Olcsón vásárolt kincsek

12 dolog, amihez az emberek szinte ingyen jutottak hozzá, de kiderült, hogy vagyonokat ér


Ha eddig azt hitted, hogy a bolhapiacon, a turkálókban és a régiségkereskedésekben kizárólag vacak dolgokat lehet vásárolni, akkor a mai cikkünk után alighanem megváltozik erről a véleményed. Akadnak ugyanis olyan kivételes esetek, amikor épp ezeknek a néhány dollárért vásárolt vackoknak köszönhetően válnak kőgazdaggá az emberek.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most olyan embereket gyűjtöttünk össze, akik szinte ingyen jutottak hozzá valamihez, amiről nem sokkal később kiderült, hogy bizony vagyonokat ér.

 1. 12 Gyűrű gyémánttal és topázzal - 4 ezer dollár.


  2011-ben Tea Jordan 20 dollárért vásárolt magának egy brossot meg néhány apróságot egy turkálóban. Nem sokkal később kiderült, hogy a gyűrű közepén egy 20 karátos topáz található, körülötte 27 apró gyémánttal. Ráadásul a topáz színe is valódi ritkaság - ilyet csak a császárok hordtak az Orosz Birodalom idején.

 2. 11 Picasso tányérja - 15 ezer dollár.


  Még 1970-ben egy tányérgyűjtő nő vásárolta meg ezt a mókás tányért kevesebb, mint 10 dollárért, majd felakasztotta a konyhájában. Csak 2010-ben, amikor egy kiállításon hasonló darabbal találkozott jött rá, hogy ez Picasso egyik eredeti műve még 1955-ből. A tányér értékét 10-15 ezer dollárra becsülik és évről-évre nő.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 10 John Constable festménye - 400 ezer dollár.

  1632165376 3
  bbc

  A 2000-es évek elején ezt a miniatűr képet 38 dollárért vásárolták meg, majd a hátulján talált aláírás miatt a tulajdonosa úgy döntött, hogy beviszi egy antikváriumba és leellenőrizteti. Kiderült, hogy ez a 19. századi tájképfestő, John Constable munkája, és körülbelül 400 ezer dollárt ér.

 4. 9 Edmore meteorit - 100 ezer dollár.


  A michigani Edmore egyik lakója hosszú éveken át kitámasztóként használta ezt a 10 kilós vasdarabot, amit a farmján talált munka közben. A 80-as évek végén aztán megszabadult tőle, az újdonsült vevő pedig egy kis kutatás után rájött, hogy ez a rejtélyes fémdarab valójában egy 30-as években lezuhant meteorit. A nagyon gyorsan nagyon nagy népszerűségnek örvendő meteorit a hatodik legnagyobb, amit Michigan államban találtak, értékét körülbelül 100 ezer dollárra becsülik.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 5. 8 Navajo indián takaró - 1,5 millió dollár.


  2007-ben egy amerikai nő egy régi takarót örökölt a nagymamájától, amit a családjából senki más sem akart elvenni. Teltek-múltak a hónapok, és a nő egyszer épp tévét nézett az otthonában, amikor látta, hogy az övéhez hasonló takarók akár félmillió dollárt is érhetnek. A nő ezután bevizsgáltatta a takarót, és kiderült, hogy az 1800-as években készíthették, az értéke pedig 1,5 millió dollár körül van.

 6. 7 Billy, a Kölyök lehetséges fotója - 5 millió dollár.


  2015-ben egy férfi 2 dollárért vásárolta meg ezt a képet egy antikváriumban, és mint kiderült, a fotón valószínűleg épp a híres amerikai bűnöző, Billy, a Kölyök látható, amint krokettet játszik a bandatagokkal. Ez az 1878-as keltezésű fotó a második megerősített kép lehet Billyről, az értéke pedig körülbelül 5 millió dollár.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás

Szólj hozzá!

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  Mit készítsünk?!
  Kép
  Fotó vagy GIF.
  GIF
  GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
  Videó
  Youtube, Vimeo vagy Vine.
  Szöveg
  Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
  Lista
  Klasszikus internetes lista, számozással.
  Szavazás
  Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
  Visszaszámlálás
  Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
  Személyiség teszt
  Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
  Kvíz
  Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
  Nyílt lista
  Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
  Ranglista
  Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

  Küldd el egy barátodnak!