HIRDETÉS
Érdekességek

11 meglepő tény Chiléről, amik a helyi embereken kívül mindenkit egyformán összezavarnak

  Chile a világ egyik legkülönlegesebb országa, és nemcsak a szokatlan földrajzi jellemzői miatt. Csakúgy, mint minden más országban, az itt élő embereknek is megvannak a maguk kulturális jellegzetességeik, melyek általában nagy meglepetésként szokták érni az ide látogató turistákat. Némely szokásuk annyira szokatlan, hogy még a legtapasztaltabb utazókat is könnyedén összezavarják.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy fejest ugrunk Chilébe, és összegyűjtünk 11 olyan váratlan tényt erről a különleges országról, ami a legnagyobb meglepetést szokta okozni az ide költöző emberek számára.

  1. 11 A helyi emberek jól érzik magukat túlsúlyosan.

   Chilei szepseg

   Chilében az átlagos testalkatú és a túlsúlyos hölgyeket épp ugyanolyan nagy becsben tartják. Köszönhető ez annak a ténynek, hogy a legtöbb chilei férfi számára tulajdonképpen mindegy, hogyan néz ki egy lány, sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy például jó háziasszony legyen: tudjon főzni és tisztán tudja tartani a házat. 

  2. 10 A péntek 13-a itt rendes nap.

   08ed8a5ed999126604e6696700

   Chilében senki nem fél péntek 13-ától, ezen a napon itt nem kerülgetik a fekete macskákat, ahogy az egyéb bajoktól sem félnek. Ugyanez azonban nem mondható el kedd 13-áról, a helyiek ugyanis ettől félnek, és ilyenkor igyekeznek elkerülni minden bajt és kudarcot.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 9 A nők férfi munkát végeznek.

   Noi munka

   A chilei nők épp ugyanolyan ügyesen bánnak a körömfestékkel, mint mondjuk egy ütvefúróval munka közben. A helyi férfiak számára egyáltalán nem meglepő, ha az építkezésen például női kollégáik vannak, és aktívan támogatják a feminizmust, mivel sok helyen a nők még mindig kevesebb pénzt kapnak ugyanazért a munkáért, mint a férfiak.

  4. 8 A chileiek kabátban és csizmában járják a házat.

   Otthoni ruha

   A tévhitekkel ellentétben Chilében sincs mindig nyár. Sőt, igazából 4-5 olyan hónap is van az évben, amikor a hőmérséklet akár 0 fok vagy az alá is csökkenhet. A chilei otthonok fűtése azonban enyhén szólva is problémás, ezért sok esetben kénytelenek kabátban vagy csizmában járni a házban.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 7 A chileiek naponta akár háromszor is zuhanyoznak.

   18c25e50f5aa0558f1105adf17

   A chileiek nagyon érzékenyek a személyes higiéniára. Legtöbbjük irodájában a fogkefe és fogkrém alap kelléknek számít, és minden étkezés vagy kávézás után használják is őket. A helyi emberek naponta általában háromszor zuhanyoznak, ami meglepő, hiszen a tisztaság iránti szeretetük ellenére például imádnak utcai cipőben sétálni a házban.

  6. 6 A chileiek alig esznek valamit vacsorára.

   Chile vacsora

   A chileiek szerint a vacsora csak egy kiegészítő étkezés, ezért általában ilyenkor csak salátákat vagy egyéb apró harapnivalókat fogyasztanak. Míg idehaza például a vacsora a nap egyik legfontosabb étkezése, Chilében ilyenkor csak teáznak vagy szendvicset esznek az emberek.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

6 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Hmm... szóval kalapáccsal beverni egy szöget, az férfi munka? A szendvicskészítés meg női munka? :D Melyik évszázadban tetszett születni, kedves cikkíró? Max. a 18-ra tippelek, ennél már Viktória királynő is felvilágosultabb volt...
   • Épp azért írtam, hogy kb. egy évszázaddal lehetett előtte :)
 • Elhiszem, hogy nagyobb becsben tartják azt a nőt, aki takarít, ha csizmában csattog a házban. Értem én, hogy hideg van, de van bundás papucs is 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.