HIRDETÉS BEZÁRÁS

10+ illusztráció, ami segít, hogy többé ne keverjük össze a nevükben vagy megjelenésükben hasonló dolgokat

Ideje tisztázni ezeket egyszer s mindenkorra.

  Teljesen mindegy, hogy milyen sokat tanultunk, vagy mennyire jól ismerjük a magyar nyelvet, akkor is vannak olyan dolgok, melyeket könnyű összekeverni. Pontosan ezért jött létre az Instagramon csak „Don’t Mix Up” névre keresztelt oldal, mely segít különbséget tenni a megjelenésükben vagy nevükben hasonló dolgok között.

  HIRDETÉS

  11 Japán művészeti formák.

  Origami vs ikebana

  Az origami a papírhajtogatás japán művészete, ahol egyetlen darab papír hajtogatásával készítenek különböző formákat és figurákat. Az ikebana viszont a japán virágkompozíció művészete, ahol friss vágott virágokat, ágakat és egyéb növényi elemeket rendeznek el harmóniában és egyensúlyban egy edényben vagy tartóban.

  Míg az origami a papír hajtogatásával foglalkozik, az ikebana a virágok és növények esztétikus elrendezésére összpontosít, kifejezve a természet szépségét és az élet ciklusát. Mindkét művészet fontos részei a japán kulturális hagyományoknak és esztétikának.

  10 A sushi szerelmeseinek ezt tudnia kell.

  Nigiri vs onigiri

  A nigiri a japán sushi stílusú ételek egyike, amely általában nyers halat vagy más tengeri herkentyűt tartalmaz, amit egy kézzel formált rizságyon helyeznek el. Az onigiri viszont egy hagyományos japán étel, ahol sózott vagy ízesített rizsből kézzel formált gombócokat készítenek, amelyek közé gyakran hús, hal, alga vagy más töltelékek kerülhetnek. Míg a nigiri a sushi része, az onigiri egy önálló étel, amely könnyen szállítható és fogyasztható.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9 Mindkettő finom.

  Manti vs khinkali

  A manti és a khinkali mindkettő olyan hagyományos gőzölt tésztaétel, de különböznek az eredetükből és a töltelékükből. A manti Közép-Ázsiából és a Kaukázusból származik, tölteléke lehet húsos vagy zöldséges, és általában háromszög alakú tésztába van csomagolva. A khinkali pedig Grúziából származik, a tészta nagyobb és vastagabb, a töltelék húsból és fűszerekből áll, és a tészta tetejét összeszorítva főzik ki.

  8 Szépen elraktározott emlékek.

  Fénypalbum vs fotókönyv

  A fényképalbum és a fotókönyv egyaránt képek gyűjteményét tartalmazzák, de eltérnek a kivitelezésben és a formátumban. A fényképalbum hagyományosabb, kézzel ragasztott vagy helyezett be fotókat tartalmaz egy albumba, amelyben személyes jegyzetek és emlékek is helyet kaphatnak. A fotókönyv viszont modern formátum, digitálisan tervezhető és nyomtatható, személyre szabott oldalakat, elrendezéseket és szövegeket is lehet hozzáadni, létrehozva egy igényesebb és design-orientált fotógyűjteményt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  7 Mindkét betegséget komolyan kell venni.

  Hipertermia vs hipotermia

  A hipertermia és a hipotermia egyaránt testhőmérséklet-szabályozási rendellenesség, de ellenkező irányban hatnak. A hipertermia túl magas testhőmérsékletet jelent, amelyet általában a túlzott hőhatás, például túlzott napozás vagy meleg időjárás okoz. A hipotermia viszont túl alacsony testhőmérsékletet jelent, amelyet általában hideg környezetben vagy vízben hosszú időn át tartózkodás okozhat.

  6 Egyik sem csinálja a másik munkáját.

  Szobalány vs dadus

  A szobalány a szállodákban vagy más szálláshelyeken dolgozó alkalmazott, akinek feladata a szobák takarítása, rendezése és karbantartása. A dadus viszont egy olyan személy, aki gondoskodik gyermekekről, általában a családok otthonában vagy saját lakásában, és felügyeli a gyerekek mindennapi tevékenységeit és szükségleteit. Míg a szobalány a szállás tisztaságáért felelős, a dadus a gyermekek felügyeletéért és gondozásáért felelős.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.