HIRDETÉS

15 népszerű tévhit a Dubajban uralkodó luxusról, amit még ma is sokan elhisznek

Hihetetlen mennyiségű pletyka kering az interneten az arab világ csillogó metropoliszaként számon tartott Dubajról. Ezek közül azonban a legtöbb puszta sztereotípiákra alapozott tévhit, a valóság pedig jóval árnyaltabb és kevésbé impozáns, mint azt az emberek többsége gondolná.


HIRDETÉS

Az alábbi listán 15 népszerű tévhitet gyűjtöttünk össze Dubajjal kapcsolatban, ami a valóságban azért nem egészen úgy van, ahogy azt az internetre feltöltött pazarló luxust előtérbe helyező képek és videók sugallják.

 1. 1 Dubaj a milliárdosok fővárosa.


  Durván ötezer dollármilliárdos él a világon, ám közülük körülbelül húszan élnek életvitelszerűen Dubajban. (És körülbelül ugyanennyi milliomos.) Ami azt illeti, a milliárdosok fővárosának sokkal inkább Peking tekinthető, ezt pedig New York követi a sorban.

 2. 2 A szegénység ismeretlen fogalom.


  Elnézve a bevándorlók adóbevallását, kijelenthető, hogy igenis élnek szegény emberek Dubajban is. Egy ottani munkás havi munkabére körülbelül 200-350 dollár (~ 51-89 ezer forint) között mozog, ami nem tűnik túl magasnak ahhoz, ha hozzávesszük, hogy a legolcsóbb telefon előfizetés 30 dollárba (~ 7700 forint) kerül. A helyzet az, hogy az élet igen drága Dubajban, így sok helyen előfordul, hogy egy szobában akár öten is együtt élnek.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Dubaj tökéletes hely egy gyerek felnevelésére.


  Hogy ez mennyire nem igaz, bizonyítja, hogy rengeteg bevándorló otthon hagyja a gyermekeit már csak azért is, mert képtelen lenne finanszírozni a taníttatásukat. Az állami iskolában való tanulás ugyanis százezer dollárba (~ 25.5 millió forint) fáj egy szülőnek tizenegy évre, míg egy egyetemi diploma szinte megfizethetetlen egy átlagember számára, de még egy tehetősnek is nehéz előteremtenie a rávalót. Mindezen felül még nem is beszéltünk arról, hogy a forró hőmérséklet miatt mindenhol légkondicionáló berendezések vannak, ami nyilvánvalóan nem tesz jót egy fejlődésben lévő szervezetnek.

 4. 4 Dubaj egy ország.


  Dubaj nem egy ország, hanem egy város az Egyesült Arab Emírségek területén. Ami azt illeti, összesen hét emírség van, melyek mindegyikének külön-külön sejkje van, ezek közül pedig Dubaj a legnépszerűbb.

 5. 5 Dubajban tilos alkoholt fogyasztani.


  Mivel a Dubajban élő emberek nagyon mélyen vallásosak, ezért nekik nem megengedett az alkoholfogyasztás, de a turisták, illetve a nem muszlimok természetesen ihatnak, ám hogy ezt megtehessék, rendelkezniük kell egy speciális kártyával vagy náluk kell legyen a turistavízumuk. Ha ez megvan, nyugodtan vásárolhatsz alkoholt a hotelekben és a bárokban, bár tegyük hozzá, igen borsos áron.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Dubajban nincsenek munkanélküliek.


  Az élet nagyon egyszerű: aki itt munkát akar vállalni, rendelkeznie kell munkavállalói vízummal – ennek hiányában ugyanis 30 napon belül kiutasítják őt Dubajból. A helyieknek ugyancsak egyszerű dolga van: ha magasabb beosztásba szeretnének lépni, megtehetik, amennyiben továbbképzik magukat, ezt pedig a világ legtöbb országának egyetemén költségmentesen megtehetik. (ez azért van így, mert a kormányuk fizeti a taníttatásukat)

 7. 7 Dubaj egy környezetbarát város.


  A lakosság folyamatos növekedése, az állandó építkezések, a vízforrások és a hulladékkezelési rendszer hiánya, valamint a természeti tájkép folyamatos változása, a városban lévő rengeteg autó miatt Dubaj egyáltalán nem nevezhető ökológiailag tiszta, környezetbarát városnak.

 8. 8 Mindig nyár van és jó idő.


  Az túlzás, hogy mindig jó az idő, kivéve, ha szereted a szaunákat. Tavasszal és nyáron ugyanis a hőmérséklet 48 fok körül mozog, nem is beszélve a magas páratartalomról és az élesen tűző napról, emellett az eget szinte alig láthatod a hatalmas mennyiségű porfelhő, illetve a szmog miatt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
16
5 hozzászólás, 16 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

 • 12. Az "egzotikus" állat nem ugyanazt jelenti nálunk, mint adott esetben Dubai-ban. Egyébként de, lehet tartani, csak engedély kell hozzá. - Pont mint Magyarországon. Itt is van, aki pl. tigrist tart otthon, vagy akár mérgeskígyót. Ez a cikk ugyanolyan általánosító, mintha azt mondanák, hogy a magyarok mind karikás ostort pattogtatnak a Hortobágyon.
 • Ez mekkora eget verö baromság 😂🤣 "forró hőmérséklet miatt mindenhol légkondicionáló berendezések vannak, ami nyilvánvalóan nem tesz jót egy fejlődésben lévő szervezetnek" ennek nulla orvosi alapja es kizarolag olyan idiota irya aki eleteben nem elt a tropusokon, en masfel evtizedet Floridaban eltem.
  • a légkondi semmilyen szervezetnek nem tesz jót. én egyszer olyan betegséget kaptam tőle hogy még életemben nem voltam olyan szarul. más kérdés, hogy ilyen melegben nincs más megoldás.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!