HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

12 megoldatlan rejtély, amit a tudósok a mai napig nem tudnak megmagyarázni

  Bár a tudósok és kutatók nap mint nap igyekeznek egyre újabb és újabb távlatokat nyitni az emberiség számára, bármennyire is sokan foglalkoznak egyes témákkal, egyszerűen nem történik számottevő áttörés.

  HIRDETÉS

  Ilyenkor – jobb híján – egyszerű feltételezésekre és következtetésekre alapozva állítják fel a végső diagnózist, ami azért korántsem olyan, mint egy tudományosan bizonyított és feltárt kutatási eredmény. Az alábbi megoldatlan rejtélyek is éppen ilyenek.

  1. 12 Miért dorombolnak a macskák?


   A dorombolás a macskafélék, különösképpen macskák, és leginkább a házi-, vagy fogságban élő macskák jellegzetes tulajdonsága. A berregő-vibráló, 25 és 150 Hz közé eső frekvenciájú hangjelzések általában az állat elégedettségét jelzi, de senki sem tudja pontosan, hogyan is ,,hozza létre” őket.

   A legvalószínűbb, és általánosságban elfogadott elmélet, hogy a hang az állat gégéjében jön létre, a hangszalagok ritmikus megfeszítésével és elernyesztésével, de erre sincs bizonyíték, ez mind csak feltételezés.

  2. 11 Miért nincsenek az egyes fajoknak ősei?


   A legtöbb faj egyedfejlődését pontosan vissza lehet vezetni, egészen addig az időkig, amíg valamilyen halból vagy kétéltű állatból ki nem fejlődtek volna a végtagjaik. Akadnak azonban olyan emlősfajok, melyeknél ez a fajta vizsgálat egyszerűen zsákutcába fut, és nem lehet megállapítani, hogy hogyan és miként lettek olyanok, amilyeneknek mai tudásunk birtokában ismerjük őket.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 10 Miért érzik a tehenek a Föld mágneses terét?


   A tudósok teljesen véletlenül, a Google Earth képeit vizsgálva jöttek rá egy rendkívül különös furcsaságra. A Földön élő tehenek mintegy 70 százaléka ugyanis nyíl egyenesen északi és/vagy déli irányba néz evés illetve ivás közben. Ez kivétel nélkül minden kontinensen megfigyelhető, függetlenül a terep és időjárásviszonyoktól, illetőleg az egyéb tényezőktől. A jelenség tehát bizonyított, ám senki sem tudja, hogy miért és miként lehet rájuk hatással a Föld mágneses mezeje.

  4. 9 Mi az a ‘zseléeső’?


   1994 augusztusában különös jelenségre lettek figyelmesek a washingtoni Oakville város lakói. A megszokott cseppfolyós állagú eső helyett ugyanis furcsa, zselé-szerű anyag hullott az égből, a következő napokon pedig emberek tucatjainál jelentkeztek influenza-szerű tünetek.

   A tudósok elemezték az anyagot, és kimutatták, hogy kétféle baktérium is megtalálható volt a zselé-szerű anyagban, mely közül az egyik az emberi emésztőrendszerben is megtalálható. Ennek ellenére nem találtak kapcsolatot a baktériumok és a városon végig szaladó rejtélyes járvány között, ahogy arra sem találtak magyarázatot, hogy miért és hogyan hullhatott ilyen anyag az égből.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 8 Mi az a ‘sötét anyag’?


   A sötét anyag olyan anyagfajta, amely csillagászati műszerekkel közvetlenül nem figyelhető meg, mert semmilyen elektromágneses sugárzást nem bocsát ki és nem nyel el, jelenlétére csak a látható anyagra és a háttérsugárzásra kifejtett gravitációs hatásból következtethetünk. Az Univerzum tömegének csupán 4,6%-át alkotja a megfigyelhető anyag, 23% a sötét anyag aránya, és 72% a sötét energia, melyekről semmilyen fajta tudomásunk sincs.

  6. 7 Hány bolygó található a Naprendszerünkben?


   Mióta a Plútót hivatalosan is törpebolygóvá minősítették, úgy tudjuk, hogy a Naprendszerünkben összesen 8 bolygó található. Azonban, a Plútón túl az úgynevezett Kuiper-övön ezernél is több jeges objektum található, melyek között a tudósok felfedezték, hogy sokkal nagyobb objektumok is találhatók, mint a Plútó.

   Azt is felfedezték továbbá, hogy a Kuiper-övön elhelyezkedő némely bolygó akkora, mint maga a Föld, melynek következtében a környező kisebb objektumokat is képesek magukhoz vonzani. Ennek tükrében tehát egyáltalán nem biztos, hogy ,,csak” nyolc bolygó található a naprendszerünkben, ám jelen állás szerint ez az elfogadott elmélet.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 10-es: A tehenek 70%-a északi és/vagy déli irányba néz evés közben. Északi, ÉS déli irányba egyszerre? Akkor annak a tehénnek bizony két feje van! :)
  • A tehenek. Ott van az elején, hogy A tehenek. Többes szám. Így már érthető?
 • Lám-Lám mennyi mindent nem tudnak még a híres angol tudósok sem! És ezen cikk tartalma csepp a tengerben, mert nagyon sokáig lehetne sorolni mi mindent nem tudunk... Ehhez képest az emberiség mindig megpróbál teremtőt játszani, ami még eddig mindig rosszul sült el.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.