HIRDETÉS

16 őrült történet, ami bizonyítja, hogy a lakásbérlés egyfajta kaland


Lakást bérelni nem könnyű. A tulajdonosok hirtelen előzetes figyelmeztetés nélkül toppannak be, olykor a legkellemetlenebb pillanatokban, de olyanok is vannak, akik például megpróbálják megtiltani a bérlőjüknek, hogy teherbe essen amíg ott, náluk lakik. Furcsa egy világot élünk, ennek megfelelően pedig a bérlő-főbérlő kapcsolatokról is számtalan furcsa történet létezik.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál beleástuk magunkat a legőrültebb lakásbérlési történetekbe, hogy összegyűjtsük közülük azokat, melyek valószínűleg saját filmet érdemelnének.

 • A tulajdonos nőnek sok virága volt a lakásban: páfrányok, kaktuszok, stb. Az egyik szoba valóságos dzsungel volt, de nagyon óvta a növényeket, ezért nem engedte, hogy mi öntözzük őket, szóval naponta 2-3 alkalommal ő maga jött át és locsolta meg őket. Nem hívott előre, és kulcsa volt a lakáshoz, úgyhogy a kopogással sem húzta az időt, csak beállított, babrált a locsolókannával, és megöntözte a virágokat, amíg mi tévéztünk, vacsoráztunk, vagy épp amikor senki nem volt nálunk otthon.
Követés
Dean Winchester
@Liked.hu

Miután kiköltöztem, és teljes egészében rendeztünk minden anyagi dolgot, egy új lakásba költöztem. Eltelt két hónap, és váratlanul felhívott a régi főbérlőm, hogy szerinte úgy lenne korrekt, ha kifizetném az elmúlt két hónap közös költségét, mert nem talált még új bérlőket a lakásba.

forrás: ©twitter

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
 • A régi főbérlőmmel többször volt olyan beszélgetésünk, ami közben erősködött, hogy szeretné kicserélni az ablakokat hőtartó műanyag ablakokra, és újratapétázni a lakást, természetesen az én költségemre. Minden alkalommal elutasítottam, mivel saját házra gyűjtöttünk a feleségemmel. Az utolsó alkalommal azt mondta, hogy jó, akkor eladja a fejünk fölül a házat, ha nem vagyok hajlandó belemenni a felújításba. Elfogadtam. Rá pár napra ki is költöztünk, amit aztán megbánt, és próbált rábeszélni, hogy inkább mégis maradjunk.
 • Egyszer egy kedves öregasszony volt a főbérlőm, akinek a magánházában kialakított kis lakását vettük ki. A ház kertjét mi is szabadon használhattuk, és minden jól is ment, míg az öregasszony nem szerzett magának valahonnan egy hatalmas németjuhászt. Nem tudott parancsolni neki, a kutya pedig veszélyes volt, többször is úgy kellett beszaladnunk a házba, de az öreglány se nagyon mert kimenni hozzá a kertbe. 2 hét után elköltöztünk.
 • Egy idős házaspártól béreltünk egy régi házat, ami erősen felújításra szorult. Az ajtók és ablakok korhadtak voltak, amikor pedig télen felhívtuk erre a figyelmet, átjöttek, és fadarabokkal, illetve rágógumival töltötték fel az apró lyukakat és korhadásokat.
 • Kiadó lakást kerestünk, és találtunk egy nagyon hangulatosat. Le is csaptunk rá. Egy középkorú házaspár volt a tulaj, akik ugyanabban a házban éltek. Amikor leültünk aláírni a szerződést, találtunk egy záradékot, ami kimondta, hogy a feleségem nem eshet teherbe, amíg ott élünk, és nem járhat olyan ruhában, amiből kint van a válla vagy a lába, illetve erkölcstelenül sem sminkelheti magát – bármit is jelentsen ez. Amikor kijelentettük, hogy ezt a szerződést soha nem fogjuk aláírni, be akartak perelni minket.
Követés
Dean Winchester
@Liked.hu

A nővérem az egyetem alatt több helyen is bérelt szobát a fővárosban. Egyszer egy idősebb nővel lakott együtt, aki meggyanúsította őt és felemelete a bérleti díjat, mivel állítása szerint a nővérem éjszaka megdézsmálta az ételeit, pedig a nővérem persze sosem tett ilyet.

forrás: ©twitter

HIRDETÉS
HIRDETÉS
 • Az egyik barátommal olcsó lakást kerestünk, találtunk is egy kopott kis zugot, de számunkra tökéletes volt, saját fürdőszobával és hűtőszekrénnyel. Beköltözés után nagyot ünnepeltünk, de nem kellett volna. Egy hét múlva megjelent a tulaj, hogy elviszi a hűtőszekrényt, mert szüksége van rá a kerti konyhájában (februárban). Valamiért az ékszeres dobozát is el akarta vinni, csakhogy abba mi már belepakoltuk a saját ékszereinket. Amikor amikor erre figyelmeztettük őt, felháborodva kinyitotta és mutogatta, hogy ugyan mi a miénk ebből. Elsírtam magam a váratlan felfordulástól és attól, hogy tulajdonképpen a szemem láttára rabolták el tőlem a családi ékszereimet. Még jó, hogy a barátom ennél határozottabb volt és visszavette az ékszereket, viszont másnapra ki kellett költöznünk a lakásból.
 • Béreltem egy szobát egy kedves idős nénitől. Minden jól ment, egészen addig, míg ki nem találta, hogy a 40 éves fiát a szomszéd szobába költözteti annak reményében, hogy majd közelebb kerülünk egymáshoz. Én 21 éves voltam akkoriban.
 • Egy idős asszonytól béreltem egy kb. 200 éves, de hatalmas házat. Megbeszéltem vele, hogy a bérleti díj rovására felújítom a kamrát és egy második fürdőszobát készítek belőle. Belement, én pedig fel is vettem a munkásokat és megmutattam neki a tervet, az is nagyon tetszett neki. Egyik délután korábban jöttem haza a munkából, mint szoktam, és láttam, ahogy a nő békésen fürdik, miközben az ágyneműjét a mosógépemben mossa. Amikor felkérdeztem őt, közölte, hogy nála otthon nincs ilyen kényelem, és egyébként is, tisztelnem kell az idősebbeket.
 • Szobát béreltem a barátommal egy 70 éves hölgytől. Kezdetben minden rendben volt: finom reggelit készített nekünk, és amikor színházba mentünk, a csuklónkra fújta a kedvenc parfümjét. Egy idő után azonban konfliktusok kezdődtek, mivel a szobánkban volt egy ágy, egy nagyon szép ágytakaróval letakarva. Szigorúan tilos volt rajta ülni, és aludni is csak éjszaka volt szabad benne. Természetesen rendszeresen megsértettük ezt az alapszabályt, a nő pedig egyszer a rajta kapott minket, és közölte, hogy ideje költöznünk.
Követés
Dean Winchester
@Liked.hu

Azt hittem, hogy csak nekem vannak ilyen idióta főbérlőim. Az egyiknek egyszer a szemére hánytam, hogy egér méretű pókok és rovarok szaladgálnak a lakásban, és jó lenne egy bogárírtás vagy valami, mire azt a választ kaptam, hogy ne legyek ennyire szeszélyes.

forrás: ©twitter
 • Amikor kiköltöztünk a lakásból, a háziasszony leült egy számológéppel, és kiszámolt mindent, amivel tartozunk neki, a parketta kopásától kezdve az ajtókilincsek amortizációjáig. Ja, és kért tőlünk egy új ágyat, mert nem volt hajlandó azt használni, amiben mi feküdtünk egy évig.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
 • A rokonaim egy hatalmas, de elég lepukkant lakást béreltek. Nemsokkal később a tulaj váratlanul felhívta őket, hogy az egyik ismerősük háza leégett, ezért sürgősen költözzenek ki, mert oda szállásolja el őket, viszont a kauciót, amit adtak, nem tudja visszaadni, mert szeretné felújítani kicsit a lakást, mielőtt beköltöznek. Bírósági ügy lett belőle.
 • Szobát béreltem egy nagymamától, aki egy nap megkérdezte tőlem, hogy kitől tanultam azt, hogy naponta kell fürödni?! Olyannak kellene lennem mint ő, hetente egyszer bőven elég. Egyszer pedig azon kaptam, hogy az én cipőmben ment el otthonról, bár az lehet, hogy csak véletlen volt, nem tudom.
 • Béreltem egy lakást, majd a bérleti idő lejárta után annak rendje és módja szerint kiköltöztem. A tulajdonos nő nem volt hajlandó visszaadni a kauciómat, és további pénzt is kért tőlem, hogy bár már ugyan nem lakok ott, de amíg nem talál új lakót, addig fizetnem kell a lakást, mert ő nem tud engedni az általa megszokott életszínvonalból, ahhoz pedig szüksége van a pénzemre. Természetesen nemet mondtam rá, mire megfenyegetett, hogy elmondja a közösségi oldalakon, hogy mekkora gazember vagyok.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
5 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!

 • Volt főbérlőm simán csak bejárkált engedély nélkül a lakásba és elkezdett ugatni nekem, mikor ezt megunva zárni kezdtem a szobák ajtaját. 
 • Volt főbérlőm kiköltözéskor át akart b*szni, és a vízórát, amin 17 m3 volt, 71-nek akarta bejelenteni, hogy annyi fogyott. El akartam menni, végleg, erre rámhívta a rendőrséget. A rendőrök meg helyretették, és lekisértek. Idegbeteg egy nő volt.
 • "Miután kiköltöztem, és teljes egészében rendeztünk minden anyagi dolgot, egy új lakásba költöztem. Eltelt két hónap, és váratlanul felhívott a régi főbérlőm, hogy szerinte úgy lenne korrekt, ha kifizetném az elmúlt két hónap közös költségét, mert nem talált még új bérlőket a lakásba." Hat ez az ember egy nagy f*sz volt, es sajnos sok van az ilyenekbol. De tenyleg, itt a kommentekben csak azok nyilvanultak meg, akikET karositottak ezek a b*szadekok, de azok akik ezt csinaltak, azok erdekes meg sem mukkoannak. Mondjuk az o helyukben en is kushadnek.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!