HIRDETÉS BEZÁRÁS

10 furcsa rejtély, amit a mai napig sem sikerült megfejteni

Már valószínűleg sosem kapunk választ ezekre.

  A bizonytalanság és a titokzatosság valamiért mindig is vonzotta az emberek figyelmét. Persze minden rejtélyre létezik tudományos és racionális magyarázat, de nem mindig könnyű megtalálni ezeket, így előfordul, hogy a megfelelő bizonyítékok hiányában egyszerűen abba kell hagyni a nyomozást. A mai napig is számos ilyen furcsa és megoldatlan rejtélyt tartanak számon.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál nagyon szeretjük a titkokat és a rejtélyeket, ezért a mai listánkon tíz olyan rejtélyt gyűjtöttünk össze, amit a nagyszabású nyomozások ellenére a mai napig sem sikerült megoldani.

  10 Madeleine McCann eltűnése
  Madeleine Beth McCann egy hároméves kislány volt, aki 2007. május 3-án rejtélyes módon eltűnt az ágyából egy üdülőhelyen Praia da Luzban (Algarve, Portugália). A kislány szüleivel, ikertestvéreivel, valamint egy baráti és családi társasággal nyaralt Portugáliában. A lányt a többszöri nyomozás ellenére sem találták meg.

  Rejtélyes esetek 019

  Madeleine McCann-t a szülei egy földszinti lakásban hagyták aludni ikertestvéreivel együtt. A szülők és barátaik a szobától 55 méterre lévő tapas étteremben vacsoráztak. Este 10 óra körül édesanyja, Kate észrevette, hogy Madeleine eltűnt.

  Ez az eset lett a média által egyik legfelkapottabb eltűnés. Több nyomozás is indult, még egy DNS-baleset is volt köztük, mely tévesen Madeleine szüleit vádolta a kislány eltűnésével. A kislány eltűnése napján sokan észleltek egy gyermeket cipelő gyanús férfit az üdülőhelyen. Az egyik észlelést Jane Tanner, Kate barátnője jelentette.

  A másikat, akit sokan a tényleges elkövetőnek tartottak, egy ír házaspár látta. A „Smith-észlelésnek” nevezett Martin és Mary Smith egy három-négy éves kislányt cipelő férfit látott, körülbelül ugyanabban az időpontban, amikor Madeleine eltűnt. Az ügyet azonban megfelelő bizonyítékok hiányában soha nem sikerült megoldani.

  9 A zodiákus gyilkos kiléte
  A Zodiákus gyilkos az egyik legnépszerűbb kulturális bűnöző ikon, aki hírhedt arról, hogy rengeteg embert ölt meg, és kódolt leveleket küldött újságoknak, amikben azzal fenyegetőzött, hogy még több embert öl meg, ha nem teszik közzé a leveleket. Az 1960-as években Kalifornia északi részén tevékenykedett, és bár több gyanúsított is volt, bizonyítékok hiányában soha nem sikerült teljes egyezést találni.

  Rejtélyes esetek 018

  A Zodiákus gyilkos a feltételezések szerint 1968. december 20-án kezdett sorozatban gyilkolni, amikor a kaliforniai Beniciában, a Lake Herman Road-on lelőtt egy házaspárt. Ezután 1969. július 4-én éjfélkor a Vallejo-i Blue Rock Springs Parkban, Vallejo-ban, mindössze négy mérföldre a Lake Herman gyilkosság helyszínétől, egy másik párt próbált megölni.

  Az egyik áldozat, Michael Mageau túlélte a támadást. 1969. július 5-én éjjel 12:40 körül egy férfi felhívta a Vallejo-i rendőrséget, aki azt állította, hogy ő a gyilkos. Azt is állította, hogy ő ölte meg a másik két áldozatot a Lake Herman Road-on körülbelül hat hónappal korábban.

  Később, 1969. augusztus 1-jén a gyilkos állítólag három levelet küldött a Vallejo Times-Herald, a San Francisco Chronicle és a San Francisco Examiner című lapoknak, amiben arra kérte az újságokat, hogy közöljék le a levelét

  Végül még három embert próbált megölni, akik közül az egyik ember túlélte. 1969. szeptember 27-én leszúrt egy párt a Berryessa-tónál, majd 1969. október 11-én megölt egy taxisofőrt Presidio Heightsban.

  Számos más támadást és gyilkosságot is a Zodiákus gyilkosnak tulajdonítottak, de egyiket sem sikerült igazolni. Több gyanúsítottat, köztük Arthur Leigh Allent, akit sokan az igazi Zodiákus gyilkosnak tartanak, kihallgattak, de soha nem emeltek vádat ellene.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8 Jimmy Hoffa eltűnése
  Jimmy Hoffa népszerű amerikai szakszervezeti vezető volt, 1957 és 1971 között a Teamsters Nemzetközi Testvériségének elnöke. 1975. július 30-án rejtélyes körülmények között eltűnt az amerikai Bloomfield Townshipben, Michigan államban, majd 1982. július 30-án halottnak nyilvánították. Holttestét soha nem találták meg.

  Rejtélyes esetek 017

  Jimmy Hoffa óriási nyomás alatt állt, és már fenyegetéseket is kapott olyan emberektől, mint Anthony Provenzano, akik ellenezték Hoffa hatalomra jutását. Hoffa eltűnésének napján 14:00 órakor találkoznia kellett volna Provenzanóval és Anthony Giacalone-nal a Machus Red Fox étteremben a detroiti Bloomfield Townshipben.

  Hoffa 13:15-kor hagyta el a házát, és később, 14:30 körül felhívta a feleségét, bosszúsan, hogy felültették azok, akikkel találkoznia kellett volna. Több szemtanú látta Hoffát az autója körül járkálni, és a jelentések szerint 14:45 – 14:50 körül egy barna színű autóban három férfi társaságában dulakodás nélkül távozott.

  Ezt követően nem látták többé, és az eltűnésével és meggyilkolásával kapcsolatban több elmélet is napvilágot látott, de egyik sem tartalmazott megfelelő bizonyítékot. Az esetből film is készült „Az ír” címmel, amelyben Frank Sheeran bérgyilkos meséli el Jimmy Hoffa meggyilkolását.

  7 Andrew Gosden eltűnése
  Andrew Gosden egy 14 éves fiú volt a dél-yorkshire-i Doncasterből. A jelentések szerint 2007. szeptember 14-én 200 fontot vett fel a bankszámlájáról, és a biztonsági kamerák felvételein utoljára a King’s Cross pályaudvarról látták távozni. Később kiderült, hogy egy egyirányú jegyet vásárolt Londonba.

  Rejtélyes esetek 016

  Andrew Gosden állítólag tehetséges diák volt az iskolájában, de az idő nagy részében elég magának való volt. Az eltűnése napján állítólag kissé furcsán viselkedett, mivel későn ébredt és ingerült volt. Ezután változtatott a szokásos rutinján, elsétált egy közeli garázsnál lévő bankautomatához, és kivette a bankszámláján lévő szinte összes pénzt, 200 fontot.

  Ezután hazament, az iskolai ruháit betette a mosógépbe, majd átöltözött szabadidő ruhába – egy fekete pólót vett fel, amin a Slipknot metálzenekar szerepelt, és egy fekete farmert. Ezután elment a doncasteri vasútállomásra, és vett egy egyirányú jegyet Londonba. A londoni King’s Cross pályaudvarra tartó vonatra egyedül szállt fel 9:35-kor.

  A vonat egyik utasa, aki állítólag mellette ült, úgy emlékszik, hogy a fiú látszólag rendben volt, de nagyon elmerült a videojáték-konzoljában. A vonat 11:20-kor érkezett meg a londoni King’s Cross állomásra.

  11:25-kor rögzítették a biztonsági kamerák, amint elhagyja a pályaudvar főbejáratát, és ez volt az utolsó, hogy bárki látta őt. A mai napig nem találták meg. A szülei azóta nem cseréltek zárakat a házukban arra az esetre, ha esetleg egyszer visszatérne.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Az Annecy-lövöldözés
  Az Annecy-i lövöldözés, vagy más néven a francia Alpok-i lövöldözés egy barbár incidens volt, amely 2012. szeptember 5-én történt az Annecy-tó déli részének közelében. Egy brit család három tagját és egy francia kerékpárost találtak meggyilkolva a Haute-Savoie-i Chevaline közelében. A hatóságok a mai napig nem tudtak rámutatni a támadás pontos okára vagy okaira.

  Rejtélyes esetek 015

  Az Annecy-i lövöldözésben megölt négy ember közül három egymás rokona volt. Egy iraki születésű brit turista, Saad-al Hilli, a felesége, Iqbal, és az édesanyja, Suhailla al-Allaf volt a három rokon. Egy Sylvain Mollier nevű francia kerékpáros is meghalt ebben az incidensben, de nyilvánvalóan nem állt kapcsolatban a másik hárommal.

  Al-Hillik két lánya élve megúszta a támadást. Az idősebbik lány, Zainab akkor hétéves volt, és túlélte egy fejsérüléssel és egy lőtt sebbel a lábán. A másik, négyéves lány a jelentések szerint anyja lábai alatt rejtőzött.

  Az üggyel kapcsolatban több gyanúsított is felmerült, és a bérgyilkosoktól a pszichopata gyilkosokon át a nukleáris titkokról szóló spekulációkig sok lehetséges ok felmerült, de egyik elmélet sem szolgált meggyőző bizonyítékkal.

  5 A Beaumont-gyermekek eltűnése
  A Beaumont-gyerekek három testvér, Jane Nartare Beaumont, Arnna Kathleen Beaumont és Grant Ellis Beaumont voltak, akik 1966. január 26-án tűntek el a dél-ausztráliai Adelaide melletti Glenelg Beachről. Azóta is gyanítják, hogy mindannyiukat elrabolták, és valószínűleg meg is gyilkolták őket, de egyértelmű bizonyítékot vagy tényeket soha nem találtak az üggyel kapcsolatban.

  Rejtélyes esetek 014

  Ez még akkoriban történt, amikor még nem tartották veszélyesnek a gyermekek felügyelet nélkül hagyását. A gyerekek apja a legidősebb testvérre bízta a másik kettő felügyeletét, és a Glenelg Beachen hagyta őket, nem messze a házuktól. Amikor nem tértek haza az előírt időben, a szülők aggódni kezdtek, és végül bejelentették az eltűnésüket.

  Az eltűnésük után több nyomra is bukkantak, jelentős részük azzal volt kapcsolatos, hogy több szemtanú is az eltűnésük napján egy magas, középkorú férfival látta ezeket a gyerekeket.

  A gyerekek eltűnése komoly hatással volt az Ausztrál történelemre, mert nagy felfordulást okozott a szülői nevelésben és a családok életmódjában. A legtöbb szülő ettől kezdve úgy vélte, hogy nem biztonságos a gyermekeket felügyelet nélkül hagyni a nyilvános helyeken.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.