10+ internetes mítosz, amit mindenki elhitt, de kiderült róla, hogy hazugság

Az álhírek korában nehéz eldönteni, hogy mi igaz és mi nem abból, amit az interneten látunk. Még a legnagyobb és legmegbízhatóbb médiumok is fals vagy ellenőrizetlen információkat közölnek olykor, és bár már számos lehetőség segíti az embereket, hogy szétválasszák az álhíreket a valóságtól, ez még így is sokak számára okoz problémát.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál folyamatosan nyomon követjük a közösségi oldalakon terjedő mítoszokat, és össze is gyűjtöttük az utóbbi évek 10+ legemlékezetesebb fotóját és történetét, melyről utólag derült ki, hogy hazugság.

 1. 1 mítosz: rendellenes méretű meztelencsiga

  dbb22652d29ac0597f34aa2532

  Az interneten hosszú évek óta terjed a horrorsztori, miszerint egy rendellenesen hatalmas csiga látható a képen. Valójában azonban nincs itt semmi rendellenesség, a képen ugyanis egy óriás japán szalamandra látható, ahogy azt a képet feltöltő felhasználó is megjegyezte a bejegyzésében.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 2. 2 mítosz: Japánban tilos az utcán parkolni

  Japan parkolas

  Az internetezők között sokszor kerül szóba, hogy azért lehet olyan tökéletes képeket készíteni Japánban, mert ott törvény tiltja az utcán történő parkolást. Ez azonban csak részben igaz. Egy 1957-es parkolási törvény értelmében valóban tilos az úttesten történő parkolás, azonban vannak olyan városok és utcák, ahol ezt az erre használatos táblákkal engedélyezték.

  Még egy szórakoztató tény: autóvásárlás előtt a japán lakosoknak bizonyítaniuk kell, hogy van hol parkolniuk a leendő autójukkal, vagyis van saját vagy bérelt parkolóhelye, máskülönben nem engedélyezik számára az autóvásárlást.

 3. 3 mítosz: a repülőgépen született gyermek egész életében ingyen repülhet

  Jogi szempontból mindenképpen bonyolult dolog egy repülőgépen született gyermek élete, mivel minden országban más és más szabályok vonatkoznak az ilyesmire, ráadásul nehéz megállapítani, hogy pontosan hol is tartózkodott a repülőgép a születés pillanatában. Ilyen esetekben a legtöbbször mégis annak az országnak az állampolgára lesz a gyermek, amihez a légitársaság tartozik, vagy az, ahol a gép leszáll.

  A pletykák szerint a légitársaságok örök életen át tartó ingyenes repülést biztosítanak azoknak a gyermekeknek, akik a repülőjükön születtek, ez azonban sajnos csak mítosz. Bár a történelem során tényleg volt néhány ázsiai légitársaság, aki 21 éves korig ingyenes repülést biztosított a gyermekeknek, ezek azonban kivételes esetek voltak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 4. 4 mítosz: a hegy, ami úgy néz ki, mint egy kutya


  Az internetezők között nagy népszerűségnek örvendett ez a hegy, mely kísértetiesen hasonlított egy kutyára. Valójában azonban csak egy ügyes photoshopról van szó, amit a szerzője is megjegyez a közösségi médiában közzétett kép mellett. Így néz ki az eredeti hegy:

 5. 5 mítosz: vár a sziklán


  Sajnos a gyönyörű kastély, amiben sokan szívesen töltenénk egy hosszú hétvégét, csak egy hamisítvány. Valójában a thaiföldi Ao Pang Nga Nemzeti Parkban található sziklát, és egy németországi kastélyt egyesítettek ezen a retusált képen.

 6. 6 mítosz: ember méretű süngomba


  2021. februárjában vált népszerűvé egy fotó, amin állítólag egy hatalmas, ember méretű süngomba látható, mely egy mocsár közepén nőtt. Ilyen gomba valóban létezik, ám leggyakrabban fákon nő, a mérete pedig ritkán haladja meg a futball labda nagyságot.

  A bejegyzés a következő oldalon folytatódik!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás

Szólj hozzá!

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  Mit készítsünk?!
  Kép
  Fotó vagy GIF.
  GIF
  GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
  Videó
  Youtube, Vimeo vagy Vine.
  Szöveg
  Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
  Lista
  Klasszikus internetes lista, számozással.
  Szavazás
  Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
  Visszaszámlálás
  Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
  Személyiség teszt
  Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
  Kvíz
  Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
  Nyílt lista
  Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
  Ranglista
  Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

  Küldd el egy barátodnak!