HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÁllatokÉrdekességek

16 tény az állatokról, amit még az állatorvosok sem tudnak

  Néha talán úgy érezzük, hogy mindent tudunk az állatokról, de ez nem így van. Rengeteget kell még tanulnunk. Tudtad például, hogy a zsiráfok infrahanggal kommunikálnak, vagy hogy a jaguárok harapása olyan erős, hogy egy teknős páncélját is képesek átharapni? A hollók és a galambok megjegyzik azoknak az embereknek az arcát, akik bántóan vagy fenyegetően léptek fel ellenük, hogy az életveszélyes tehenekről már ne is beszéljünk.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most egy csokor olyan furcsa tényt gyűjtöttünk össze az állatvilágról, amik valószínűleg még a legnagyobb állatrajongók számára is képesek meglepetést okozni.

  1. 1 A hollók és a galambok képesek megjegyezni az ember arcát.


   A galambok, a varjak és a hollók képesek felismerni az emberek arcát, sőt emlékezni is rá. Azt is megfigyelték, hogy a madarak neheztelhetnek és mérgesek is lehetnek azokra az emberekre, akik agresszívak voltak velük szemben.

  2. 2 A tehenek veszélyesebbek, mint a cápák.


   A tehenek éves szinten több emberrel végeznek, mint a cápák. Az Egyesült Államokbeli “Centers for Disease Control and Prevention” nevű kormányügynökség adatai szerint 60 ember hunyt el 2001 és 2013 között “tehéntámadás” miatt. Ezzel szemben a cápák évente csupán egy ember életét ontják ki. Egy szóval félj a tehenektől.

  3. 3 A jaguárok képesek átharapni egy teknőspáncélt.


   A jaguárok harapásának erőssége a 3 helyet foglalja el, a dobogó másik két fokán az oroszlán és a tigris áll. Eme állatnak az állkapcsa olyan erős, hogy képes átharapni egy teknős páncélját és egy tehén koponyáját is.

  4. 4 A mexikói axolotl képes agyat növeszteni.


   Ennek a kétéltű állatnak az a legnagyobb érdekessége, hogy képesek visszanöveszteni farkukat, lábukat, belső szerveiket, beleértve a szívet is, sőt még az agyuk egy részét is. Azon testrészek és szervek, amiket visszanöveszt tökéletesen működnek.

  5. 5 A ganajtúró bogarak a csillagok segítségével tájékozódnak.


   Az Afrikában élő ganajtúró bogarak közlekedés közben az ég felé néznek és a tejútrendszerben lévő csillagok alapján tájékozódnak. Van, hogy otthonuktól több száz kilométerre is elmennek, de végül mindig visszatalálnak.

  6. 6 Az elefántok felismerik magukat a tükörben.


   Az elefántok a tükörképük alapján azonosíthatják be magukat. Ez az öntudat jelenlétét is jelzi, amelyet néhány majomnál és delfinnél is kimutattak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  7. 7 Egy közönséges ragasztószalag képes zárva tartani egy aligátor száját.


   Az aligátor állkapocs izmai olyan erősek, hogy lazán kettéharapnak bármit a világon. Annak ellenére, hogy a harapásért felelős izmok bivaly erősek, a száj kinyitásáért, jóval gyengébbek. Annyira, hogy kézzel vagy akár egy ragasztószalaggal is lazán csukva lehet tartani.

  8. 8 A teheneknek van legjobb barátjuk.


   A tehenek képesek barátságokat kialakítani az állományban élő többi tehénnel. Tanulmányok szerint jóval kevesebb stressz éri őket akkor, mikor barátaik társaságában vannak. Ha elválasztják őket, vagy különféle csoportokba terelik, akkor súlyos stressz érheti őket.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.