HIRDETÉS

10 szokás, ami a múltban még normálisnak számított, de ma már mindenki undorítónak és betegnek tart

  Az emberiség, a technika, és az orvostudomány folyamatosan fejlődik – ezért pedig nem lehetünk elég hálásak. Néhány évszázaddal ezelőtt az orvosok még lyukat fúrtak volna a fejünkbe a gonosz szellemek elűzése végett, az apákat pedig törvény hatalmazta fel, hogy megöljék a lányuk szeretőjét, ha az intim kapcsolatba próbál kerülni vele a házasság előtt.

  HIRDETÉS

  Szóval ezek még teljesen más világok voltak, és szerencsére örökre elmúltak. A Liked.hu-nál azonban úgy véljük, hogy ettől függetlenül nem árt, ha tudjuk, milyen bizarr és furcsa dolgokat tartottak teljesen normálisnak az őseink.

  1. 10 Több ezer évvel ezelőtt a nők ólmot és ként használtak a hajfestéshez. Aztán ment a csodálkozás, hogy miért lettek kopaszok és betegek.


  2. 9 A nők már a múltban is próbálták növelni a mellméretüket.


   Különböző krémeket, például kókuszdióolajat használtak – bár nem volt sok hatása. Az első mellplasztikai műtétet 1895-ben végezték, amikor egy nőnek a melléből eltávolított daganat után mindkét mellét újra egyforma méretűvé akarták tenni. Ehhez üveggolyókat, őrölt gumit és néhány egyéb másik alapanyagot használtak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 8 Az állati ürüléket régen orvosi célokra használták – például fogamzásgátlásra, orrvérzés elállítására, és egyéb speciális kezelésekre.


  4. 7 Az orvosok lyukakat fúrtak a betegeik koponyájába, hogy így űzzék ki belőlük a „gonosz szellemeket”, mivel ezeket tartották számos betegség okának.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 6 Az ókori rómaiak idején megtiltották a nők számára a sírást a temetéseken, mert előtte gyakran „profi sírókat” használtak, hogy még tekintélyesebb és fontosabb személynek tűnjön az elhunyt.


  6. 5 Az apákat törvény hatalmazta fel, hogy megöljék a lányuk szeretőjét, ha az intim kapcsolatba akar kerülni vele a házasság előtt.


  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

2 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


 • "az apákat pedig törvény hatalmazta fel, hogy megöljék a lányuk szeretőjét, ha az intim kapcsolatba próbál kerülni vele a házasság előtt."Haha, ezt ideje lenne újra bevezetni.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!