20 izgalmas tény a hétköznapi dolgainkról, ami bizonyítja, hogy a világ tele van meglepetéssel

  Tudod, hogy miért fehér színűek a repülőgépek? Van tipped, hogy mikor lehetett az utolsó nyilvános kivégzés Magyarországon? A világ tele van ilyen és ehhez hasonló izgalmas érdekességekkel, melyekről – különböző okokból kifolyólag – nem rendelkezünk kellő ismeretekkel.

  HIRDETÉS

  Ennek leküzdése érdekében az alábbiakban 20 érdekes tényt gyűjtöttünk össze a világ legváltozatosabb dolgairól, melyekről nagy valószínűséggel még Te sem hallottál korábban…🧐

  1. Senki sem tudja, hogy ki nevezte el a Földet.

  2. Az 1994-es nagy Los Angeles-i áramszünet idején többen is hívták a rendőrséget, hogy „ijesztő, baljóslatú felhő” láthatók az égen. Ez a valami nem más volt, mint a Tejút.

  3. Tudósok rájöttek, hogy a bálnák és a vízilovak távoli rokonok, akiknek körülbelül 50 millió évvel ezelőtt egy és ugyanaz volt az ősük.

  4. A repülőgépeket azért festik (többnyire) fehér színűre, mert ez a szín könnyíti meg leginkább a hibák keresését – pl. olajfoltok, repedések, égési sérülések, stb. A másik ok, amiért a repülőgépek többsége fehér színű az az, hogy a fehér szín megakadályozza gép testének felmelegedését, míg minden más szín elnyeli a napfényt és így túlmelegedést eredményezhet.

  Érdekes tények Facebook

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5. Egy közönséges csiga gyorsabban mozog, mint egy rézhuzal elektronjai.

  6. A new york-i metróban használt lámpákhoz nem közönséges égőket használnak, amit az óramutató járásával megegyező irányban kell betekerni, hanem olyanokat, melyeket azzal ellenkezőleg. Ennek egészen egyszerű oka van: így akarják meggátolni, hogy az emberek kilopják az égőket a lámpákból.

  7. A Ritter Sport-féle csokoládékat azért kezdték négyzet alakban gyártani a 30-as években, hogy könnyebben beleférjenek az emberek kabátzsebeibe anélkül, hogy megtörnének.

  Ritter sport csokoládé

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
22
9 hozzászólás, 22 pont

Szólj hozzá!

9 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 1 éve
  13. A mezei nyulakból háziasították a házi nyulat. Amúgy tényleg teljesen más állatok. Tényleg. 
 • 20. Igen az első trilógia már teljes volt mikor Magyarországon még embereket végeztek ki, viszont már a 9.résznél tartunk mikor tengerentúlon (USA) még mindig embereket végeznek ki.
  • ... és egyben morbid is az összehasonlítás: mintha azt akarná sugallni a cikk, hogy ha leforgatták a Star Wars-trilógiát, akkor szabad rablás közben agyonverni egy embert (ti. "rablógyilkosság" miatt akasztották fel, és nem nyilvánosan, hanem a börtön belső udvarán)
 • 14. Hát persze, Szaúd-Arábiában annyi a turista, hogy egymást tapossák, már évtizedek óta, nyilván nagyon igénybe veszik szegény helyi tevéket. Ja, nem is... Csak néhány éve engednek be turistákat, korábban csak dolgozni menni vagy zarándokolni lehetett az országba.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!