20+ érdekes tény, ami segít csillapítani a világgal kapcsolatos kíváncsiságodat

Olyan sok szokatlan és érdekes dolog történik a világban, hogy mindet ismerni egyszerűen lehetetlen. Mindig lehet azonban tágítani az ismereteinket és tanulni valami olyat, ami nem csak információval lát el bennünket, de közben még szórakoztat is. Gondolnád például, hogy a világ majdnem minden országában a Mohamed a leggyakoribb férfi név?


HIRDETÉS

Ez azért van, mert a muszlimok az elsőszülött fiúkat kivétel nélkül a híres próféta után nevezik el. Cikkünkben most ehhez hasonló érdekességeket gyűjtöttünk nektek össze a nagyvilágból.

 1. 1 Micimackó karakterét a képen látható medve, Winnie ihlette.


  1914-ben egy ismeretlen férfi vásárolta meg 20 dollárért a képen látható sebesült kis medvét egy kanadai vadásztól. Az állatot meggyógyították és a londoni állatkertbe szállították, itt kapta a Winnie becenevet. 1924-ben Alan Alexander Milne és fia ellátogattak az állatkertbe, ahol annyira lenyűgözte az írót a medve, hogy elhatározta: könyvet ír róla.

 2. 2 A Nemzetközi Űrállomás 90 percenként tesz egy teljes kört a Föld körül. Ez azt jelenti, hogy a rajta lévő űrhajósok naponta 16-szor látnak napfelkeltét és naplementét.


  Egyébként a Nemzetközi Űrállomás az emberiség történetének legdrágább projektje: idáig több mint 150 milliárd dollárt költöttek a világ országai az állomás létrehozására és karbantartására.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Úgy tartják, hogy a kenguru és az emu nem képes hátrafelé járni, ezért szerepelnek Ausztrália címerében, mint a haladás szimbóluma.


 4. 4 Butterfly McQueen, aki Prissy-t játszotta az Elfújta a szél című filmben, nem mehetett el a film premierjére, mert a moziba csak fehér embereket engedtek be.


 5. 5 Az egyik legjobb állapotban talált dinoszaurusz fosszília.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 A rózsaszín nyúl a Duracell elemeinek a szimbóluma minden országban, kivéve az USA-ban és Kanadában. Ezekben az országokban ugyanis az Energizer birtokolja a védjegyét, így ő használhatja fel a termékeinek népszerűsítésére.


 7. 7 A pisai ferde torony belseje üres.


 8. 8 Az Egyesült Államok 10. elnökének, John Tyler-nek az unokái még ma is életben vannak. Összehasonlításképpen: Donald Trump az USA 45. elnöke.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
17
5 hozzászólás, 17 pont

Szólj hozzá!

5 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Tiz: nagyon okosak. Minden ironia nelkul mondom.  A pandak egyebkent nagyon kis cukik, es (ebbol latszik) nagyon okosak is. #welovepandas 🐼
 • 11-nél kihagytátok, hogy a megfejtők egy "átlagamerikai" háztartásbeli asszony, egy vidéki kisváros középiskolájának földrajztanára és egy meg nem értett kezdő riporternő voltak (elvégre a ZS-kategóriás katasztrófafilmekben is mindig ők a hősök, nem?)
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!