HIRDETÉS

21 izgalmas tény, amiről valószínűleg még senki sem mesélt neked korábban

Tudtad, hogy a Titanic túlélői között kutyák is voltak? Gondoltad volna, hogy van olyan labdarúgó stadion a Földön, ahol a bolygó két különböző féltekén helyezkednek el a térfelek? Tudod, hogy mit nevezünk Nemo-pontnak? Nem?!


HIRDETÉS

Akkor jól figyelj, az alábbi listán ugyanis ilyen és ehhez hasonló izgalmas érdekességeket gyűjtöttünk most nektek össze, melyekről valószínűleg még senki sem mesélt nektek korábban…🧐

 1. 1 Nem a Csomolungma (Mount Everest) a legmagasabb hegy a Földön.


  Legalábbis, ha a Földközéppontjától mért távolságot vesszük alapul. Ez alapján ugyanis az Ecuadorban található Chimborazo vulkánhegység a Föld legmagasabb pontja, a Csomolungma pedig ebben a számítási rendszerben még a Top 20 legmagasabb hegy közé sem kerülne be.

 2. 2 Amikor a Titanic elsüllyedt, 706 ember és 3 kutya maradt életben.


  Mindenki tudja, hogy a Titanic 2224 utasából 706 utas élte túl a katasztrófát, de arról már ritkábban esik szó, hogy a fedélzeten volt még 12 kutya is, akik közül 3 kutyának sikerült túlélnie a katasztrófát. Mindhárom túlélő kutyus kis termetű volt, így a gazdáik a mentőcsónakokban csempészték ki őket a süllyedő hajóról.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 A német kormány eladta a berlini falat.


  A berlini fal leomlása után a német kormány jóváhagyta az engedélyt, hogy „kereskedelmi célra használják fel a fal darabjait”. Ennek köszönhetően pedig az egész világban szétszóródtak a darabjai, egyes részei például egy Las Vegas-i kaszinó férfiWC-jében kaptak helyet.

 4. 4 Brazíliában van egy stadion, ahol a focicsapatok nem csak egyszerűen különböző térfeleken, de a Föld különböző féltekén játszhatnak egymással.


  A brazil Zerão stadion nem véletlenül kapta a „nulla” nevet, annak felezővonala ugyanis pontosan az egyenlítő mentén található. Így a rajta játszócsapatok tulajdonképpen a föld eltérő féltekéről indulva kell, hogy szembe nézzenek egymással.

 5. 5 Az orángutánok vonzódást mutatnak ki a vörös hajú nők iránt.


  Az ausztrál Perthi Állatkert egyik orángutánjánál odáig fajult az imádat, hogy kitépte Nicole Kidman fotóját egy magazinból, és utána a színésznő képével aludt éjszakánként.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Műkereskedő csalók 1,7 millió dollárért adtak el egy hamis festményt, amit egy magát ,,arab sejknek" kiadó csaló férfi vett meg, aki hamis pénzzel fizetett a festményért.


 7. 7 Létezik egy ún. Nemo-pont, ami a szárazföldről legnehezebben megközelíthető pont helyét jelöli a földgömbön.


  A déli Csendes-óceánon található, 2688 km-re a legközelebbi szárazföldtől. Földrajzi koordinátái: d. sz. 48° 52′ 36″, ny. h. 123° 23′ 36″, a Ducie-szigetekhez, aPitcairn-szigetek egyikéhez és az antarktiszi Marie Byrd-földhöz legközelebb. A pont körül csak víz található 22 405 411 km²-en, amely nagyobb kiterjedésű, mint az egész volt Szovjetunió. Az óceán itt 4000 méter mély, az egyenlítőtől 5420 kilométerre található.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
9 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!