HIRDETÉS
ÉletmódÉrdekességek

12 tipp és trükk okostelefonokhoz, amivel számos idegesítő problémát orvosolhatunk

  Jó néhány éve már annak, hogy a mobiltelefonok elkezdtek intelligenssé válni, ma pedig már szinte ugyanarra képesek, mint például egy asztali számítógép. Bár a legtöbben biztosak vagyunk benne, hogy mindent tudunk kedvenc készülékeinkről, mégis sok meglepetés érhet még velük kapcsolatban, ahogy például arra mindjárt ki is térünk majd: a felhasználóbarát megjelenésük például sok bosszúságot képes okozni azok számára, akik minél inkább ki szeretnék használni a készülékekben rejlő lehetőségeket.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu mindig törődik az olvasóival, ezért szétnéztünk kicsit az interneten, hogy összegyűjtsük azokat az okostelefonokkal kapcsolatos tippeket és trükköket, melyek mindenki számára hasznosak lehetnek.

  1. 12 Automatikus elforgatás funkció letiltása.

   7191760 image crop 1443x800 1552633051 728 32e9147584 1553377628

   Lehetőség szerint mindig tartsuk kikapcsolva az automatikus képernyő elforgatás funkciót, és csak akkor kapcsoljuk be, ha feltétlenül szükséges. Amikor ugyanis ez a funkció aktív, a mobiltelefon egy úgynevezett szögsebesség mérő szenzort (ismertebb nevén giroszkópot) működtet, ami nagyban leterheli a készülék akkumulátorát.

  2. 11 Ne használd a telefont töltés közben.


   A rövid töltőkábelek rendkívül bosszantóak tudnak lenni, de nem véletlenül ilyenek: valójában az a céljuk, hogy megakadályozzák a készülékek töltés közbeni használatát, ez ugyanis nem tesz jót a készülék akkumulátorának.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 10 Töltés közben használd a repülőgép üzemmódot a gyorsabb töltés érdekében.


   A telefon ilyenkor minden fölösleges (energiaigényes) funkciót letilt, és a készülék sokkal gyorsabban éri el a maximális töltöttséget.

  4. 9 Tartsd lenyomva az exponáló gombot a folyamatos fényképek készítéséhez.


   A fényképkészítő gomb nyomva tartása lehetővé teszi, hogy másodpercenként akár 20 képet is készítsünk. Ezek közt biztosan akad majd olyan tökéletes pillanat, amit az Instagramon is szívesen megosztanánk az ismerőseinkkel.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 8 A hangerő gombok segítségével is készíthetsz fényképet.


   Különösen nagy telefonok esetében nem árt tudni, hogy a hangerő gombok segítségével is lehet fényképet készíteni, ami nemcsak praktikus, de jóval kényelmesebb is, mint a kijelzőt nyomkodni, mivel a kijelző megnyomásától sokszor bemozdul a kép, és nem lesz olyan éles, mintha a hangerőgombot használnánk.

  6. 7 Ha ismeretlen helyen parkolsz, készíts képet a környékről, hogy könnyedén megtaláld az autód.


   Ki ne felejtette volna már el legalább egyszer, hogy egy hatalmas parkolóban hol hagyta a kocsit? Ha Te is közénk tartozol, akkor célszerű lehet fényképet készítened a parkolóhely közelében található könnyedén felismerhető tárgyakról, ami majd emlékeztet rá, hogy hol is hagytad az autót.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

20 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • mi az a "nemszemüveg"? Amúgy a mobilos "trükkök" nagy része függ a mobiltól is, nekem pl. egyik mobilomon se lehetett eddig hangerő gombbal fotózni...
  • Ez azért érdekes,  valami nagyon ritka és különleges mobilok lehettek.. az utóbbi 10 évben minden telefonnal lehetett, legyen az WindowsPhone,Android vagy iOS.. még úgy is működött anno hogy a fülhallgatón lévő hangerőgombokat nyomtuk..
  • En most probaltam ki,Samsung telefonnal es valoban tudok fotozni a hangerogombbal.
 • 11. nyilván azért rövidebb a kábel, mert egy 3x akkora kábelbe 3x annyi anyag kell (anyagköltség, súly, helyigény), nem emiatt a marhaság miatt, amit írnak10 mert miközben töltöm a telóm mindenképp meg akarom akadályozni, hogy valaki keressen, igaz? :D7 véletlenül sem lenne célszerűbb mondjuk Google mapen lebökni és akkor még oda is találsz bárhonnan5 polarizált lencséjű, a Polaroid egy védjegy/márka :D6 nehezen hihető3 ezt ki keverné ki magának? :D mintha nem lehetne kapni...1 ki állapította ezt meg? és ha 4 vagy 2? Vagy hónapokig nem nyomom ki?A többi meg magától értetődő többnyire. Nem tudom ki írja itt a cikkeket, de ha a szórakoztatás a cél. Annak elmegy...
 • Tiszta hülyeség.  Folyamatosan töltöm a telefont itthon úgy használom.  Semmi baja egy éve. 
 • 4. "A fekete háttérképpel hosszabb akkumulátoridő érhető el. "  De az ikonok virítanak mint állat! Ugyan már.
 • 7. Egyszerűbb, ha elmented a térképen a tartozkodási helyed és a gps szépen visszavisz a kocsihoz... 
 • A 7-es micsoda tanács... ennél már csak az lett volna jobb, hogy szórj magad mögött magokat, hogy visszatalálj.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.