HIRDETÉS BEZÁRÁS

10 jele annak, hogy valami rossz történik a gyermek életében, és a szülő nem veszi észre

🔥 5 hozzászólás

  Amikor egy gyermek elkezd rosszjegyeket kapni, vagy iskola mellé járni, akkor minden szülő számára nyilvánvaló, hogy valami baj van a gyerekkel: a diákot talán bántják az iskolában, rossz társaságba keveredett, vagy nem kap otthon akkora figyelmet, mint szeretné. Vannak azonban kevésbé egyértelmű jelek is, melyeket ha időben felismerünk, akkor azzal megakadályozhatjuk ezeket a későbbi, drasztikus problémákat.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál tudjuk, hogy nem könnyű a modern szülők élete és mindenkinek jól jön egy kis segítség, ezért összegyűjtöttünk 10 olyan dolgot, ami arra utalhat, hogy valami olyan rossz történik a gyermek életében, amit nem vesznek észre a szülők.

  1. 10 Rendetlenül néz ki, és nem öltözködik az időjárásnak megfelelően.

   Gyerekek cipoje

   Az a gyermek, aki valamilyen fizikai vagy érzelmi zsaroláson megy keresztül, gyakran kevésbé figyel önmagára. Piszkos ruhákban jár, és nem öltözködik az időjárásnak megfelelően. És nem feltétlenül kell arra gondolni, hogy egy tinédzser lány esetleg túl vékony ruhában jár télen, épp ellenkezőleg: előfordulhat, hogy a melegebb évszakokban is inkább hosszúujjú dolgokat visel.

  2. 9 Folyamatosan éhes.

   Gyerekek ehsege

   A stressz kezelésének egyik intuitív módja az evés. A problémás gyerekek folyamatosan éhesnek, fáradtnak és letargikusnak tűnhetnek. Természetesen fennáll annak a lehetősége, hogy a gyermek csak elfáradt az iskolában (különösen vizsgák előtt például), de mégis jobb, ha odafigyelünk ezekre a jelekre. Különösen, ha a diák őrülten éhesen tér haza az iskolából, ami könnyen arra utalhat, hogy a zsebpénzét vagy a szendvicseit valaki elveszi tőle az iskolában.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 8 Hanyagolja az iskolát, vagy épp ellenkezőleg, túl komolyan veszi.

   Gyerekek iskolaban

   Az iskolai órákról sokszor úgy is hiányozhatnak a gyerekek, hogy a tanár azt nem veszi észre, különösen az átlagos gyerekek esetében, akik jól elvegyülnek a tömegben. Így a szülők nem biztos, hogy idejében értesülnek a hiányzásról az iskolai naplóban.

   Van egy teljesen ellentétes helyzet is: amikor a gyermek akkor is részt akar venni az órákon, amikor beteg. Sajnos ez arra utal, hogy a gyermeknek problémái lehetnek otthon: nem érzi magát biztonságban, esetleg nem bízik vagy bántja valamelyik rokona.

  4. 7 Megpróbálja a felnőtt szerepet.

   Felnott szerep

   Ha a gyermek idő előtt érdeklődést mutat a felnőttekkel kapcsolatos dolgok iránt, és minél több felelősségre törekszik, az szintén baljóslatú jel. Ilyenkor a gyermek erején felül próbál meg gondoskodni a családtagjairól, ami valójában csak egy kísérlet arra, hogy átvegye a helyzet irányítását, sokszor azért, mert az iskolában esetleg nem hagynak neki erre lehetőséget, vagy mások irányítják őt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 6 Erőszakos másokkal szemben.

   Gyerekek es plussallatok

   Egy tinédzser, akit az iskolában bántanak, általában a plüssállatainak, a háziállatainak, vagy a szeretteinek okoz fájdalmat, hogy azt a látszatot keltse, hogy uralja a helyzetet.

   Az ilyen cselekvés kívülről gyakran csak egy erőszakos tréfának tűnik, de érdemes nagyon figyelni rá, mivel arra utalhat, hogy a gyermeket esetleg az iskolában bántják, és ezért otthon, a szerettein próbálja meg érvényesíteni a dominanciáját.

  6. 5 Túl szigorú és rendezett viselkedés.

   Gyerekek iskolataskaja

   Ha egy gyermek mindig élére vasalt ingben, naprakész táskával jár iskolába, az példaértékű diák benyomását keltheti, de olykor a félelem is állhat a háttérben. Az ilyen gyerekek gyakran félnek attól, hogy csalódást okoznak a szülőknek, ezért kényszeresen próbálnak maximumot nyújtani az iskolában, ami kívülről néha nem tűnik problémának, de a gyermek lelkiállapotában súlyos gondokat okozhat.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

5 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 17,998
  Rendszeres látogatóTörzsvendégKommentkirály10 hozzászólásBejegyzéskészítő
  Nyolcashoz: itthon minden rendben van, de én például azért veszem halálkomolyan az iskolát, mert a jelenlegi eredményeim befolyásolhatják a jövőmet. Nem szeretnék asztalos lenni, szeretnék egyetemre járni, így fontos az iskola. Ráadásul így a koronavírus és minden más miatt sokkal több tananyagot veszünk, többet kell tanulni, rengetek dolgozatot írunk és hiányzás esetén ezeket bepótolni egy kínszenvedés.
  • Ha ezt most írtad, s eddig tanultál, akkor minden elismerésem.  Ne felejsd el élvezni az életet!
  • Pedig lehet egy asztalos többszörösét keresi kötetlen munkaidoben mint egy diplomás aki vagy nem tud elhelyezkedni és a Mekiben kérdezi az irodalom diplomájaval h kérsz e plusz üdítőt, vagy kozalkalmazottkent tengodik. Ugyh ez a nem szeretnék asztalos nem biztos h kedves az asztalosokra nézve 😬
  • Úristen milyen primitív vagy!Tisztába vagy vele hogy egy asztalos mennyit keres? Van aki élvezi ezt a szakmát és még a zsebe is tele van vele... Sokaknak csak álom hogy hobbiból élnek meg, de akinek sikerül még azt is lenézni valaki. Lehet sokat tanulsz de emberileg buta vagy:)
   • Gratulálok, rátapintottál a lényegre! Ja, nem... Te nevezel valakit primitívnek, miközben láthatóan el sem tudod képzelni, hogy másnak más a véleménye, mint neked. A te álomszakmád az asztalosság, oké. Az övé meg nem. Amúgy azzal tisztában vagy, hogy a szennyvízcsatorna-tisztító mennyit keres? Menj, úszkálj egész nap a szarban, és még több pénzed lesz. Ja, ez meg neked nem tetszik? Lehet, hogy tele a zsebed, de emberileg buta vagy.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.