14 bizonyíték rá, hogy a kultúránk és a brazil kultúra olyan eltérő, mint a tűz és a víz

Európai fejjel nézve kicsit lehetetlennek tűnik, hogy semmilyen szőnyeg se legyen a házban, vagy hogy elektromos kábelek lógjanak ki a zuhanyfejből. A latin-amerikai tévésorozatok hazája azonban nem csak ezzel képes meglepetéseket okozni: kiderült, hogy a brazil nők szinte sosem epilálják magukat, és felmosás művészetét is teljesen más eljárás szerint végzik. Brazíliában még a gesztusok is teljesen más jelentéssel bírnak, az idehaza ártatlannak tűnő „OK” kézjel ott rosszabbat jelent, mint a középső ujj.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most 14 érdekességet gyűjtöttünk össze a brazilok életéről és kultúrájáról, melyek olykor meghökkentenek, összezavarnak, vagy épp csodálattal töltenek el, és követendő példát állítanak elénk.

 1. 1 A brazil nők nem epilálnak, ők máshogy küzdenek a testszőrrel.

  Brazilok es az epilalas

  A legtöbb brazil nő nem szedi le a szőrt a karjairól és a lábairól, hanem kifakítja azokat. Távolról nézve ettől olyan, mintha teljesen csupasz lenne a bőrük, maximum nagyon közelről nézve vagy megérintve látszik, hogy bizony szőrös a kezük.

 2. 2 A pontosság fogalma ebben az országban nagyon sajátos.

  Brazilok es a keses

  Az időpontban érkezés Brazíliában nem szokás. Ha üzleti találkozód van reggel 9-kor, akkor legkorábban 9:15 előtt ne is számíts a vendégedre. Ha este 8-ra meghívnak egy partiba, legkorábban 9-re érkezz oda, különben a szervezők nagyon meglepődnek majd.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Minden nő bikinit hord, életkortól és testsúlytól függetlenül.

  Brazilia szepsege

  A testpozitivitás ebben az országban talán a legerősebb. A nők szeretik magukat, és nem gondolják, úgy, hogy a narancsbőr vagy a túlsúly rontana a kinézetükön. Itt tényleg minden 9 és 90 év közötti, illetve 50 és 150 kiló közötti nő bikinit hord.

 4. 4 Ha parkolni akarsz, fizetned kell valakinek.

  Parkolas Braziliaban

  Brazíliában úgynevezett flanelinha-k járják az utcákat. Ezek egyfajta parkolóőrök, akik felajánlják, hogy vigyáznak a kocsidra, amíg te távol vagy. Természetesen, amikor visszatérsz, pénzt kérnek ezért cserébe. Brazíliában mindenhol megtalálhatók ezek a flanelinha-t, kivéve a privát parkolóházakat.

 5. 5 Itt jobb nem dicsekedni a dolgainkkal vagy a pénzünkkel.

  Brazilia kultura

  Sajnos a brazil városokban nagyon sok tolvaj található. Ha előkapod az új iPhone-od egy nyilvános helyen, vagy meglobogtatod a vastag pénztárcád, akkor ne lepődj meg, ha hamarosan ellopják tőled mindkettőt. Soha-semmit ne hagyj felügyelet nélkül az asztalon, és a nőknek egyenesen azt javasolják, hogy ne viseljenek drága ékszereket.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 A helyiek mindenhová fogkefét és fogkrémet visznek magukkal.

  Brazilia es a fogmosas

  A legtöbb brazil étkezés után azonnal fogat mos. Éppen ezért a munkahelyre, szórakozóhelyekre, kávézókba, bárokba - egyszóval mindenhová magukkal visznek egy fogkrémet és egy fogkefét.

  Továbbá nálunk fontos, hogy minden vécézés után illik kezet mosni, szóval ha egy nyilvános mellékhelyiségben tett látogatás után úgy távozol, hogy nem mosol kezed, akkor ne csodálkozz, ha mérges szemmel néznek rád.

 7. 7 Brazíliában imádják a kutyákat.

  Kutyaszeretet brazilia

  Brazília összes háziállatának az 58%-át teszik ki a kutyák, és csak 28%-át a macskák. A kutya itt tényleg egy valódi családtagnak számít. A gazdáik különféle ruhákba öltöztetik őket, és az sem ritka, hogy még baseball sapkát is adnak rájuk.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
21
17 hozzászólás, 21 pont

Szólj hozzá!

17 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Elég fura. A tévés rohadtul idegesítő, bár nálunk is vannak ilyen emberek, akiknél örökké szól a tévé, rémesen proli szokás. A szőke haj is fura, nem áll jól nekik.
    • Így van, csak a konzervatív vén hülyék néznek tévét a mai világban. Az értelmes emberek nem pazarolják ilyesmire az idejüket, hanem tanulnak, fejlesztik magukat, és értelmes szórakozást keresnek, nem az agyukat mosatják. Idióta barom.
   • Már nagyon sok felmérés mutatta ki, hogy átlagosan minél iskolázottabb, olvasottabb valaki, annál kevesebbet néz tévét... – ami érthető is, hiszen annál több kommuniklációs csatornát használ.
 • 11-es nem csak ők, az egész világ erre a rossz irányba halad ezzel a idióta szőkítéssel! Igénytelen és gusztustalan, főleg mikor nől le!
  • Az a baj, hogy általában a sötétebb bőrű, latinos nőknek nem igazán áll jól a szőke haj. Egyszerűen nem illik hozzájuk. Persze nyilvén vannak kivételek, úgyhogy nem kell belém kötni :) A lenőtt haj nem túl szívderítő látvány, viszont a melírozás / balayage, vagy hogy a bánatban hívják most ezt, nagyon jól tud kinézni.
 • Nem tudom a cikk írójánál mi a helyzet, nálunk nem szokatlan a wc utáni kézmosás! Sőt, kötelező! 
  • Hajaj! Menj el vécére nyilvános helyen és fogsz csodálkozni :( Főleg nem idén barnult tásvíreinknél ismeretlen ez a szokás, és sajnos őket is beengedik a nyilvános vécékbe!
   • Na jó, ezzel most én, mint nem idén barnult (tudod, ki a tásvíred...) most nem értek egyet.Az én családomban MINDENKI mos kezet, miután WC-n volt.Ellenben az ismeretségi körömben számtalan olyan emberről tudok (zömében férfiak, de nem kizárólag), akik valóban a te tásvíreid, és rohadtul nem értik, miért kellene kezet mosni. Sőt, kifejezetten tanítani kellett az embereket a helyes kézmosási technikára nem is olyan régen...És attól, hogy nem szokás kezet mosni, még illene. 
 • Különböző országok, különböző kultúrák és szokások, módszerek. De miért épp a magyarnak kell, hogy, jó, szép, igazi, csak az egyetlen, csak így lehet, stb legyen??? Gondolkodj majd el ezen egyszer? Miért ne!!!! Na és? Akkor mi lesz leszakad a magyar világ!!!!! Jajjj persze, Isten őrizz!!! 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

  1.Igen használják ezt a módszert is, jobban azok akiknek nincs annyi erős szőrzetük, és nem akarják azt elérni, hogy a vágástól mindig erősebb szőr nőjön a lábukon. A borotválósától 2-3 nap múlva már tüskés lesz és szúrni fogja a kezed ha simogatod. Gyantát is sokan használnak. 

  2.Brazilok szépen nyugisan! Nem lóverseny ez. Az időpont nem nagy kérdés. Egyszerűen nem pontosak és kész. Te soha sem késtél el valahonnan, valamiről? Dehogyisnem! Itt így szokás!Ha van egy esti parti, születésnap például este 20 órára a meghívóban, akkor az azt jelenti, hogy 21 óra. Ne hogy már mindenki egyszerre érkezzen meg. Normális!!!Nem hadi behívót kaptál? Csak egy buli!

  3.Kész, ennyi! Nem szégyenlősen! És? Igazuk is van.... nem érdekel senkit sem, hogy másnak mi a véleménye!

  4.Nagy szegénység van, nekik ez a meló jutott, valahogy el kell tartani a családjukat, vagy a függőségüket.

  5.Oda kell figyelni, és nem kell itt villogni, hogy mennyire te vagy a nagy.

  6. Fő az egészség! A magyaroknak is ezt kellene csinálniuk! Ezzel kellene dicsekedni, nem ezt különlegesnek találni!!!! Sok minden mellett nem fér el egy táskában????

  7.Fiam egészen kiskora óta az egész baráti körével mindig a kutyusok születésnapját ünneplik. Torták, sütik, űdítő, táp a kutyáknak stb. Mind a buli kedvéért!!!!

  8.Szokás kérdése! De azt hiszem, hogy ez onnan ered, hogy a 60-70-80-as években a még régi jó sorozatokat, novellákat(szappanopera, ha jól tudom otthon így nevezik) óránként közvetítették. 5 órai sorozat6 órai sorozat7 óra hírek8 órai sorozat Régen volt még 9 is. És amikor az egyik csatornán vége lett akkor kezdődött a másikon. Reggel gyerekműsor hogy a gyerek nézze stb. Házi asszony vagy nyugisan csinálhatod a dolgodat, néha oda pillantasz a műsora, vagy a hírekben látod, hogy megtámadtak a Pentagont.Stb stb. Hogy szegény spórolós vagy és nem tudod kifizetni a villanyszámlát, az a te bajod!Egy érdekesség a pontossághoz fűződően 2 pont. Ha nagyon jó volt a sorozat akkor senki az ég egy világon nem ment el egy olyan bulira ami akkorra szólt amikor a sorozat ment. Csak utána! Hogy sok családnál meg, hogy még alváskor is megy a tv, azt azzal magyarázom, hogy gyermekkorában, hozzá szokott, hogy a tv zajával aludt el. Ez is nevelés kérdése. Ha valaki süket akkor hangosan szól.

  9. Tök nem érdekel, dobálom ott bele mindenhol, itthon is. Az a véleményem, ha egy jó nagy arab kibi nem dugitja el akkor egy darabka papír ami szét ázik az, hogy tudná eldugítani. De nem is használom a papírt, minden használat után szépen megvan mosva mindenki, úgyhogy az alsó szám is nagyon tiszta, megy az szépen mint a fogmosás. Erre a célra kis zuhanyzók vannak elhelyezve a bidék mellé.

  10.Így igaz, ez is a társadalmi, munkanélküli problémákra vezethető vissza. Meg, hogy mindig szépen ápolt legyél. Más technikák!

  11.Soha sem fogom megérteni a nőket. Mindig irigykednek a másikra. Ez kitűnő a hangfestő festéket gyártó kozmetikai cégeknek. Ez a világon mindenütt így van.

  12.Szokás, kultúrális kérdés.

  13.Hülyeség! Az ország nagyon nagy több klíma zónával. Itt nálunk például olyan jó langyos víz folyik ki a zuhanyzóból, hogy el sem hiszed. Ezek az elektromos zuhanyzók meg olyan minőségűek, hogy nem fog az téged megrázni. Délen itt is mindenféle vízmelegítő rendszer.

  14.Ez is szokás kérdése. De használják azt mindenhol, még itt is. De a járólapok jobban hűsítenek, át engedik a talaj hűvösséget.

 • Ennek a cikknek a fele nem igaz... Brazilokkal , peruiakkal, colombiaiakkal dolgozom. Igaz, h fogkefe mindig van naluk, igaz, h a TV is allandoan megy, hisz hangos nepseg. De nem mindenki akar szoke lenni, vagy csak kiprobalasra... a brazil noi ideal nem ilyen . Ott divat a nagy fenek ( sok a fenek implantatum, nagy mell, viszont oda vannak a vekony derekert... Tudni kell, h Brazilia hatalmas, es Brazilian belul is rengetek szokas van. Ok party emberek, szeretik a fuvet, a lazasagot, es tenyleg lopnak az utcakon. Tapasztalat.... 
 • Szerintem: 1. Nem értem, minek kellene epilálni vagy bárhogyan szőrteleníteni a karomat? Akkor talán borotválkoznom is kellene nő létemre? Nem értem! Nem vagyok szőrös, mint egy majom, tehát mi szükség is van erre pontosan? Az, hogy a nem létező szőr megerősödjön és tényleg úgy nézzek ki borotválás után 5 perccel, mint egy majom? 2. A pontosság erénye Magyarországon sem létezik. Mindig mindenki mindenhonnan elkésik. Mindig én vagyok az, aki inkább 10-15 perccel hamarabb megérkezek, legyen szó baráti találkozóról, randiról, állásinterjúról, üzleti megbeszélésről stb. Sétálok, telefonálok pár percet az épület előtt, ha túl korán érkeznék, de nem veszem szarba a másik embert. Úgy látszik, ez baj.... 5. Nálunk sem érdemes lobogtatni, amid van, mert úgy kirabolnak pirított magyar tesóink, mint a huzat. 7. Bárcsak nálunk is imádnák a kutyákat, és nem úgy bánnának velük, ahogy! Láncra verve elé[email protected]ák a moslékot, ólakban tartják a sötétben, ahol gátlástalanul szaporítják, vagy másfél szobás panellakásokban tartják őket, ahonnan napi háromszor leviszik sátálni 1 méteres pórázon, és ha elkezd szimatolni, már rángatják is tovább, aztán meg csodálkoznak, hogy a kutya megbolondult és kezelhetetlen. Nem öltöztetni kell őket, meg hülye, gyereknek való játékokat vásárolgatni, hanem normális helyen tartani, ahol mozoghat, elvinni sétálni, lehetőséget adni neki, hogy más kutyákkal játsszon, barátkozzon.
 • Hát a kirabolnak részen nem csodálkozom. Na nem mint ha oda akartam volna menni bármikor is. 
 • Buta általánosítások tömege. Nem mintha én meg tudnám ítélni, csak mert voltam ott. Amit megtudtam ott: Brazília nagy. Nagyon nagy. Szövetségi ország, mint az USA. Ami igaz ott, ahol épp vagyok, nem biztos, hogy igaz egy másik részében. Bár én is csodálatosan nyugisnak találtam azokat, akikkel találkoztam.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!