HIRDETÉS BEZÁRÁS

10 titkos hely a Földön, amit a Google Maps elrejt előlünk

Valószínűleg jó okkal rejtették el őket.

  A Google Térkép az internet egyik legcsodálatosabb felülete. A segítségével anélkül fedezheted fel az egész világot, hogy ki kellene mozdulnod otthonról. Vagy legalábbis majdnem az egészet.

  HIRDETÉS

  Számos olyan hely létezik ugyanis, amit a kormányok, titkos szervezetek vagy a hatalom emberei igyekeznek elrejteni előlünk a Google Térképen. Ma 10 ilyen titkos helyet gyűjtöttünk össze.

  10. Titkos orosz város

  Kitakart helyek 010

  Igen, jól olvastad, egy egész város rejtőzködik a Google Térképen. Nem messze fekszik egy másik titkos helytől, Egvekinottól, a Csukcs-félszigeten található városi jellegű községtől, amely a Bering-tenger Kresta-öblének partján fekszik. Ez a város egy téglalap alakú területen fekszik.

  Miért gondolják, hogy ez egy titkos város? A Szovjetunió idején a Szovjetunió területén több tucat zárt, titkos város létezett, melyekben körülbelül 1 millió ember élt. Ezek a városok kódolt neveket viseltek, mint például Arzamas-16, ahol a nukleáris fejlesztések központja volt, vagy Penza-19.

  De mi lehet ebben a titkos városban, amely messze fekszik a civilizációtól és a városoktól? A rejtélyt fokozza, hogy a legtöbb titkos város egyébként látható a Google Térképen, de ez a település valamiért mégsem. Vannak, akik úgy gondolják, hogy itt nukleáris rakétákat vagy még veszélyesebb fegyvereket fejlesztenek.

  9. Baker-tó, Kanada

  Kitakart helyek 009

  A Baker-tó egy festői tó Kanadában. Ha azonban megnézed a Google Térképen, észrevehetsz egy vastag fekete vonalat, amely áthalad rajta. Nem, ez nem a weboldal hibája, a kanadai hatóságok egyszerűen el akarják rejteni ezt a területet a kíváncsi szemek elől. A Baker-tó egy szigorúan őrzött terület, ezért sokan úgy vélik, hogy itt illegális tevékenységek folynak.

  Vannak, akik úgy gondolják, hogy a kormány vegyi anyagokat juttat a vízbe, amelyekkel zombivá változtatja az embereket, vagy hogy itt egy UFO-jeladó található. Pletykák keringenek arról is, hogy valakinek sikerült lencsevégre kapnia 4, a tó közelében álló jelet. A hatóságok azt állítják, hogy a tó mellett 5G tornyok találhatók, de kevesen hisznek ebben a magyarázatban – miért kellene ennyi erőfeszítést tenni az elrejtésükre? Ezenkívül a térképen eltakart terület hatalmas, nem lehet tele ilyen tornyokkal. Nem csoda, hogy senki sem hisz a hivatalos verziónak, és az emberek hajlamosak arra gondolni, hogy a Baker-tónál valami furcsa dolog folyik. Te mit gondolsz, miért van elsötétítve ez a terület? Írd meg a véleményedet kommentben!

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8. Alekszandr Miller háza, Oroszország

  Kitakart helyek 008

  Egy újabb titkos hely Oroszországban, de ez nem tó vagy város, hanem egy egyszerű ház. A ház Alekszej Milleré, a Gazprom vezérigazgatójáé, aki Oroszország legnagyobb energetikai cégét irányítja, milliárdos dolláros bevétellel. A ház több mint 30 hektáron terül el, és egy hatalmas komplexum, amelynek építészeti és tájképi stílusa a Nagy-Peterhof Palotáéra emlékeztet. Csak néhány fénykép létezik róla. Ez persze rengeteg furcsa pletykát keltett életre – sokan úgy gondolják, hogy Miller valamit takargat. Lehet, hogy minden sokkal egyszerűbb – Miller megengedheti magának, hogy kifizesse a Google-t, hogy távolítsák el a házát a térképről, és így 100%-os privátszférája legyen.

  7. Űrhajó, Románia

  Kitakart helyek 007

  Ez az egyik legkülönösebb dolog, amit a Google Térképen láthatsz. Vagyis legalábbis láthattál volna, mielőtt eltüntették. Ez a tárgy vagy építmény egy űrhajóra emlékeztet, és egy eldugott helyen található Romániában. Sokan azt állítják, hogy ez csak egy normális torony, de egy srác bebizonyította, hogy ez nem igaz, miután elkészítette a „torony” 3D-s modelljét és cáfolta ezt az állítást. 2016-ban egy srác feltöltött egy videót a YouTube-ra, amelyben azt állította, hogy ez a szerkezet egy űrhajó, és bizonyítékokat is szolgáltatott.

  Néhány hónappal később a videó vírusos lett, és az úgynevezett űrhajót eltávolították a Google Térképről. Nagyon furcsa, nem igaz? Végül is a listánk többi helyével ellentétben ezt a helyet csak azután távolították el a Google Térképről, hogy az emberek beszélni kezdtek róla.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6. Kangtega, Nepál

  Kitakart helyek 006

  A Kangtega a Himalája egyik fő hegycsúcsa Nepálban. Tengerszint feletti magassága 6782 méter. Először 1964-ben mászták meg. De nem ez a lenyűgöző benne, hanem az, hogy nem látható a Google Térképen. Ahogy magatok is látjátok, fekete színnel van letakarva. Vajon mi történhet ezen a hegycsúcson, hogy el kell rejteni? Vannak, akik úgy gondolják, hogy itt egy bunkert építettek atomháború esetére. Nos, ez nem meglepő, sok világszerte vezetőnek kell, hogy legyen ilyen bunkere, ahol elbújhatnak egy esetleges atomcsapás esetén. A pletykák szerint ez a Kangtegán lévő bunker a NATO-hoz tartozik (legalábbis ezt mondják). Ugyanezek a pletykák azt is állítják, hogy a bunkerben van víz, élelem és kommunikációs eszközök. Az a tény pedig, hogy a bunkert Nepál közepén építették, egyszerűen magyarázható – atomcsapás esetén ez az ország szenvedné el a legkisebb kárt.

  5. HAARP ionoszféra kutató komplexum, USA

  Kitakart helyek 005

  Ez az egyik első hely volt, amit eltüntettek a Google Térképről. A komplexum Washington államban található, és egy fákkal borított területnek tűnik. Annyi pletyka kering erről a helyről, hogy egyszer lelkes internetezők egy csoportja úgy döntött, hogy alaposan megvizsgálja. Amikor azonban odaértek, nem találtak semmi rejtélyeset. Ez a tény azonban nem tántorítja el azokat, akik szeretnék a saját szemükkel is látni a HAARP-ot, ezért a hatóságok kénytelenek voltak kerítéssel körülvenni a komplexumot és figyelmeztető táblákat kihelyezni. A HAARP-ot az ionoszféra kutatására hozták létre egy olyan program keretében, amelyet az 1950-es években indítottak az UFO-k tanulmányozására, és szorosan kapcsolódott a CIA MK-Ultra projektjéhez, melynek célja az emberi elme irányítása volt. A hatóságok azt állítják, hogy a komplexumot 2014-ben bezárták, de a helyi lakosok állítása szerint továbbra is látnak CIA ügynökökkel teli autókat a területen.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.