HIRDETÉS BEZÁRÁS
Életmód

15+ jel, ami arra utal, hogy egy szerettünk veszélyben van, és talán nem is tudunk róla

  Bármennyire is megbízunk a minket körülvevő emberekben, vannak olyan titkok, melyeket még a legközelebbi hozzátartozóinkkal sem, vagy csak nagyon ritkán osztunk meg. A legtöbb ember ugyanis szégyelli bevallani, ha depressziós, erőszakos kapcsolatban él valakivel vagy épp pénzügyi nehézségekkel küszködik. Egy figyelmes barát vagy családtag azonban szavak nélkül is képes lehet észrevenni, ha valami nem stimmel a számára fontos személlyel.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most megpróbáltuk összegyűjteni a leggyakoribb jeleket, melyek segítségével fényt deríthetünk rá, ha az egyik barátunk vagy szerettünk életében olyan probléma adódik, melyeket nem szívesen oszt meg a külvilággal.

  Erőszakos párkapcsolat

  Párkapcsolati problémák

  • Drámai hízás vagy épp fogyás – ez annak a jele, hogy az adott illető folyamatos stresszhelyzetben van.
  • A bántalmazott személy hirtelen felmondhat a munkahelyén vagy otthagyhatja az iskoláját, mivel a partnere megpróbálja korlátozni a cselekvési szabadságát.
  • A bántalmazók szeretik titokban megalázni az áldozataikat, ezt pedig sokszor egy viccnek álcázva teszik a nyilvánosság előtt. Például, az „kövér vagy, mint egy malac” kifejezés, lehet, hogy nem csak ártatlan tréfa.
  • Egy másik jel a folyamatos telefonhasználat. Például egy nő kiszáll sétálni a barátaival, de le sem tudja tenni a mobilját, mivel azonnal érkezik egy üzenet vagy hívás, hogy hol van és mit csinál. Ez egyértelmű jele annak, hogy a partnere irányítja őt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Evészavar

  Evészavar

  • A hosszan tartó böjtölésnek köszönhetően a testet pihés szőr boríthatja be – ezt lanugónak hívják. Az ilyen pelyhes szőr általában a karokon, a mellkason, a háton és az arcon jelenik meg, köszönhetően annak a ténynek, hogy a test így próbálja meg fenntartani a hőmérsékletét akkor, amikor nem jut elég kalóriához a természetes felmelegedéshez.
  • Hirtelen válogatóssá válik az ételek terén. Ez különösen a serdülő gyerekeknél figyelhető meg. Ha a gyermeked váratlanul úgy dönt, hogy vegetáriánus lesz, vagy már nem ízlik neki a kedvenc pizzája, akkor érdemes alaposabban odafigyelned rá.
  • Az evészavarral küzdő személy ugyan nem kerüli el a baráti összejöveteleket vagy vacsorákat, de például feltűnően „játszik” az étellel, esetleg a tányér szélére tolja bizonyos részeit, vagy épp a mellette ülőnek, esetleg a házban lévő háziállatnak adja az ételét.
  • Az ilyen emberek sokszor egyébként szeretnek főzni és örömmel csinálják, ám feltűnő módon ők maguk nem esznek, vagy csak alig belőle.

  Depresszió

  Depresszió

  • Van egy olyan fogalom, hogy „mosolygó depresszió”. Így hívjuk azt, amikor a társaságban lévő ember egészségesnek és boldognak tűnik, folyamatosan mosolyog és általában a tőle megszokott módon viselkedik. Csak akkor lehet megérteni, hogy valami nincs rendben, ha alaposan megfigyeljük: hosszútávon ugyanis meglehetősen nehéz fenntartani az erőltetett boldogságot, és az „elégedettség maszk” néha lecsúszik az arcról.
  • A hétköznapi problémák túlzott értelmi kitöréseket okozhatnak egy depressziós embernél. A depressziós ember ugyanis nem éli az életet, hanem csak egyszerűen megpróbálja átvészelni az adott napot. Minél nagyobb a depresszió, annál nagyobb kétségbeesést tud okozni még a legapróbb, egyébként hétköznapi probléma is.
  • Koncentrációs és memóriazavarok – egy depressziós ember számára nehéz a döntéshozás.
  • A depresszió befolyásolja az alvás minőségét, ezért az illető folyamatosan aludni szeretne, vagy épp ellenkezőleg, nagyon keveset alszik.
  • Lassúság figyelhető meg az illetőnél: a gyaloglás üteme lelassul, a mozdulatok hosszabbá válnak, és az adott személy elkésik a különféle találkozókról.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Adósságok, pénzügyi problémák

  Pénzügyi problémák

  • A legegyértelműbb jel: amikor valaki tömegközlekedéssel kezd el közlekedni, bár saját autója van. Ez arra utalhat, hogy az illető kétségbeesetten próbál meg spórolni, ahogy csak lehet.
  • Egy másik figyelmeztetés a hívások figyelmen kívül hagyása – telefonon és kaputelefonon egyaránt. Az emberek sokszor azért nem reagálnak a hívásra vagy a csöngetésre, mert azt hiszik, hogy a behajtók keresik őket.
  • Az adósságban élő ember gyakran rengeteg pénzt költ olyan dolgokra, melyek nélkül egyébként könnyedén meglenne. Például márkás ruhákat vagy tárgyakra. Az ilyen emberek nagy valószínűséggel átéltek valamit a közelmúltban, ami hatással lehet a pénzügyi gondolkodásukra – például esküvő, gyermek születés, betegség vagy munkahelyi elbocsátás.
  • Ha a pénzügyi problémák elérik a csúcsot, az illető drámai módon megváltoztathatja a pénzügyi szokásait: csökkenti a kiadásait, vagy épp ellenkezőleg, növeli azokat.
  • Az ilyen emberek kerülik a pénzről való beszélgetést, még akkor is, ha nem az ő pénzükről van szó. Amint valaki a környezetében pénzügyi befektetésekről vagy például lakásvásárlásról kezd beszélni, azonnal érdektelenséget mutat, és megpróbálja más témára terelni a beszélgetést.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

4 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 9,110
  Létrejött!BeszélgetésindítóElső hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
  én veszéjbe vagyok külgyetek penszt
 • "A legegyértelműbb jel: amikor valaki tömegközlekedéssel kezd el közlekedni, bár saját autója van. Ez arra utalhat, hogy az illető kétségbeesetten próbál meg spórolni" Ugye fogalmatok sincs róla, mennyibe kerül ma egy buszjegy? (Nem mindenki lakik Bp-n, úgyhogy a BKV-jegyárak felejtősek). Szomszéd városba oda-vissza többe kerül a teljes áru jegy, mint amit a kocsi fogyaszt ugyanekkora úton - ki van próbálva...
  • 9,110
   Létrejött!BeszélgetésindítóElső hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
   ez így van...ráadásul ma már ott a telekocsi, amivel még tovább spórolhatsz a benzinen

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.