HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekSztárok és celebek

15 kevéssé ismert tény Freddie Mercury rocklegendáról

A halála napjáig tele volt titkokkal.

  A néhány éve megjelent Bohém rapszódia nagy sikereket aratott, de nem mutatott meg mindent, a híres rocklegenda, Freddie Mercury életéről. Mindenki tudja persze, hogy világszerte a történelem egyik legnagyobb énekesének tartják, de azt kevesen tudják, hogyan is jutott el a hírnévig, mivel az egész élete tele volt titkokkal.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu összegyűjtötte nektek a legkülönösebb és legérdekesebb tényeket ennek a példátlan rocklegendának az életéről.

  1 Az igazi neve Farrokh Bulsara volt.

  Freddie Mercury tények 020

  Freddie Mercury Zanzibárban született, igazi neve Farrokh Bulsara volt. Az iskolában kezdték Freddie-nek hívni, a Mercury pedig egyfajta tisztelgés az édesanyja előtt, mint a My Fairy King című dal, amit az énekes neki dedikált.

  2 A „The Hectics” volt az első zenekara

  Freddie Mercury tények 019

  Első zenekarát a bombayi Szent Péter bentlakásos iskolában alapította négy osztálytársával, és „The Hectics”-nek nevezték el magukat. Freddie volt a zenekar zongoristája, és főként iskolai rendezvényeken és bulikon léptek fel. A Queen megalakulása előtt Freddie tagja volt a liverpooli Ibex együttesnek, amelyet hamarosan átneveztek Wreckage-re.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Gyermekkora óta szerette a zenét.

  Freddie Mercury tények 018

  Már gyermekkorában kialakult a zenei ízlése, sőt, zongora- és gitárórákat is adott. A bombayi Szent Péter bentlakásos iskola dékánja az elsők között volt, aki felfigyelt Freddie zenei tehetségére. Akárcsak nagynénje, Sheroo Khory, akit annyira lenyűgözött Freddie zenei érzéke, hogy amikor először hallotta zongorázni, arra bátorította, hogy folytassa zenei képzést.

  4 Utálta a fogait.

  Freddie Mercury tények 017

  A fogai voltak a legnagyobb komplexusa; sajnos a barátai már nagyon korán „Nyúlnak” kezdték becézni. Freddie-nek négy plusz foga volt, amik a többi fogat előretolták, de félt a műtéttől, mert úgy gondolta, hogy az megváltoztathatja a hangját, ezért úgy döntött, hogy inkább bajusszal próbálja meg elrejteni a kitüremkedő fogait.

  5 Szenvedélyesen rajongott a művészetért.

  Freddie Mercury tények 016

  A londoni Ealing School of Art művészeti iskolában tanult művészetet és grafikai tervezést, de műalkotásokat is gyűjtött. Dalí és Miró voltak a kedvenc festői. Gyermekkorától kezdve szeretett festeni, és ez egész életében így maradt. Nagy vágya volt, hogy film- és zenei sztárokat ábrázoljon. Tervezői tanulmányai során Freddie divatbemutatókra készített ruhákat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Imádta a macskákat.

  Freddienek az élete során több macskája is volt, többségük menhelyről származott. Állítólag annyira szerette a macskákat, hogy amikor munka miatt utazott, és nem tudta magával vinni őket, hazatelefonált, és telefonon „beszélgetett” velük. Még egy dalt is írt a kedvenc macskájának, Delilah-nak.

  7 Az együttes logóját saját maga készítette.

  Freddie Mercury tények 015

  Művészi ízlésének és grafikai képzettségének köszönhetően Freddie saját maga hozta létre a Queen címerét. A logó a zenekar tagjainak csillagjegyeiből és az Egyesült Királyság királyi címeréből áll.

  8 Ő adta a rocktörténelem legjobb élő koncertjét.

  A Live Aid jótékonysági koncerten a Queen 20 percét a rocktörténelem legjobb élő előadásának választották egy nemzetközi szavazáson. A Queen a szavazatok 79%-át bezsebelte.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 14
  Létrejött!Első reakcióElső hozzászólás
  Volt szerencsém 3koncertjükön reszt venni. életem egyik leg emlekezetesebb élmenye volt mindharom

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.