HIRDETÉS
Érdekességek

Az emberek elmesélték, hogy mi volt a 15 legmeglepőbb dolog számukra, amikor Franciaországba utaztak

Ha idegen országba utazunk, mindig találkozunk olyan szokásokkal és kulturális sajátosságokkal, amik azonnal szemet szúrnak. Ez jó és gyönyörű, elvégre ezek a kulturális különbségek azok, amik minden országot egyedivé és különlegessé varázsolnak. Ma már a közösségi oldalak világában a legmeglepőbb ilyen észrevételeinket azonnal megoszthatjuk a nagyvilággal, épp úgy, ahogy azt a most következő internetezők is tették.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál tudjuk, hogy Franciaország egy komplett univerzum, tele érdekes szokásokkal és különleges sajátosságokkal, mai cikkünkben pedig megpróbáltuk összeszedni az oda utazó emberek által felfedezett legfurcsább érdekességeket.

  1. 15 Valószínűleg nincs még egy olyan ország, ahol a legendás madeleine péksütemény illatú tusfürdővel tudjuk magunkat szappanozni.


  2. 14 Franciaországban bevett szokás, hogy a mustáros üvegeket újrahasználják pohárként.


   Az ilyen mustáros üvegek gyakran megtalálhatók a francia családok asztalain, kimosva és újrafelhasználva, mint pohár. Vannak, akik gyűjtik is őket, az üvegek ugyanis sokszor rajzfilm, mozi vagy képregény témában készülnek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 13 Kóstolj meg mindennap más sajtot, és még többet fedeznek fel.

   6d2bc25444ab46739eba73fde9

   Franciaországban körülbelül 1200 különféle sajt található. A receptek annyira különböznek, hogy ha az év minden napján más sajtot kóstolunk meg, akkor sem érnénk a végére.

  4. 12 Franciaországban a friss bagettet akár automatából is megvásárolhatjuk.


   Köztudott, hogy a francia étrend alapja a bagett. Épp ezért vidéken számtalan ilyen bagett-automatával találkozhatunk, amiket a pékek minden reggel friss pékáruval töltenek fel, hogy mindenki könnyedén beszerezhesse a napi bagett adagját anélkül, hogy túl messzire kellene menni az otthonától.

  5. 11 Van egy sziget, amihez az odavezető út csak apálykor van víz felett.


   A 4 km hosszú Passage du Gois nevű út igazi turistalátványosság. Az aprócska Noirmoutier-szigetet köti össze a szárazfölddel, de ami igazán különlegessé teszi, hogy csak apály idején lehet közlekedni rajta, mivel dagálykor akár 4 méteres magasságban is víz boríthatja az utat.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 10 Itt mindenki rózsaszín WC-papírt használ.

   d19d565976acb590b152bb3f32

   Franciaországban a legtöbben rózsaszín vécépapírt használnak, mivel ezt a színt társítják a bőr puhaságával és színével. Ez nagy meglepetésként szokta érni a turistákat, pláne azokat, akiknek az országában csak fehér vécépapír kapható.

  7. 9 Itt a hamburgert akár libamájjal is élvezheted.

   0638fa55979408c5e0989e5666

  8. 8 Franciaországban nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságos szexre, ezért számtalan plázában és középiskolában ilyen óvszer-automatákkal találkozhatunk.


  9. 7 Mindent kávéba mártanak, még a sajtot is.


   Különösen a Nord-Pas-de-Calais régióban népszerű ez a szokás: reggelinél az emberek egyszerűen a kávéjukba mártogatják a sajtot és a pirítóst, hogy így tompítsák a kávé keserű ízét.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  10. 6 A szupermarketekben előre elkészített melegszendvicseket is kaphatunk. Ezeket már csak be kell dobni otthon a melegszendvics sütőbe.


  11. 5 Majdnem minden francia otthonban ilyen, Franciaország térképű hűtőmágnesekkel találkozhatunk.


   Köszönhetően annak, hogy az egyik leghíresebb francia baromfiüzem egy-egy mágnest helyez el minden terméknek a dobozába. Éppen ezért nemcsoda, hogy a franciák többsége megszállottan gyűjti őket, és azon fáradoznak, hogy összeálljon a teljes francia térkép a mágnesekből.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 4 Az éttermekben a créme brulée-t ott, előttünk égetik meg az asztalnál.


  13. 3 A péksüteményekhez hasonlóan osztriga-automatákkal is találkozhatunk, melyet a helyi halászok töltenek fel minden reggel.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 2 Faluról-falura utazó mozgó boltok.


   A francia falvakban nem szabad meglepődni, ha korán reggel a mobil élelmiszerboltok jellegzetes szirénájára ébredünk. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a nagyvárosoktól távol eső falvakban is kényelmesen hozzáférjenek az emberek az alapvető élelmiszerekhez.

  15. 1 Franciaországban 12 különböző időzóna található.

   7c4a745094b58d16d2b244b863

   Franciaország rendelkezik a legtöbb időzónával a világon - igaz, ennek nagy része Föld különböző pontjain található tengerentúli megyéknek és területeknek a számlájára írható. Ennek köszönhető többek között az a tény, hogy a Karib-térségben található Saint-Barthélemy vagy Szent Márton-szigetre utazva is euróval fizethetünk.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

11 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • Például azt, hogy valószínűleg kisebb a kamaszkori terhességek és abortuszok száma. 
  • Gondolom azt, hogy szeretik a szexet a fiatalok...ahogy mindenhol máshol is.
  • 17,998
   Rendszeres látogatóTörzsvendégBeszélgetésindítóKommentkirályTársalgóBejegyzéskészítő
   Csak mondom, nemrég olvastam, hogy Mo.-ra is szeretnének ilyet...https://24.hu/belfold/2016/08/16/ovszer-automatak-johetnek-az-iskolakba/
  • 9,814
   Rendszeres látogatóKommentkirályTörzsvendégBeszélgetésindítóTársalgó
   Gyerekkoromban a nagyszüleimnél volt rózsaszín WC-papír. Lehet, hogy francia vagyok?....
 • nem is tudtam, hogy a sajtokat "felfedezik".. Eddig azt hittem, készítik őket... A receptek különbözőségének mértéke meg tökmindegy, nem attól lesz sokféle, hogy nagyok a különbségek....

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.