10 ingyenes dolog, amit bárki elvihet egy szállodából

Sokan érzünk arra késztetést, hogy minél több emléket vigyünk haza magunkkal a nyaralásról, és sokszor ebbe a szállodákban található tárgyak is beletartoznak. Alapvető esetben ezzel semmi baj sincs, a hotelekben és szállodákban tényleg számtalan olyan terméket találunk, melyek ingyenesek, és hogy azt most ott használjuk el vagy hazavisszük magunkkal, már senki nem fogja a szemünkre hányni. Nem árt azonban tisztázni, hogy mit szabad hazavinnünk magunkkal, és mit nem.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 10 olyan dolgot gyűjtöttünk össze, amit bármikor szabadon elvihetünk a szállodákból, de azt előre megsúgjuk, hogy a fürdőköpenyek és törülközők nem tartoznak közéjük.

  1. 1 Fürdőszobai cikkek

   llevar cosas de hoteles 1

   Bátran hazavihetjük magunkkal a szállodákban kihelyezett apró kis samponokat és tusfürdőket, ezeket egyébként is csak néhány alkalomra tervezték, szóval ha nem visszük el magunkkal, miután megbontottuk, úgyis csak maximum kidobják majd őket.

  2. 2 Testápoló krémek

   llevar cosas de hoteles 2

   Sok szállodai szobában találhatunk kézfertőtlenítőt, kézkrémet vagy különféle testápoló szereket. Az ilyen dolgokat is gond nélkül elvihetjük magunkkal, már amennyiben azok apró, utazó kivitelben vannak. A falra szerelt automata kézfertőtlenítő-adagolót ne tépjük le és tegyük bele a bőröndbe.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Szájhigiéniai termékek

   llevar cosas de hoteles 3

   Ilyenekkel már ritkábban találkozni a hotelekben, de a drágább szállodákban eldobható fogkefével és fogkrémmel is várják a vendégeket. Ezeket szintén bátran elvihetjük magunkkal, és bármikor jól is tudnak jönni, ha magunkkal hordozzuk őket a táskánkban vagy a kocsinkban.

  4. 4 Borotvahab és borotvák

   llevar cosas de hoteles 4

   Az eldobható borotvák a szállodákban teljesen ingyenesek, és akár kérhetünk is még belőlük, hogyha nem lenne belőlük elég. Ennek megfelelően akár magunkkal is vihetjük őket távozáskor.

  5. 5 Tűk és cérnák

   llevar cosas de hoteles 5

   Egyes szállodákban ilyen kis varrókészleteket hagynak a vendégeknek arra az esetre, ha történne valami a ruhájukkal. Ezek is teljesen ingyenesek, és egy-egy kellemetlen baleset közben igazi életmentők lehetnek, úgyhogy erősen ajánlott távozáskor berakni a táskánkba, hiszen mindig jó, ha velünk van.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

  1. 6 Lábápoló készlet

   llevar cosas de hoteles 6

   Egy másik olyan termék, amit bárki hazavihet magával. Senki nem fogja odaadni a használt sarokcsiszolódat egy másik vendégnek, szóval ha nem viszed el, ezt is ki fogják dobni, és csak kárba megy az egész. Néhány szállodában még cipőtisztító készlet is van, az is mehet a bőröndbe!

  2. 7 Cipőkanalak

   llevar cosas de hoteles 7

   Hiszed vagy sem, ezek is olyan termékek, amelyek gyakran beleszámítanak a szállodai számlába, pedig sokan nem is tudnak róla. Ha legközelebb nyaralni mész és ilyen, előre csomagolt mini-cipőkanalat találsz, akkor jó ha tudod, hogy azért van ott, mert azt bárki elviheti magával.

  3. 8 Eldobható fésűk

   llevar cosas de hoteles 8

   A legtöbb szállodában eldobható fésűkkel és hajkefékkel várják a vendégeket. Ezeket sem fogja senki újrahasználni, miután távoztál ,szóval a legjobb, ha magaddal viszed őket, neked a táskádban még bármikor jól jöhetnek majd.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 9 Teafilter, kávé, cukor vagy tej

   llevar cosas de hoteles 10

   Ezek a dolgok benne vannak a hotelszoba árában, szóval hogy megisszuk őket ott helyben, vagy hazavisszük őket magunkkal, azt mi döntjük el. Hazaérve elfogyasztva legalább egy kicsit nosztalgiázhatunk a hátunk mögött álló utazásról.

  5. 10 Szállodai papucs

   llevar cosas de hoteles 14

   Szinte minden valamirevaló szálloda biztosít ilyen papucsokat a vendégeknek. Ezek a papucsok nem újrahasznosíthatók, szóval a távozásodat követően így is úgyis kidobnák őket, akkor meg már mégiscsak jobb, ha te viszed el őket magaddal, otthon még bármikor jól jöhet majd a ház körül.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
5 hozzászólás, 9 pont

Szólj hozzá!

5 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • Ez sajnos egy ilyen bevett magyar szokás, hogy az olyan helyeken, ahol csak az apartmant fizetnek, viszont saját autóval érkeznek, ami mozdítható, mindent visznek.. 
 • Igen,amikor Ausztriába a boltablakára azt irták ki magyarul hogy Magyar ne lopj!.Azért magunkba nézhetnénk egy kis önkritikával.Hogy vajon miért is tekintenek ránk a Szomszedos Orszagok "cigány népségnek!
  • 4,855
   Beszélgetésindító: hozzászólásaival érdekes beszélgetéseket generál.
   Most meg hason csúsznak a külföldiek előtt, mert azt már nem merik kiírni, hogy afgán/paki/szomáli ne verekedj. Még az asszonyaikat is átengedik nekik. Csak velünk mertek emberkedni. De tudjátok mit, meg is érdemlik a sorsukat. Aztán meg hozzánk jönnek nyugdíjba, mert itt jobb, mint náluk. Álszent, kétszínű népség.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!