HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

10 sci-fi színű zöldség és gyümölcs, amiről nehéz elhinni, de tényleg létezik

Láttál már fekete almát?

  Amellett, hogy a színes zöldségek és gyümölcsök rendkívül látványosak és étvágygerjesztőek tudnak lenni, értékes információkról is árulnak egyúttal az adott zöldség vagy gyümölcs tulajdonságairól. A narancssárga szín például magas C-vitamin tartalomról árulkodik, míg a fehér a magnézium tartalomra, a lila pedig az antioxidáns tulajdonságokra utal.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most összegyűjtöttünk néhány olyan különleges zöldség- és gyümölcsváltozatot, amiről alig lehet elhinni, hogy tényleg létezik, pedig a világ bizonyos pontjain teljesen megszokottak.

  1 Fekete alma

  Nem csak egy fekete alma létezik, hanem több különféle. Ott van például az Arkansas Black, ami sok amerikai piacon megtalálható (ez látható a képen), illetve a „fekete gyémánt” almafajta is, melyet csak Tibet egy nagyon kis területén termesztenek, és amelynek egyetlen darabja körülbelül 7 dollárba kerül.

  2 Piros banán

  Különleges zöldségek és gyümölcsök 017

  Az iskolában számtalanszor festettünk banánokat, és eszünkbe sem jutott, hogy a sárga színtől eltérő színnel tegyük mindezt. Pedig ezek a gyümölcsök bizony lehetnek akár pirosak is. Ez a fajta ráadásul nem csak színében tér el az általunk ismert banántól, az ízében ugyanis van egy enyhe málna árnyalat. Ez egyébként csak egy a világon megtalálható több mint 1000 banánfajta közül.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Zöld zebra paradicsom

  Különleges zöldségek és gyümölcsök 016

  Ennek a zöld, zebracsíkos paradicsomnak enyhén fűszeres íze van, ami miatt tökéletes választás lehet például salátákhoz.

  4 Fekete paradicsom

  A híres „kumato” egy fekete paradicsom, ami Spanyolországból származik, de egy Galápagoson őshonos fajból hozták létre. Egy másik érdekessége, hogy belülről kifelé érik, így bár kívülről kemény, fogyasztásra alkalmas.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5 Szivárványkukorica

  Különleges zöldségek és gyümölcsök 015

  Ez a modern kukoricafajta egy 2012-ben megosztott Facebook fotónak köszönheti a hírnevét. Azóta a világ számtalan pontján kapható, és őszintén szólva nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hogy milyen lehet pattogatott kukoricát csinálni belőle.

  6 Sárga görögdinnye

  Különleges zöldségek és gyümölcsök 013

  Kívülről ez a dinnye megegyezik az általunk ismert görögdinnyével, ám felvágás után mindejárt más a helyzet. Ennek a dinnyének ugyanis élénk sárga a belseje, aminek különlegessége, hogy nem genetikai módosítások révén, hanem természetes mutáció eredményeként jött létre. Egyre gyakoribb a szupermarketekben.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.