HIRDETÉS BEZÁRÁS

14 olcsó holmi az AliExpress-ről, amit azért találtak fel, hogy mi spórolhassunk a háztartásban

  Az utóbbi évek tendenciája egyértelműen azt mutatja, hogy az emberek egyre inkább igyekeznek áttérni az ésszerű és felelősségteljes fogyasztásra, ami egyúttal lehetőséget biztosít nekik abban, hogy hosszú távon rengeteg pénzt takaríthassanak meg a hétköznapi dolgok segítségével.

  HIRDETÉS

  Az alábbi cikkben most 14 olyan olcsó, de végtelenül praktikus holmit gyűjtöttünk össze, melyek nagy segítségünkre lehetnek a hosszútávú spórolásban.

  1. 1 Vízlágyító (kemény víz szűrő)


   A jó háztartási gépek drágák, ezért ha már egyszer beléjük öljük a pénzt, szeretnénk, ha minél tovább használhatóak maradnának. Ehhez lehet segítségünkre a mosogatógépek vezetékére szerelhető kemény víz-szűrő, ami akár duplájára is növelheti a mosógépek élettartamát. Maga az alap szűrő alig több mint 2000 Ft-ba kerül, a bele való töltőanyagot pedig pár száz forintba, ezt ráadásul csak évente kell cserélni, úgyhogy körülbelül 4-5 ezer forintból elérhetjük, hogy a mosógépünk dupla élettartamú legyen.

  2. 2 Tölthető elemek


   Általában mindannyian meglepődünk, amikor egy újonnan vásárolt elektromos kütyühöz, még plusz ezer forintért elemet is kell vennünk, ráadásul ezt néhány havonta cserélni. Ez kellemetlen és elég fölösleges kiadás, pláne annak tudatában, hogy 4600 forintért már komplett AA és AAA elem töltőadaptert vehetünk, elemekkel, amit aztán az idők végezetéig használhatunk, nem csak pár hónapig. Spórolási célból kiváló választás.

  3. 3 Okos-kapcsoló


   Az okoskapcsoló nem csak egyszerűen kikapcsolja az elektromos berendezéseinket, de például az elektromos fűtőradiátorok esetén beállítható rajta, hogy automatikusan lekapcsoljon, ha a szoba hőmérséklete elérte az általunk meghatározott hőfokot. Maga a kütyü alig több mint 3000 forintba kerül, ám céltudatosan használva sokszor ennyit spórolhatunk vele évről-évre.

  4. 4 Mosótáska


   A gépi mosás során kedvenc holmijaink akaratlanul is elhasználódnak, még akkor is, ha „kézi üzemmódot” választunk. Az Aliexpressen például 500 forintért vásárolható mosózsákok azonban ha nem is teszik örök életűvé, de legalább 2-szer 3-szor megnövelik kedvenc ruháink élettartamát.

  5. 5 Rozsdaeltávolító nano-szivacs.


   270 forintba kerül, viszont megspórolhatjuk vele az új edénykészlet vásárlását. Ennek a nanotechnológiás szivacsnak a segítségével ugyanis könnyedén eltávolíthatóak a rozsdafoltok az edényeink külsejéről-belsejéről, de akár még a mosogatótálcánkról is.

  6. 6 Sushi-tekercs nyomó


   A praktikus Sushi-nyomó 1700 forintba kerül, ami azt jelenti, hogy valamivel olcsóbb, mintha betérnénk egy közeli sushi bárba és elfogyasztanánk egy finom vacsorát. Ezzel a kütyüvel azonban életünk hátralévő részében úgy és olyan sushikat készíthetünk, amilyet csak szeretnénk, ráadásul mindenféle készség nélkül, könnyen és egyszerűen.

  7. 7 Italtartó és gyümölcsfacsaró egyben.


   Az ízesített vizek sokszor annyiba kerülnek, mint egy márkás üdítőital, ezért jobban járunk, ha inkább előrelátóak vagyunk és befektetünk egy ilyen italtartó/facsaróba, ami 1700 forintba kerül, ám ezentúl elég csak vizet tölteni bele, és egy általunk kívánt gyümölcsöt helyezni a facsaró részébe, majd a nap bármely pontján ott és akkor ihatunk friss ízesített vizet, amikor csak kedvünk tartja. Sportolók számára ajándékötletnek sem utolsó.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  1. 8 Csapra szerelhető vízspóroló fúvóka.


   Az Aliexpressen már 335 forintért rendelhetünk ilyen vízspórolós csapfejet, aminek hála kevesebb vízzel is nagyobb, jól szétterülő vízsugarat kaphatunk, ami praktikus lehet például mosogatás közben, így éves szinten rengeteg vizet (meleg vizet) spórolhatunk a segítségével.

  2. 9 Hőcsomagoló.


   Ez egy rendkívül praktikus, elemmel működő kütyü, ami a benne található kis melegítő-fej segítségével légmentesen zárja vissza az általunk kívánt élelmiszereket, így azok hosszú ideig újra elcsomagolhatókká válnak.

  3. 10 Keményített biztonsági üveg.


   Nemcsak holmi védőfólia, hanem komplett keményített üvegből készült előlap, ami kis túlzással minden külső erőbehatástól védi a telefonunk kijelzőjét. 500-600 forintos áron kapható, ami szinte ingyen van, ha azt nézzük, hogy egy törött kijelző javítása még az olcsóbb modellek esetén is 30-40 ezer forintnál kezdődik.

  4. 11 Lepedőtartó.


   A megfelelő méretű gumis lepedő kiválasztása költséges lehet, nem is beszélve annak körülményes felhelyezéséről. Egy ilyen 4 darabos lepedőtartó készlet azonban 250 forintba kerül és hosszú-hosszú évekig remek szolgálatot nyújt.

  5. 12 Rozsdamentes acél szappan.


   A kezünkre ragadt kellemetlen szagok (pl.: hal-szag, hagyma-szag) eltüntetésére találták ki, ami főként így a karácsony közeledtével megfontolandó választás lehet. Ez a rozsdamentes acél szappan 400 forintba kerül és életünk végéig ott lapulhat majd valamelyik konyhai fiókunkban, hogy a kellő alkalmakkor elővegyük és megszabadítsuk kezeinket a kellemetlen szagoktól.

  6. 13 Mozgásérzékelős éjjeli fény.


   A beleépített infravörös szenzoros technológia segítségével nincs szükségünk bonyolult rendszerekre ahhoz, hogy mozgásérzékelős lámpát helyezzünk el az otthonunkban. 360°-ban érzékel, így bárhonnan is érkezünk, könnyedén észrevesz bennünket, így nem kell a sötétben tapogatózva villanykapcsolókat keresnünk. 1500 forintba kerül.

  7. 14 Univerzális szilikon fedő.


   Senki sem szereti, ha a megfőzött ételek megromlanak és emiatt kárba vesznek. Ezek a praktikus szilikon fedők a hagyományos fedőkkel ellentétben azonban légmentesen zárják a tálak és lábosok tetejét, így jóval hosszabb ideig áll el bennük az étel, mintha csak egyszerűen rájuk pattintanánk a műanyag-fém fedelet. 320 forintba kerül belőle egy darab, de sok gondtól és idegeskedéstől menthet meg bennünket.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.