HIRDETÉS BEZÁRÁS

10+ japán trükk, amik még egy hosszú munkanap után is friss illatot biztosítanak

🔥 2 hozzászólás

  Bizonyára ti is láttátok már videókon, hogy a japán vonatokon minden este komplett embertömegek utaznak hazafele a fárasztó nap után, viszont érdekes, mert a zsúfolt kocsikban mégis inkább öblítőszer illat terjeng, mintsem izzadság. A jelenség oka meglehetősen egyszerű: a Felkelő Nap országában élők ugyanis nagyon érzékenyek a testszagra. Elfogadhatatlannak tartják, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy elkerüljék. Közvélemény-kutatások kimutatták, hogy a japán nők több mint 90%-a párkereséskor még a megjelenésnél is fontosabbnak tartja az adott férfi testszagát.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy utánajárunk, minek köszönhető az, hogy a japán emberek egy fárasztó nap után is olyan illatosak, mintha most léptek volna ki a reggeli zuhany alól.

   1. 11 Mi köze ehhez a géneknek?

    Japanok izzadtsag
    • A japán vőlegényem egy légkondicionáló nélküli gyárban dolgozik. Amikor a 11 órás műszak után nyáron hazaér, semmi szaga sincsen, pedig nem használ semmiféle dezodort, míg nekem férfiaknak szánt termékeket kell használnom, és még akkor is érzem néha, hogy tompul a frissesség. © slaium / Reddit

    Sokan úgy vélik, hogy a japánok a génjeik miatt nem izzadnak, és ez tényleg így van. A Felkelő Nap országában élők, csakúgy, mint a más kelet-ázsiai országok lakói egy olyan gént hordoznak magukban, melynek köszönhetően a hónaljban nem jönnek létre a kellemetlen szagért felelős baktériumok.

    Persze nem minden japán ilyen szerencsés, illetve az emberi testszag nem kizárólag a hónaljból származik, ezért sokan ravasz trükkökkel próbálják elérni, hogy egy fárasztó nap után is rózsaillatúak legyenek.

   2. 10 Illatos hajlakk

    Japan hajlakk

    Míg mi legtöbbször nem vagyunk hajlandók elhagyni az otthonunkat a kedvenc parfümünk nélkül, addig a japán nők a hajlakkra érzékenyek. Nem véletlenül, hiszen a hajlakkok egyrészt kellemes illatot árasztanak magukból, másrészt a náluk kapható termékek olyan vitaminokat és egyéb összetevőket tartalmaznak, amik megvédik a hajukat a gubancolódástól, emellett hidratálják és fényes megjelenést kölcsönöznek neki.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 9 Ehető parfüm

    Japan eheto parfum

    A japánok ritkán használnak parfümöt a testükön, ehelyett inkább belsőleg alkalmazzák azokat – parfümtabletta formájában. Az illóolajokkal töltött tabletták a pórusokon keresztül felszabadulva fejtik ki hatásukat, kellemes illatot kölcsönözve ezzel az illető testének.

   4. 8 Szájszag elleni harc

    Japan fogkefe

    A japánok különös figyelmet fordítanak a szájhigiéniára. Nemcsak reggel és este mosnak fogat, hanem minden étkezés után is, ezért a kis eldobható fogkefék elengedhetetlen részét képezik a táskájuknak. Az általános iskolákban nem ritka, hogy a diákok a tanárok vezetésével közösen mosnak fogat, az utcáról hazaérve pedig nemcsak kezet mosnak, hanem fogat is mosnak egyúttal.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    A szájszak elleni küzdelemhez továbbá különféle szájvizeket és nyalókákat is használnak, ha pedig nem biztosak abban, hogy kellően friss a leheletük, akkor a náluk kapható speciális szájszag-ellenőrző eszközök megmondják, hogy mennyire komoly a probléma.

   5. 7 Dezodorok és egyebek

    Japan dezodor helyett

    A japán nők a láb és hónalj dezodorok helyett néha aromás testápolókrémeket használnak. Az ilyen krémeket úgy hozzák létre a helyi gyártók, hogy az egész nap folyamán egyenletesen fejtsék ki hatásukat, és este is ugyanolyan kellemes illatot kölcsönözzenek a bőrnek, mint reggel, amikor felvitték őket a testükre.

    A dezodorok mellett egyébként a japán nők táskájában dezodoros törlőkendők is lapulnak, amik nagyon praktikusak, mivel, ha valamiért nem érzik magukat kellően frissnek, egyszerűen áttörlik vele a testüket a mosdóban. Ez különösen nyáron tud praktikus lenni.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.