HIRDETÉS BEZÁRÁS
Tippek és trükkök

14 dolog a házban, ami valamikor még a luxus szimbóluma volt, de ma már csak a rossz ízlés jele

Eljárt felettük az idő.

  Mindenki arra vágyik, hogy az otthona egy nyugodt és kényelmes kis fészek legyen, ahová mindig öröm hazatérni egy fárasztó nap után. Gyakran azonban túlzásokba esünk az otthonunk díszítése közben, és olyan hibákat követünk el, amiket még a méregdrága bútorok vagy a divatos tapéták sem képesen ellensúlyozni.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál mindig érdeklődve figyeljük a különböző divattrendek alakulását, nemcsak az öltözködés, de a lakberendezés terén egyaránt. Cikkünkben ma olyan dolgokat gyűjtöttünk össze, melyek miatt még a legszebb lakás is könnyen rossz ízlésűnek tűnhet.

   1. 14 Előregyártott előszobaszekrények.

    282a6a55a3b43408014e36e124

    Ez az első hely, ahová belép az ember a házban, így sokszor már itt el tudjuk dönteni, hogy jó ízlése van-e a tulajdonosnak vagy sem. A 2000-es évek elején divatosnak számító előregyártott szekrények pedig ma már inkább olcsó és fantáziátlan hatást keltenek, sem mint lenyűgözőt.

   2. 13 Tükröződő mennyezet.

    f109cb57b6991e1aa73c40e436

    A tükröződő, fényes mennyezet már a múlté. A tervezők ehelyett inkább azt javasolják, hogy maradjunk a világos színeknél, és kerüljük a túl összetett dekorációs elemek alkalmazását. Ezzel egyébként nemcsak szebbé tehetjük az otthonunkat, de sokat spórolhatunk is egyben.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 12 Aranyozott ajtókilincsek.

    2819a5595bbe81f3b3ad1b5b5a

    Az aranyozott bevonat vagy a görög templomokat idéző stukkó ma már tipikusan a rossz ízlés jelei. Napjainkban a divat inkább az egyszerűség felé hajlik, amivel az imént említett dekorációs elemek egyszerűen összeegyeztethetetlenek.

   4. 11 Műanyag élvédők.

    befa5358058fd0c68a0d304824

    Ezek az elemek nemhogy nem tesznek hozzá semmit a ház dizájnjához, de hihetetlen módon rombolják is azt. Az ilyen műanyag élvédőktől még a legszebb otthonok is olcsó hatást keltenek.

   5. 10 Mintázott szekrények.

    7fb7d75d779ae554d22f9267cf

    Mint arra már korábban utaltam, a modern lakberendezési divat a minimalista, egymással összhangban lévő elemek felé hajlik, ehhez pedig a túlságosan giccses, színes mintákkal tarkított szekrények egyszerűen nem tartoznak hozzá. Különösen érdemes ezt kerülni, ha a lakás maga kicsi, ettől ugyanis még zsúfoltabbnak tűnik majd.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 9 Nagy térfogatú bútorok.

    6f8f7752a28b214c584787373d

    Valamikor régen a luxust képviselték még az ilyen díszes és hatalmas kanapék illetve fotelek, mára azonban már csak egy letűnt kor emlékei, és ráadásul nagyon sok helyet foglalnak. A túl csicsás bőr ülőgarnitúrák helyett inkább érdemes egyszerű, letisztult dizájnú modern kanapékat és foteleket választani.

   7. 8 Egybefüggő tévészekrény.

    2435405d2ea8c756a70297406b

    A tévé mögött monumentális erődöt alkotó egybefüggő bútorok már a múlté. Amellett, hogy ezek a dolgok ma már nem is illeszkednek egyáltalán a modern bútorokhoz, ráadásul rendkívül költségesek is egyben. A „kevesebb néha több” elven elindulva érdemes nem bezsúfolni a tévé mögötti falat, hanem csak annyi bútort venni rá, ami még kellemes a szemünknek, és amennyire tényleg szükségünk van.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

19 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Én már előre tudom hogy mekkora felháborodás lesz itt a komment szekcióban 😂
 • Minimalizmus, modernizmus és fehér fehér fehér. Rémes mintha egy steril korház szobában élne az ember. Semmi kreativitás semmi egyéniség semmi szín vagy bármi ami egy picurkát is élővé vagy egyedivé tenné ezeket a "fantasztikusan trendi" lakásokat. Persze biztos van aki elre esküszik, de hogy hogyan lehet ilyen lélektelen cellában élni azt elképzelni sem tudom.
  • A komcsi korszak mániája volt még a fehér. Végre kiszabadultunk ebből, erre újra csak a fehér...
 • Én már előre tudom hogy ez a cikk is komment háborút fog kiváltani, mint az előző ilyen "ez ízléstelenné teszi a házat mert csak" stílusú iromány
 • okéé.. Ízlések és pofonok.... Bár azt megnézem, hogy hogyan van vkinek beépített zuhanyzója egy olyan lakásba ahol nem feltétlenül a legegyenletesebbek a falak és nincs x százezre arra, hogy - ha talál - mestert, az megcsinálja. A süllyesztett lámpák pedig továbbra is kedveltek. 1-2 dolog kivételével nekem inkább szubjektívnak tűnik az egész...
 • A házam nem a divat kedvéért van, szerencsére :) olyan , ahogy én szeretem :)
 • A 12-es jó példa, csak nem mert mind a 2 képen törölközőszárító van 😁
 • Néhánnyal egyetértek, de ne egy szubjektív véleményen alapuló cikk mondja meg, hogy hogyan nézzen ki a saját házam. Ez csak az aktuális "trend", ami megint csak szubjektív. Senki nem cserélgeti sem a csempét a WC-ben, sem a szoba ill. konyhabútort, nem b*ssza szét az álmennyezetet és a fürdőszobát fél/évente, amikor a divat úgy "kívánja"
  • Igy igaz ,az a fotel nagyon sok helyet igenyel,de viszont,"piszok" kenyelmes,.Egy modern,szep szinu szovettel athuzattatni megerne!!!
 • Hááát, én a jakuzzis kádamat el nem cserélném egy simára. Egy hosszú nap után abban, hogy a fenébe pezsegteted és masszírozod meg a tested?
  • Mert a saját lakásodban az a lényeg, hogy a vendég mit gondol rólad, nem az, hogy jól érezd magadat :D
   • Jujj ne, nem trendi az otthonom 😨Tele van ostobaságokkal a cikk(pl csempét az ember nem cserélget fél évente azért mert az már nem "trendi") A lakásom nem azért olyan amilyen hogy a vendégnek tetszen hanem hogy én jól érezzem magam benne. 
 • Igazából a cikkben leírt dolgokkal nem lenne semmi gond, csak a stílussal, ahogyan előadják. Tényleg, ez a rámenős, nyomulós, erőszakos, (bunkó) "majdénmegmondomhogyanakarjélni" stílus manapság a jó ízlés jele? Ha így van, akkor kifejezetten büszke vagyok rá, hogy a lakásom és én is stílustalanok vagyunk.
 • A fehér szoba a domináns részeire értendő, nem mindenre, pontosan az apró darabokkal lehet ízlésesen színt és stílust vinni a lakásba (pl. Szekrény fehér, de képekkel, bútorokkal, parnakkal, agytakaroval, növénnyel feldobhato a helység) 
 • 50nm2 es nappaliban csak elfér a pingpong asztal mellet egy nagy kényelmes fotel
 • Próbàljunk meg egy panelt berendezni modern dizàjnnal,mikor minden helyiség kicsi😁
  • Hát. Nekem 36nm-ert egész jól sikerült. Igaz a fehér inkább mint kiegészítő szerepel,de egy letisztult - fekete-2 szürke árnyalat-fehér - minimalista designt kapott 2019 elején a lakás. Egy-két színes elem ( egy modern kép amin lilás-szürkés színek dominálnak), egy zöld vízipipa és zöld növények.És most jöhetnek kanapéharcosok fröcsögve, hogy garzon? Ja. Garzon. De a sajátom 26 évesen. És 23 évesen került a nevemre. És nem örökség / ingyen ajandékozott / banki hitel által. So what?! :) 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.