HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

10 titokzatos fotó, amit nem könnyű megmagyarázni

Valószínűleg sosem tudjuk meg róluk az igazságot.

  A legtöbb ember valamiért rendkívüli módon élvezi a rejtélyes dolgokat. Egy megfejtésre váró rejtély kapcsán legtöbbször úgy érezzük, hogy képesek vagyunk előállni egy a saját elmélettel, ami még senkinek nem jutott még eszébe korábban. Ez persze legtöbbször nem így van, ráadásul teljesen mindegy, hogy ki-milyen elmélettel áll elő, hiszen ezek a rejtélyek olyan régiek, hogy valószínűleg sosem fogjuk megtudni, mi az igazság velük kapcsolatban.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most 10 emlékezetes alkalmat gyűjtöttünk össze a történelemből, amikor egy-egy fotó láttán az egész emberiség Sherlock Holmesként próbált magyarázatot találni az egyébként megmagyarázhatatlan eseményekre.

   1. 1 „Babushka Lady”-nek lehet bármi köze John F. Kennedy meggyilkolásához?

    Babushka lady

    John F. Kennedy 1963-as meggyilkolása számos összeesküvés-elméletet szült. Az egyik rejtélyt a képen látható hölgy okozta. A média később „Babushka Lady” névre keresztelte, de miben különbözött ez a hölgy a többi embertől? Nos, először is, másokkal ellentétben ő minden videokamerával rögzített, ráadásul nagyon közel állt ahhoz a helyhez, ahol a golyó eltalálta az elnököt. A pánik kitörése után a nő nem szaladt el, hanem nyugodtan sétált a tömegben, majd eltűnt.

    1970-ben egy Beverly Oliver nevű nő azt állította, hogy ő volt a titokzatos „Babushka Lady”, de nincs meg az általa készített felvétel, mert néhány évvel Kennedy meggyilkolása után egy férfi kopogtatott be a házába, azt állítva, hogy FBI ügynök, majd elvette tőle a felvételt és soha többé nem látta.

    A nő sztorija azonnal kétségeket ébresztett, főleg azért, mert 1963-ban még csak 17 éves volt. A fotó szerint pedig a hölgynek legalább 40 évesnek kellett lennie. A rendőrség is megkérdőjelezte a nő történetét, ezért a „Babushka Lady” rejtélyét továbbra is titok övezi.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   2. 2 Hessdalen-fények: UFO-k vagy egy természetes akkumulátor?

    1f849669c8358565a68bd798bbb65e0f

    A norvégiai Hessdalenben az emberek rendszeresen észlelik a képen látható fényeket. A fények különösen aktívak voltak 1981 és 198 között, amikor a világ minden tájáról érkeztek ide emberek, hogy a szabad ég alatt éjszakázva figyeljék meg a hetente 15-20 alkalommal feltűnő fényeket. Napjainkban már csak évente 15-20 alkalommal tűnnek fel.

    Tudományos magyarázat továbbra sincs a jelenségre, ám az UFO-elméleteken túl egyes tudósok úgy vélik, hogy a fényeket a környező hegyekben lévő nagy mennyiségű vas, illetve a folyóban lévő nagy mennyiségű kén okozza, melynek hatására egyfajta természetes akkumulátorként üzemel a völgy és ez okozza a rejtélyes fényjelenségeket.

   3. 3 Tengeri szörny

    Vizi szorny

    Manapság egy ilyen fotó láttán azonnal Photoshoppot kiáltanánk, de ez a kép 1964. december 12-én készült, amikor még távolról sem létezett Photoshop.

    Robert Le Serrec és felesége a Stonehaven-öböl partjainál hajóztak épp a queenslandi Hook-szigeten, amikor a feleség egy hatalmas árnyékra lett figyelmes egy csendes, félreeső lagúnában. Több fényképet is készített, hogy a végére járhasson a hatalmas lénynek, mely elmondása szerint úgy nézett ki, mint egy 25 méter hosszú ebihal. A lény eleinte mozdulatlan volt, de amikor a csónakkal megpróbálták megközelíteni, gyorsan a mélybe süllyedt.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   4. 4 Űrhajós sziluett

    1964-ben Jim Templeton fényképész készítette ezt a fotót a lányáról, de az előhívás után egy egészen elképesztő alak bontakozott ki a képen: egy űrhajós szkafanderbe bújt „valamit” örökített meg a kamera. A férfi állította, hogy a fotó elkészültekor csak a lánya volt a helyszínen. Még a Kodak vállalat is vizsgálódni kezdett a témában és megállapították, hogy a tekercs érintetlen, senki se buherálta meg a képet.

    Sokan úgy vélik, hogy a képen látható űrhajós valójában a lány édesanyja, aki a domb tetején állt és a fény pont úgy esett az objektívre, hogy ilyen becsapós fénykép született.

   5. 5 Fantomarcok a Watertown fedélzetén

    4ee72132b046c42675b26ae66af26ee3

    James Courtney és Michael Meehan egy üzemanyagtartályt tisztított a Watertown hajón 1924-ben. A munkavégzés során a férfiak káros gőzöket szívtak be, és megfulladtak. Az akkori szokásoknak megfelelően a tengerbe temették el őket, de a temetésük után néhány napig a hajót két férfi arc üldözte a vizen, akik egy pillanatra sem tűntek el a víz felszínéről.

    Az arcok olyan jól látszottak, hogy Keith Tracy kapitány elrendelte, fényképezze le őket a személyzet.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.