Egy BMW által fejlesztett biztonsági rendszer, mely biztonságosabbá tenné számunkra az éjszakai vezetést

Bármennyire is fejlett már a technika és bármennyire is modernizáltak a gépjárműveink, az éjszakai vezetésben rejlő kockázatok mind a mai napig nem csillapodtak. Legyen szó akár egy, az erdőben autókázva elénk ugró vadról, vagy egy útszélén sétáló járókelőről, a nem megfelelően kivilágított útszakaszokon ezek a tényezők komoly életveszélyt jelenthetnek nem csak magukra, de a forgalomban közlekedők részére egyaránt.


Ezt a veszélyt természetesen a BMW legújabb fejlesztése sem fogja egy-kettőre semmissé tenni, de komoly mindenképpen komoly lépést jelenthet az efféle balesetek megelőzése érdekében. Legújabb fejlesztésük tulajdonképpen egy éjellátó kamerákkal felszerelt ‘tábla-rendszer’, melyeken valós időben követhetjük nyomon, mi is zajlik éppen az előttünk található útszakaszon, amit esetleg szabad szemmel nem lennénk képesek észrevenni. Az interaktív táblák azonban nem csak infrakamerás képet mutatnak nekünk az előttünk álló útszakaszról, de kifinomult érzékelőrendszerének köszönhetően felismeri, és egyúttal figyelmeztet is bennünket, hogy éppen milyen veszély található éppen a megfigyelt szakaszon.

Az eddig példátlan interaktív táblarendszert egyébként épp a szomszédban, Ausztriában készülnek bevezetni elsőként, ahol minden tavasszal az átlagosnál is komolyabb veszélyt jelentenek a természetben útnak induló vadállatok.

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!