HIRDETÉS
Érdekességek

11 összeesküvés-elmélet, amiről kiderült, hogy minden szava igaz

  Mindannyian hallottunk már ilyen-olyan összeesküvés-elméleteket, sőt mi több, nagy valószínűséggel olyanhoz is volt már szerencsénk, amit valahol mélyen mi magunk is igaznak gondoltunk.

  HIRDETÉS

  Nem volt ez másképp a most következő összeesküvés-elméletekkel sem, ezekben is több százezer vagy talán millió ember hitt világszerte hosszú-hosszú éveken át, a különbség mindössze annyi, hogy a cikkünkben összegyűjtött elméletek egyszer csak derült égből villámcsapásként nyertek megerősítést, és minden megváltozott.

  1. 1 A dohányipari cégek szándékosan titkolták el az igazságot a dohányzás veszélyeiről.


   A múlt század elején-közepén a legnagyobb dohányipari vállalatok súlyos milliárdokat költöttek a dohányzás ártalmatlanságát, sőt néha annak előnyeit bizonyító kutatásokra. 1998-ban azonban minden megváltozott: hosszú-hosszú pereskedés után az egyik legnagyobb dohányipari vállalatnak, a Philip Morrisnak fel kellett fedni a lapjait és elismernie, hogy a termékeik nemcsak hogy nem egészségesek, de tüdőrákot és más súlyos betegségeket okoznak. Azóta 180°-os fordulatot vett a dohánytermékek megítélése.

  2. 2 A Pussycat Dolls-ban csak Nicole Scherzinger énekelt.


   Nicole, a filippínó-hawaii-ukrán származású énekesnő a Pussycat Dolls megalakulása óta a lány csapat vezetője. Talán ezért is kezdett el terjedni a rajongók körében az az összeesküvés-elmélet, miszerint a dalok szövegét kizárólag egyetlen személy, Nicole Scherzinger énekli, még a többi lány inkább háttér énekesként és „színpadi kellékként” van jelen a dalokban. Az összeesküvés-elmélet hívei addig hajtották igazukat, míg 2012-ben az énekesnő saját maga is elismerte, hogy a dalok 95%-át teljesen egyedül énekelte.

  3. 3 A CIA komolyan tanulmányozta a repülő csészealjakat.


   Bár mindig is tagadták, néhány évvel ezelőtt az amerikai hírszerzés az interneten mindenki számára elérhetővé tette az 50-es évek UFO kutatásait. Ezekben olyan személyek adatai és történetei voltak olvashatók, akik saját maguk is láttak repülő tárgyakat, sőt mi több: olyan meggyőző volt a történetük, hogy még magának a CIA-nak az érdeklődését is felkeltették. Összesen 575 ilyen eset volt 23 év alatt.

   A legemlékezetesebb esemény 1952. július 29-én történt, Washingtonban, amikor is 6 órán keresztül volt látható egy megmagyarázhatatlan repülő objektum az égen, amit több tucat amerikai lakos jelentett is a hatóságoknak. A hivatalos jegyzőkönyv szerint azonban a jelenséget egy hőmérséklet-inverzió (meteorológiai jelenség) okozta. Így vagy úgy, az anyagok közzétételével a CIA a történelem során először elismerte, hogy tényleg foglalkozott UFO-kkal.

  4. 4 Britney Spears dalait valaki más énekelte.


   2007-ben a világ tudomást szerzett Britney és Kevin Federline válásáról, valamint az énekesnő teljes összeomlásáról és annak pszichiátriai kezeléseiről. A „tragédia” ellenére azonban Britney még ebben az évben egy vadonatúj albummal jelentkezett. „Mikor és hogyan sikerült ezt felvennie?!” – kérdezték rajongók milliói. Ekkor született meg az összeesküvés-elmélet, miszerint nem is Britney, hanem egy hangban hozzá hasonló énekesnő hallható a felvételeken.

   Az elmélet hamarosan megerősítést nyert: Britney egyik háttérénekese, Myah Marie egy interjúban elárulta, hogy a teljes albumot Spears nélkül rögzítették és az énekesnő csak a borítókép elkészítéséhez járult hozzá aktívan.

  5. 5 Az olajipari cégek összejátszanak.


   Kis túlzással a világ minden országának életszínvonala az olaj hordónkénti árától függ. Bár legtöbbször csak a benzinkutaknál állva bosszankodunk a magas üzemanyagárak miatt, valójában ezek mértéke minden egyes boltban vásárolt termékünk árát befolyásolják, hiszen azok szállításában elengedhetetlenek.

   2008-ban újságírók lebegtették meg azt az összeesküvés-elméletet, miszerint a világ legnagyobb olajipari vállalatai aktívan összejátszanak, és közös megállapodás alapján tesznek árcédulát a „fekete aranyra”. A botrányban a brit Shell, a spanyol Repsol, a német RWE és a francia Total vállalatok voltak érintettek. 2002-ben az Európai Bizottság nyomozása megerősítette, hogy a cégek valóban összejátszottak, és az ő trükközésüknek köszönhető, hogy az üzemanyagárak világszerte emelkedtek.

  6. 6 Az FBI követte John Lennon-t.


   A művészet és az éppen aktuális popkultúra segítségével emberek milliói vállnak befolyásolhatóvá – ezt az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóirodája is jól tudta. Számos pletyka kapott szárnyra arról, hogy az FBI többek között megfigyeli a múlt század talán legismertebb zenei formációját, a Beatles-t, ám ezt hivatalosan mindig is tagadta a szervezet.

   2000-ben azonban a Kaliforniai Egyetem történésze, John Wiener lerántotta a leplet a John Lennon-ügyről és kiszivárogtatta azokat az aktákat, melyek egyértelművé teszik, hogy a nyomozóhatóság megfigyelte a zenészt, és azt is, hogy hiába: nem sikerült ugyanis bizonyítékot találni arra, hogy a zenei formáció Amerika-ellenes tevékenységeket folytatna titokban.

  7. 7 Szovjet kém az Amerikai Kongresszusban.


   A hidegháború idején az USA-ban és a Szovjetunióban egyaránt számos legenda szólt az ellenséges oldalon beépített kémekről. Egy ilyen elmélet azonban hivatalosan is megerősítést nyert: New York állam demokratikus képviselője, Samuel Dickstein ugyanis bizonyíthatóan Amerika-ellenes tevékenységeket folytatott. A férfi titkos adatokat küldött a szovjeteknek az amerikai katonai költségvetésről, ám élete során ezt nem sikerült rábizonyítani Dickstein-re, ezért élete végéig bírókét dolgozott New Yorkban.

  8. 8 A gyógyszeripari vállalatok "feltalálnak" betegségeket.


   Adriane Fugh-Berman professzor véleménye szerint a gyógyszeripari vállalatok saját maguk találnak ki bizonyos – egyébként nem létező - betegségeket, melyekre hősies módon azonnal gyógyszert is kínálnak a betegeknek. Elmondása szerint egy új gyógyszer „reklámkampánya” 7-10 évvel a gyógyszer kiadása előtt kezdődik, a vállalatok ugyanis ekkor kezdik el riogatni a betegeket és azok orvosait a különféle hamis-tanulmányokkal alátámasztott „betegségekről”.

   Adriane egészen pontosan az osteopeniát hozta fel példaként, ami a csökkent csontsűrűséget jelenti. Ez voltaképpen egy állapot a csontok normál állapota a csontritkulás között. A csontritkulással ellentétben azonban ez teljesen hétköznapi módszerekkel (pl. rendszeres testmozgás) megelőzhető és/vagy visszafordítható, az orvosok gyakran mégis betegségként kezelik és különleges, drága gyógyszereket írnak elő annak kezelésére.

  9. 9 A Coca-Cola a szőnyeg alá söpörte a cukorfogyasztás veszélyeit.


   1967-ben három Harvard-i tudósnak mintegy 50.000 dollárt fizettek azért, hogy tanulmányokkal alátámasszák: semmi kapcsolat sincs a cukorfogyasztás és az emberek szívműködése között. Az ezt leleplező titkosított dokumentumok a JAMA Internal Medicine folyóiratban jelentek meg.

   A Coca-Cola azonban még ma is aktívan befolyásolja a tudományos kutatásokat, a The New York Times adatai szerint a cég még ma is több millió dollárt költ olyan kutatásokra, amik igyekeznek lebecsülni a cukros italok fogyasztása és az elhízás közötti kapcsolatot.

  10. 10 Az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynöksége világszerte lehallgatja az emberek telefonbeszélgetéseit.


   Mindannyian éreztük már úgy, mintha valaki megfigyelne minket. 2016-ban megerősítést nyertek vélelmeink: az egykori amerikai hírszerző, Edward Snowden ugyanis titkosított dokumentumokat tett közzé emberek millióinak a megfigyeléséről.

   Elmondása szerint az Egyesült Államok a világ minden bármely táján élő emberek telefonbeszélgetéseit képes lehallgatni, még az állami vezetők magánbeszélgetéseit is. Snowden ezzel egy gigantikus nemzetközi botrányt okozott, a legnagyobb internetes- és távközlési cégek pedig elkezdték titkosítani felhasználóik adatait.

  11. 11 Stevie Wonder nem vak.


   Az amerikai popénekes Stevie Wonder nevét valószínűleg senkinek sem kell bemutatni – a világon mindenki ismeri őt, és talán még ennél is többen tudják róla, hogy vak. Nem mindenki fogadja el azonban azt a tényt, hogy az énekes valóban vak: az összeesküvés-elméletek hívői állítják, hogy a színész csak megjátssza betegségét.

   Ezt az énekes volt barátnője egy interjúban meg is erősítette, amiben elmondta: "Minden nagy névnek van egy ravasz trükkje. Stevie a szemüveges zseni, aki nem lát semmit" – nyilatkozta a nő hozzátéve, hogy a sztárnak már egész életében úgy kell csinálnia, mintha vak ember lenne.

   Ha ez nem lenne elég bizonyíték, az interneten egy videó is szárnyra kapott az énekesről, aki a színpadon énekelve egy felboruló mikrofonállványt kap el a kezével, ami egy vak embertől azért meglehetősen szokatlan.


   Persze más gyanús dolog is az énekes ellen szól: 2018-ban például lefényképezték őt, miközben fényképet készít Michael Jackson viaszfigurájáról. Akár egyetértünk a Stevie Wonder-t érő támadásokkal, akár nem…el kell ismernünk, hogy furcsa viselkedés ez egy vak embertől.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

One comment -

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Stewie Wonder mióta színész? LEgalább kiwikizte volna a kedves "cikkíró", hogy ZENÉSZ. Btw: vakok között sok embernek van valamennyi látásmaradványa, ami elég lehet egy nagyobb tárgy (ember) lefényképezésére például. Ezzel nem azt mondom, hogy biztosan vak, csak azt, hogy ez egy létező dolog. 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.