HIRDETÉS BEZÁRÁS

A 11 legfurcsább dolog, amit valaha is partra sodort a tenger

  A nyílt vizek mindig is számtalan titkot őriztek magukban, és ez valószínűleg még így is lesz egy darabig, hiszen bármennyire is fejlett az emberiség, nincs hozzá megfelelő technológiánk, hogy minden egyes apró zugukba betekintést nyerhessünk.

  HIRDETÉS

  Időről-időre azonban még így is elképesztő felfedezések születnek, köszönhetően annak, hogy nem mindennapi tárgyakat és objektumokat vetnek ki magukból Földünk óceánjai és tengerei.

  1. 1 Óriás vezetékek.


   Ezek az óriási, 2 méter átmérőjű vezetékek vélhetően szállítás közben pottyantak a vízbe, majd az angliai Norfolk megyénél sodorta partra őket a víz 2017 augusztusában. A leghosszabb vezeték több mint 500 méter hosszú volt.

  2. 2 Óriás LEGO bábu.


   A körülbelül 2,5 méter magas LEGO bábut a hollandiai Zandvoort település tengerpartján mosta partra a víz. A mai napig tisztázatlan, hogy honnan jöhetett, bár nagy valószínűséggel egy gerilla-marketing eredménye lehetett a példátlan méretű LEGO figura.

  3. 3 Több száz megpakolt konténer.


   Az MSC Napoli konténerszállító hajó 2007. január 9-ei szerencsétlensége következtében több száz megpakolt konténer szabadult el, melyeket egytől-egyig az angliai Devon partjainál vetett ki magából a víz. A konténerekben a boroshordóktól elkezdve a BMW motorkerékpárokon át szinte minden fellelhető volt, ezek egy részét eltulajdonították a fosztogatók.

  4. 4 Rakétadarab.


   Ezt a méretes rakétadarabot 2016-ban egy Japán strandon sodorta partra a víz. Nagy valószínűséggel egy Észak-Koreai rakétakísérlet közben szabadulhatott el.

  5. 5 Ismeretlen tengeri lény szemgolyója.


   Ezt a nem mindennapi testrészt 2012-ben sodorta parta a víz, Floridában. Érdekessége, hogy egyik ismert állat szeméhez sem hasonlít, így csak találgatások vannak azzal kapcsolatban, hogy milyen hatalmas tengeri lénytől származhat ez a méretes szemgolyó.
  6. 6 Célt tévesztett rakéta. (ez nem torpedó!)


   Ezt a katonai tárgyat még 2008-ban vetette partra a víz, egy skóciai település közelében. A médiában a "célt tévesztett rakéta" becenevet kapta, miután nagy valószínűséggel egy nyílt vízi gyakorlatozás során szabadulhatott el.
  7. 7 Óriás dobókocka.


   2017. márciusában sodorta partra a víz, Idahoban. Nem sokat tudni róla, eredete ismeretlen.
  8. 8 Űrhajódarab.


   Az Elon Musk-féle SpaceX vállalat egyik rakétájából szakadt le, még 2015-ben. Végül a Bahama-szigetek partjainál vetette ki magából az óceán.
  9. 9 Több tízezer Kinder-tojás.


   2017. januárjában a németországi Langeoog-sziget lakói valódi 'meglepetésre' ébredhettek, ugyanis egy tengeri viharban elszabadult konténernek köszönhetően több tízezer Kinder-tojás sodródott partra.
  10. 10 Áramlásmérő.


   Bár elsőre sokan UFO-t kiáltottak a nem mindennapi tárgy láttán, az Izland partjainál felbukkant furcsa tárgy valójában egy Doppler áramlásmérő, mellyel az óceáni áramlatokat hivatottak megfigyelni a tudósok és kutatók.
  11. 11 Rejtélyes furcsaság.


   A 2011-es szökőár után egy hatalmas fehér valamit mosott partra a víz. Valaki azt hitte, hogy egy eddig ismeretlen teremtmény, esetleg óriás polip. A tudósok azonban mintát vettek belőle, amiből kiderült, hogy nagy valószínűséggel egy cápa vagy bálna maradványa ez a méretes valami.

   BÓNUSZ: partra vetett bálnák.

   Bár mondhatnánk, hogy elszigetelt esetről van szó, de sajnos nem: évente egyre több óriás bálnát sodor partra a víz. Pontosan nem ismert, hogy ezek a hatalmas méretű tengeri élőlények vajon miért is merészkednek ilyen közel a partokhoz, de a legelterjedtebb elmélet szerint a tengervíz szennyezettsége lehet a fő okozója.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.