HIRDETÉS BEZÁRÁS
Tippek és trükkök

11 lakberendezési trend, amik nemrég még népszerűek voltak, de most már csak megmosolyogják őket

  Statisztikák szerint a felújításba kezdő lakástulajdonosok mintegy 30%-a igyekszik odafigyelni és betartani a modern stílus és trend által diktált szabályokat. Ez persze nem könnyű: a folyamatosan változó divatiránytatok nagy ellentmondást képesek kelteni, és könnyen lehet, hogy ami ma még díszesnek és praktikusnak tűnik, az néhány éven belül már épp fordítva lesz.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál szeretjük nyomon követni a trendeket, ezért összegyűjtöttük az utóbbi idők legnépszerűbb lakberendezési trendjeit, melyek ma már több okból is elavultnak számítanak.

  1. 11 Műanyag sarokpolcok

   35d61b594199216801ed1482da

   A műanyag tárgyak jelentősen csökkentik a belső tér nagyságát, különösen a kerámia burkolólapok előtt. A sarokpolcok a legrosszabbak ezek közül, mivel jelentősen lecsökkentik a térérzetünket, és sokkal kisebbnek tűnik majd tőle a fürdőszobánk. Célszerű inkább a legfontosabb dolgokat a kád szélén tartani, minden mást pedig a mosdó alatti szekrényben.

  2. 10 Fémes felületek

   b075555d0eb35545f5d5125d24

   Az ipari stílus a 90-es években ütötte fel a fejét, és sokan azt akarták ekkor, hogy minden konyhai eszközük fémből legyen, akárcsak a profi éttermek konyháján például.

   Ez a stílus azonban az utóbbi időben nagyot vesztett a népszerűségéből. A túlzásba vitt fém miatt túlságosan zártnak és kényelmetlennek tűnik a konyha. A szakértők ezért ma már inkább azt javasolják, hogy válasszunk lágyabb anyagokat és színeket helyettük.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 9 Babzsákfotel

   3e4ec552bc922417479aff04f3

   A babzsákfoteleket először azok a cégvezetők terjesztették el, akik szerettek volna minél inkább kényelmes munkakörnyezetet teremteni a dolgozóinak. Érthető módon ez később a magánlakásokban is elterjedt, ám ettől még egyáltalán nem praktikusak az otthonunkban. Célszerű inkább modern fotelekkel és székekkel helyettesíteni őket.

  4. 8 Szürke vagy barnagránit munkalapok

   da82ac59ddb0a687d272ff7b89

   Az egykor népszerű gránit munkalapok most nehéz időket élnek. Mivel annyira népszerűvé váltak, hogy szinte minden második lakásban ilyen volt, ezért elkerülhetetlen módon automatikusan is elavulttá és divattalanná vált. Ma már a konyhai felületek kiválasztásakor célszerű kerülni ezeket, és helyettük inkább matt vagy épp fényes felületet választani.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 7 Halszálkás parketta

   15b0435c3dad114b2e220d6af0

   A fa parketta minőségi padlóburkolatnak számít, a felújításokkor ezért előszeretettel választják a tulajdonosok. Az egykoron hatalmas népszerűségnek örvendő halszálkás parketta fölött azonban kétségkívül eljárt az idő, helyette ma már csak az egyenes vonalú mintával ellátott parketta jöhet szóba, ami egyébként vizuálisan is megnöveli a teret.

  6. 6 Sminktükör

   4b43425ee79dd256ae95830986

   A keretén apró izzókkal felszerelt sminktükör valószínűleg minden Insta-celeb nagy álma. Kétségkívül hollywoodi sztárnak érezhetjük magunkat a segítségével, ám ez sajnos azzal jár, hogy akaratlanul is kicsúszunk a modern divatból. Azzal ugyanis összeegyeztethetetlen már az effajta giccs, helyette pedig inkább a modern és letisztult fésülködőasztal a célravezető.

  7. 5 Rusztikus konyha

   1724875b4aa1003300cc8f05af

   A rusztikus stílus az ipari stílussal egyszerre vált népszerűvé, de a tervezők hamar rájöttek, hogy a modern nagyvárosokban az ilyen egyszerűen nem állja meg a helyén. Az ablakpárkányon elhelyezett növények ugyanis sokkal hangulatosabbak, amikor az ember saját kertjére néznek, és nem a szomszédos panelházra. A szakértők ezért azt tanácsolják, hogy kerüljük a rusztikus stílust, helyette pedig válasszuk inkább az ökostílust: a zöld árnyalatok és a nyugodt, természetes anyagok hangsúlyozni fogják a természet közelségét, és sokkal jobban passzolnak a modern városi lakásokhoz.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

10 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 10,394
  20 hozzászólásElső hozzászólásÖregmotorosBeszélgetésindítóLétrejött!Első reakcióTizedik reakcióMozinéző10 hozzászólás
  F*sza lehet mindig mások elvárásai szerint élni.
  • Pont ezt mondtam én is,kit érdekel,hogy nem divat,ha nekem tetszik,ha meg nem,akkor se érdekel,ha divat.
 • Én szerettem a fa parketta nyikorgását, és szerintem ha jól ápolják van olyan elegáns mint a ma divatos padlóburkolatok.
 • A régi fa parketta mindennél többet ér! Nálam már sajnos nem ez van. A többi ízlés és plán pénz kérdése!
 • A divatot nem követni kell hanem teremteni. Hogy kinek mi tetszik az magán ügy. De csak azért 3.5 millióért konyhát csinálni, vagy megfogadni az itt leírtakat mert az a divat vagy sem... Pffff... 🤣🤣🤣
 • "Divattalan" - Ti cak kichit besélnii madzsar? ... a másik lehetőség, hogy ideje leállni a fogalmazásgátlóval, mert túladagolás egyértelmű jelei mutatkoznak a cikken.
 • 6,345
  Rendszeres látogatóBeszélgetésindítóTörzsvendégKommentkirály10 hozzászólás
  Pár évvel ezelőtt minden lakberendezésről szóló cikkben szerepelnie kellett a "dizájn, dizájnos" szavaknak. Ma a kötelező szó a "letisztult", enélkül nem jelenhet meg cikk,  figyeljétek csak meg bármilyen lakáskultúra magazinban. Egyébként a fésülködőasztal és környéke (6) szerintem semmivel sem "letisztultabb", mint a sminktükör, bármit is jelentsen ez a szó. De ha mögötted van a lámpa, előtted pedig nincs, akkor az egész nem ér semmit, teljesen használhatatlan.Az összes többi példa esetében a szerző mindig a városi panelből indul ki, ezért ostorozza az indusztriális, loft, rusztikus, klasszikus stílusokat. Azonban ezek a maguk környezetében megállják a helyüket (ipari létesítményből kialakított lakás, falusi parasztház, kisvárosi, békebeli családi ház). A falusi házam rusztikus, de szívesen laknék ipari épületben is, pl. malomban, víztoronyban, és nem bánnám, ha az épület eredeti funkciója látható maradna.
 • Sose szoktam a szerkesztoseget kritizalni, ezt most se akarom, de ezek a jellegu cikkek nem szoktak sose jora sikerulni. 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.