HIRDETÉS BEZÁRÁS

14 borzalmas kivégzési módszer a történelemből, ami láttán örülünk, hogy a 21. században élhetünk

🔥 5 hozzászólás

  Modern fejjel az ember azt gondolná, hogy az Egyesült Államok néhány tagállamában még ma is használatos kivégzési módszerek kegyetlenek, de a történelemkönyvet fellapozva hamar rájöhetünk, hogy a villamosszék vagy a méreginjekciós kivégzés még igencsak humánus módja a legsúlyosabb büntetési forma, a halálbüntetés végrehajtásának.

  HIRDETÉS

  Cikkünkben most 14 olyan kínokkal teli kivégzési módszert gyűjtöttünk össze a történelemből, amiknek a végén a halál már igazi megváltás lehetett az elítélteknek.

  1. 1 Csupaszítás


   A bőr eltávolítása nemcsak különösen fájdalmas, de rendkívül hosszadalmas kivégzési módszer is volt egyben. Az áldozat nem azonnal, hanem hosszú órákon vagy akár napokon át tartó szenvedés után hunyt el. A bőr eltávolításához éles késeket használtak, egy felnőtt férfi testének csupaszítása pedig nagyjából egy órát vett igénybe.

  2. 2 Nyilvános égetés - elrettentésként


   Az elítéltek gyakran már a cövekhez bilincselésükkor elvesztették az eszméletüket, mielőtt még a lángok felcsaptak volna. A középkorban ezt a fajta kivégzési módot szándékosan nagy nyilvánosság előtt végezték, hogy elrettentsék az eretnekségre és boszorkányságra hajlamos embereket.

  3. 3 Emberi grill


   A grillrácson történő kivégzés tulajdonképpen teljesen megegyezett a mai értelemben vett grillezéssel: az elítélteket vasrácshoz bilincselték, alájuk pedig szenet pakoltak, ami szépen lassan, szörnyű kínok között égette halálra az embereket.

  4. 4 Halálra nyomás


   Ezt a fajta kínzási módszert nemcsak a kivégzésekhez, de vallatáshoz is előszeretettel használták. Ilyenkor fadarabokat tettek az áldozat különböző testrészeire, hogy a rá pakolt súly arra összpontosuljon. Ezután addig pakolták rá a súlyokat, míg az áldozat be nem vallotta, amit kellett, vagy el nem veszítette az adott testrészét, esetleg bele nem halt a fájdalmakba.

  5. 5 Bambusz-kínzás


   A japán katonák által a második világháború idején is előszeretettel alkalmazott bambuszos kínzás egy szörnyű, és rendkívül fájdalmas halálhoz vezetett. Az áldozatokat csírázó bambuszok fölé rögzítették, a növények pedig napról-napra egyre jobban és jobban hatoltak bele az áldozat testébe, míg végül olyan létfontosságú szervet nem értek, amitől az áldozat elhunyt.

  6. 6 Halálos magány


   Már az élve eltemetés gondolata is borzalmas, a valóságban pedig ez még szörnyűbben festett. Az áldozatok nem azonnal, hanem lassú és rémisztő halált haltak: egyesek az oxigénhiányba, mások a dehidratációba vagy épp az éhezésbe haltak bele – hosszú napokon át tartó szenvedést követően.

  7. 7 Fűrész általi halál


   Ez a különösen barbár kivégzési mód főként Caligula római császár uralkodása alatt volt népszerű. A legtöbb áldozatot azonban nem a képen látható módon, hanem fejjel lefelé fellógatva, a lábukat szétfeszítve és alulról felvágva végezték ki, a nemi szerveknél kezdve.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

5 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Szerintem a karóba húzás is bőven belefért volna a listába. Ha jól csinálta a hóhér 2-3napig is szenvedett a szerencsétlenje mielőtt meghalt. Ráadásul nálunk magyaroknál nagyon elterjedt volt.
 • 6. Szerintem pár órán belül elfogyott a levegője szóval a "hosszú napokon át tartó szenvedéses" szöveget ki lehet húzni. 
 • Hogy lehetnek ilyen gonoszak az emberek? Majdnem elsírtam magam, ilyet a LEGROSSZABB ember sem érdemel!!!!😥😥😥😥😥

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.