HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

20+ titok és történet a légiutas-kísérőkről, amit soha nem mondanának el a hétköznapi utasoknak

  Az utasok legtöbbször nem is tudják, hogy mi történik pontosan egy repülőgép fedélzetén utazás közben, milyen bonyolult és óramű pontossággal kiszámolt műveletek váltják egymást, mivel a légiközlekedési alkalmazottak rendkívül titokzatosak és nem szívesen beszélnek (vagy nem is beszélhetnek) a munkájukról.

  HIRDETÉS

  Ettől függetlenül azonban az interneten anonim módon gyakran osztanak meg történeteket és érdekes tényeket a munkájukról, a Liked.hu-nál pedig ezek közül válogattuk most ki a legjobbakat.

  1 ,,Légiutas-kísérőként dolgozom. Néha, amikor egy utas nagyon feldühít, szándékosan leveszem a fényerőt az előtte lévő ülés hátulján lévő képernyőn. Így nem tudja normálisan nézni a filmet.”

  Utaskísérő tények 7

  2 ,,A barátom légiutas-kísérőként dolgozik az Emiratesnél. Minden alkalommal, amikor Szaúd-Arábiába repülnek, a személyzet bezárja az összes szekrényt, amiben az élelmiszereket, vizeket és egyéb készleteket tárolják. A hatóságok gyakran feljönnek a gépre, és mindent elvisznek, ami mozdítható.”

  Utaskísérő tények 6
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 ,,Ha adsz a legénységnek egy doboz csokit, ingyen rágcsálnivalókat, sőt még sört is adnak. A barátom körülbelül 20 évig volt légiutas-kísérő, ő mesélt róla. Ez persze nem mindenhol működik.”

  Utaskísérő tények 5

  4 ,,Egy nap véletlenül elcsíptem egy beszélgetést, miközben szálltam fel a gépre. Az egyik légiutas-kísérő nem ért oda időben, mert előző nap bulizni volt. A gép hivatalosan technikai okok miatt indult késve. Csak hogy tudd, mik lehetnek ezek az okok.”

  Utaskísérő tények 4

  5 ,,A legpiszkosabb helyek a repülőgépeken az összecsukható asztalok. Az ellenőrzések során itt találják a legtöbb kórokozót.”

  Utaskísérő tények 3
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Egy magánrepülőtér földi kiszolgálásában dolgoztam. Általában minden el nem fogyasztott ételt kidobnak a repülés után, de ha egy járat több órát késik, és az ételt már megcsinálták, akkor azt is kidobták vagy nekünk adták, és inkább csináltak egy újat.”

  Utaskísérő tények 2

  7 ,,Egy brit légitársaságnál dolgoztam. A szabályok szerint a repülés közben meghalt utasokat a leszállásig a helyükön kellett hagyni. Takaróval le kellett takarni őket, és úgy kellett tennünk, mintha aludnának – hogy ne ijedjenek meg utasok.”

  Utaskísérő tények 1

  8 ,,A pilóták a legtöbbször a telefonjukat nyomkodják vagy olvasnak repülés közben.”

  Utaskísérő tények 0

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.