HIRDETÉS

19 tény a világ minden tájáról, ami azonnal kibővíti a látókörödet

Teljesen mindegy, hogy egy ember hány könyvet olvas, akár a világ összes enciklopédiáját is kiolvashatnánk, akkor is biztosan lesz valami, amiről még sohasem hallottunk. Például az, hogy van egy japán cég, ami kocka alakú csomagolásban árulja a pólókat, vagy az a tény, hogy minden évben szeptember 9-én születik a legtöbb ember. És fogadjunk, hogy azt sem tudod, hogyan tárolják az evőeszközöket a méregdrága szuperjachtokon.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál beleástuk magunkat az internetbe, hogy 19 olyan érdekes tényt gyűjtsünk össze, melyekről mi még sosem hallottunk, és nagy valószínűséggel közületek is sokak számára újdonság lesz majd.

 1. 1 1928-ig a dollárbankjegyek valamivel nagyobbak voltak, mint a mostaniak.


 2. 2 Néhány snowboard-gyártó fénycsőnek álcázott csomagolásban szállítja a termékeit.


  Erre azért van szükség, hogy a szállításkor a futárok jobban vigyázzanak a csomagokra. A holland VanMoof kerékpárgyártó cég ugyanezen okból például televíziós csomagolásban küldi házhoz a kerékpárjait a vásárlóinak. Amióta ezt bevezették 70-80%-kal csökkentek a kerékpárok szállítása közben okozott károk.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

 3. 3 Kína legnagyobb internetes vállalata eltűnt gyerekek szórólapjait rakja a dobozaira.


 4. 4 Szeptember 9-én születik a legtöbb ember a bolygón. Az ezen a napon született kisbabák nagyjából előző év december 17-e körül fogantak.


 5. 5 A Száll a kakukk fészkére című filmben igazi őrült bűnözők játszottak.


  A Száll a kakukk fészkére című filmet egy igazi pszichiátriai kórházban forgatták, a minél nagyobb élethűség végett. Az intézmény vezető orvosa, Dr. Dean Brooks javasolta a rendezőnek és a producernek, hogy használjanak valódi betegeket a jelenetekhez. Később a film producere, Michael Douglas úgy nyilatkozott, hogy csak a munka befejezte után értesül róla, hogy néhány szereplő valóban őrült bűnöző volt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 A koreai népmesékben az "Egyszer volt, hol nem volt" kifejezés helyett az "Amikor a tigrisek még dohányoztak" szavakkal kezdik a történeteket.


 7. 7 Szél nélkül a fák törékennyé válnak.


  A "Bioszféra-2"-ben végzett kísérlet során világossá vált, hogy a szélnek fontos szerepe van a fák törzsének és ágainak normál növekedésében, illetve azok megerősödésében. A szél által okozott rendszeres mozgás nélkül a fák törékennyé válnak.

 8. 8 ,,Egy privát luxusjachton dolgozom. Így tárolják a vendégek evőeszközeit: mindegyiknek megvan a maga helye, hogy ne karcolhassák össze egymást utazás közben."


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 9. 9 Az Országos Vérellátó Szolgálat SMS-ben értesít bennünket, amikor az általunk adott vért felhasználják valahol az országban.


 10. 10 A Stonehenge-t többször is megváltoztatták és átalakították a történelem során.


  A legtöbben valószínűleg azt hittük, hogy a Stonehenge évezredek óta érintetlenül áll, de ez valójában nem így van. Az emlékművet többször is darabjaira szedték, restaurálták, majd újra összerakták, ám erről ritkán beszélnek, mivel félnek, hogy így majd kevésbé fogja vonzani a turistákat.

  A fenti fotó jól mutatja, hogy hogyan nézett ki Stonehenge 1877-ben, alatta pedig, hogy milyen lett az 1958-as nagy restaurálás után.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
14
1 hozzászólás, 14 pont

Szólj hozzá!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!