Egy dél-afrikai pár úgy tett, mintha 10-es ikreket várnának, csak azért, hogy támogatást kapjanak


A közelmúltban villámcsapásként rázta meg a közösségi oldalakat és a nagyobb híroldalakat a dél-afrikai nő, Gosiame Thamara Sithole hihetetlen története. A nő azzal került a figyelem középpontjába, hogy állítólag 10 babával volt terhes. A nőt ezután számtalan tévéműsorba hívták, ahol rendszerint anyagi segítséget kért a nézőktől és a segélyszervezetektől, mivel az úton lévő 10 gyermeke mellett állítólag születtek már egyszer hatos ikrei.

HIRDETÉS

Két dél-afrikai híroldalnak, a Pretorie News-nak és az Independent Media-nak azonban feltűnt, hogy a nő sohasem készített képet a gyerekeiről, és nem lehetett tudni például még azt sem, hogy milyen iskolába vagy óvodába járnak, sem azt, hogy hol születtek.

10 es ikrek

A híroldalak ezzel kapcsolatos cikkei után az ország hatóságai is elkezdték vizsgálni az ügyet, ki akarták deríteni, hogy melyik kórházban szült a nő és mi történt a babákkal, mivel korábban már jókora anyagi támogatást kapott a civil emberektől és jótékonysági intézményektől a hatosikrek nevelésére.

átverős terhesség

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A vizsgálat kimutatta, hogy egyetlen dél-afrikai kórházban sem születtek hatos ikrek az utóbbi évtizedekben, ahogy azt is, hogy a nő állítólagos férjének valójában egy másik nő, Sibongile Gxwkwa a hivatalos felesége, akikkel 3 közös gyermekük is van, de a nő pert indított a férfi ellen, mert nem akarta gondozni a gyerekeket, sem gyerektartást fizetni

délafrikai

A dél-afrikai Nemzeti Egészségügyi Minisztérium ezután egy hivatalos közleményt adott ki, melyben megerősítették, hogy a pár hazudott a terhességről és a már megszületett gyerekekről egyaránt, hogy anyagi hasznot húzzanak a helyzetből. Miután a 10 gyermekkel várandós nőt megtalálta a hatóság, azonnal feltűnt nekik, hogy hiányzott a képeken hatalmasnak tűnő pocakja, ezért fizikai és pszichiátriai vizsgálatoknak vetették alá, ami kimutatta, hogy a nő soha nem is volt terhes, ezért azonnal arra kérték az embereket és szervezeteket, hogy hagyják abba az adományok küldését.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

átverés terhesség

A dél-afrikai hatóságok jogi lépéseket tettek nemcsak a pár, de egy újság ellen is, ennek volt ugyanis köszönhető, hogy a pár egyáltalán bekerült a köztudatba és elterjedt a történetük. Az újság később elismerte, hogy valójában soha nem vizsgálták meg a tényeket, csak a hozzájuk eljutott információk alapján úgy gondolták, hogy ez egy szép történet, amit érdemes megosztani az olvasókkal.

A párnak egyelőre vissza kell fizetnie minden pénzt, amit adomány címszóval kapott, és várhatóan nem is ússzák meg ennyivel, jó eséllyel börtönbüntetés is vár majd rájuk az átverésért.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás

Szólj hozzá!

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  Mit készítsünk?!
  Kép
  Fotó vagy GIF.
  GIF
  GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
  Videó
  Youtube, Vimeo vagy Vine.
  Szöveg
  Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
  Lista
  Klasszikus internetes lista, számozással.
  Szavazás
  Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
  Visszaszámlálás
  Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
  Személyiség teszt
  Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
  Kvíz
  Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
  Nyílt lista
  Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
  Ranglista
  Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

  Küldd el egy barátodnak!