Niktofóbia – egy ijesztő fóbia, amiben majdnem minden ember szenved

Bár a niktofóbia kifejezés hallatán valószínűleg kevesen fogják tudni egyből annak pontos jelentését, valójában egy majdnem minden embert érintő félelemről beszélünk, amely nem mellesleg a horror filmek és a komplett horror-iparágnak az egyik mozgatórugója. Talán már sokan kitalálhattátok ebből, hogy a niktofóbia valójában a sötétségtől való félelmet jelenti. Mutatunk néhány képet, melyek alapján könnyedén eldönthetitek, hogy tapasztaltok-e magatokon niktofóbiára utaló jeleket vagy sem.


  1. 11 Természetesen a horror filmek készítői is folyamatosan gondoskodnak róla, hogy minél több emberben ébresszék fel újra az egyébként a génjeinkbe kódolt niktofóbiára való hajlamosságot.


  2. 12 Valószínűleg részben a horror filmek érdeme, hogy napjainkban a gyerekek és a felnőttek ismét annyira rettegnek a sötét helyektől, mint ahogy tették azt mondjuk az őseink egy medvebarlang szájánál állva.


  3. 13 Képzeld el, hogy az éjszaka közepén hazafelé sétálsz a buliból és a város köztudottan üresen álló épületének egyik ablakából fényt látsz kiszűrődni. Gyorsabban szednéd utána a lábaidat?


  4. 14 Tegyük fel, hogy áramszünet van az éjszaka közepén, amikor hirtelen zajt hallasz a pincéből. Lemennél megnézni, hogy mi lehet az?


  5. 15 Ne ijedj meg: ez csak egy izmok nélküli emberi fej - persze az iménti képek után már ez is a frászt tudja hozni az emberre.


  6. 16 Mostanra valószínűleg neked is sikerült eldöntened, hogy tapasztaltál-e magadon niktofóbiára utaló jeleket vagy azon kevesek közé tartozol, akiket teljesen hidegen hagy az ilyesmi.


REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

5
Ez igen!
4
Nem tetszik!
4
Vicces
0
Imádnivaló
26
Meglepő
5
Szomorú
4
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!