HIRDETÉS BEZÁRÁS

11 dolog, ami miatt egy nagytakarítás után is rendetlennek tűnik a lakásunk

🔥 8 hozzászólás

  Sokunk számára ismerős a helyzet: vége a nagytakarításnak, leülünk a kanapéra, hogy elégedetten körülnézzünk a tiszta házban, de valamiért mégsem vagyunk elégedettek. Bár látszólag nyoma sincs a pornak és minden a helyén van, de valami még sincs rendben.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy végre utánajárunk, melyek azok a dolgok, amik miatt az otthonunk még egy nagytakarítás után is a rendetlenség benyomását kelti.

  1. 1 Üveg dohányzóasztalok

   a9a509595fad9567e6c0d4ae28

   A 2000-es évek elején nagyon népszerű átlátszó vagy épp sötétített üveggel ellátott dohányzóasztalokról beszélünk. Egyrészt, bár segítenek a vizuális tér növelésében, másrészt a legapróbb rajtuk tárolt dolog (pl. újság az alsó polcon, stb.) is a rendetlenség hatását kelti. Ezenkívül az ilyen üveg dohányzóasztalok bonyolultabb karbantartást igényelnek, mivel minden ujjlenyomat meglátszik rajtuk. Sokkal jobb, ha fából készült asztalt veszünk helyette.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 2 Liánok

   9ea0105e2caf4402b533a5dc74

   Igaz, hogy a szobanövények +100 pontot adnak hozzá a kényelem és frissességérzethez, de csak azok, amik jól el vannak helyezve, és amelyek rendesen vannak gondozva. Vannak olyan növények azonban, amiknek nem elég a virágcserép, és a tévéantennán vagy egyéb kiálló dolgokon keresztül felkapaszkodva utat törnek maguknak a házban. Egyesek még segítenek is nekik, pedig ezzel nem feltétlenül teszünk jót az otthonunknak, különösen, ha a felfutó növényt nem éri elegendő napfény. A levelein ráadásul por gyűlik össze, amit szinte lehetetlen letörölni.

  3. 3 Ottománok

   f4fdd353ac888dc1aa0f54f632

   A bútorüzletekben kapható ottománok nagyon csábítóak tudnak lenni. Mindannyiunknak van egy kép a fejében, hogy hova is tennénk őket, ám a legtöbb esetben végül csak porfogó lesz belőle vagy rögtönzött tároló, mivel mindent rápakolunk. Hogy lehet ezt kiküszöbölni? A legegyszerűbb, ha egyáltalán meg sem vesszük, helyette pedig inkább valamilyen puffot vásárolunk, vagy semmit.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 4 Ruhákkal teli szék

   ef2e7b57c9930aad581aa20a60

   Mindannyiunknak van egy olyan farmernadrágja, ami túl tiszta ahhoz, hogy a szennyesbe dobjuk, de túl koszos ahhoz, hogy visszategyük a szekrénybe. Az ilyen ruháknak találták fel a szekrényhez legközelebb eső széket, mely bár praktikus, valójában rendkívül rendezetlen hatást kelt. Célszerű azonban kialakítani inkább egy ilyen "mindenes" polcot a szekrényben, ahol a kíváncsi szemek elől gondosan elzárva tárolhatjuk az ilyen köztes ruhákat.

  5. 5 Álló ventilátor

   8e003158b1839b662e6c061309

   A ventilátor egy pótolhatatlan eszköz, és igazából még az álló ventilátornak is számos előnye van, például a könnyű magasságállítás. Ettől függetlenül azonban egy ilyen ventilátor használata nehézkes, sok helyet foglal, és valamiért nagyon kilóg a belső térből. Alternatív megoldás lehet helyette egy oszlopventilátor, melyek bár a teljesítménye kisebb, és a magassága korlátozott, mégis sokkal jobban beleillik bármilyen térbe.

  6. 6 Vasalódeszka

   a792b45267a3609742c7c255fc

   Sokan szoktuk vasalás után kinyitva hagyni a vasalódeszkát, és nem ritka, hogy egyeseknél ez a szokás odáig fajul, hogy már teljesen természetesnek veszik a nyitott állapotban tárolt, polcként használt deszkát. Ettől persze hihetetlen mértékben rendetlennek tűnik a szoba, még ha az nekünk esetleg már nem is tűnik fel. Hogyan lehet elkerülni? Például egy gőzvasaló segítségével, amivel sokkal könnyebben, akár vállfára akasztott állapotban is tudjuk vasalni a ruhákat.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

8 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Ez is pont olyan cikk ami semmit sem ér! Kinek mi tetszik! Nehogy már rákényszerítse más a sítulás mindenkire! Ami a cikk írójának tetszik és trendi az lehet, hogy az olvasóknak pont nem! Nekem pl pont az a puff nem tetszik ami a cikkíronak igen! Szerintem pont az ő választása a rossz... A szobai futókát is körbefuttatom a konyhám plafonján, mert én azt imádom, és nekem az tetszik! 
  • 10,394
   20 hozzászólásElső hozzászólásÖregmotorosLétrejött!Első reakcióTizedik reakcióMozinéző10 hozzászólás
   szerintem is rémes az a puff, + azt is ugyanúgy tele lehet pakolni...
 • Oké, a többszínű konyharuhánál az agyam ledobta az ékszíjat... én hivatalosan megszavazom ennek az irománynak a "hónap legidiótább cikke" kitüntető címet.
 • Ó... hát már a konyharuha színe se mindegy? A futókám fut, mert az a dolga, a törölközőm színes, a sapkám meg az előszobában van.  Azt a korszerűtlen mindenségemet!
 • Legfontosabb szabály, hogy mindennek legyen helye (ha nem is a legideálisabb, de legyen!), mindenki tegye a dolgait a helyére, és kész!
 • 6,345
  Rendszeres látogatóTörzsvendégKommentkirály10 hozzászólás
  Tegye fel a kezét, aki már kiejtette a száján azt a szót, hogy ottomán! Soha életemben nem hallottam még ezt a szót magyar embertől. Hívjuk egyszerűen csak puffnak, ahogy mindig is szoktuk, avagy zsámolynak, mert az is egy szép régi magyar szó. Álljunk ellen a Liked.hu nyelvújításának!
  • Á, nem újít nyelvet, csak a Google fordítóval fordítja "külföldiből", és ennek - sokszor röhejesen magyartalan - eredményét olvashatjuk itt.
 • Jelentem, falra szerelt tükörrel sem feltétlen működik! Aki lusta és/vagy kényelmes, az tükör nélkül is egy helyen hagyja az összes lerakott sapkát, sálat, táskát, nejlont, meg a többi biszbaszt, amit kiveszel az egyik táskából, de nem raksz át másikba - igen, én is :)

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.