HIRDETÉS BEZÁRÁS
Sztárok és celebek

Julio Iglesias története, akinek az életében annyi dráma van, amiből több spanyol tévésorozat kijönne

A kalandos élete miatt mindig reflektorfényben volt.

  2023. szeptember 23-án ünnepelte 80. születésnapját Julio Iglesias spanyol énekes, aki a Nathalie és az El amor című slágereket ajándékozta a világnak. Ennek tiszteletére úgy döntöttünk, hogy elmeséljük nektek ennek a kultikus művésznek az élettörténetét.

  HIRDETÉS

  Be kell vallanunk, hogy Julio Iglesias élettörténete sok szempontból még egy latin szappanoperához is sok lett volna talán, de bármilyen hihetetlen is, ennek a férfinak az élete nem fikció, hanem a valóság.

  Iglesias története 016
  • A leendő énekes 1943-ban született Madridban Dr. Julio Iglesias Puga gyermekeként, aki Spanyolország egyik legfiatalabb kórházvezetője volt.
  • Julio kezdetben nem a színpadról álmodott (egy időben még az iskolai kórusba sem vették fel): profi focista karrierre készült. A srácnak azonban egy autóbaleset miatt búcsút kellett mondania a sportnak: Iglesiasnak megsérült a gerince, és egy ideig járni sem tudott.
  • Amikor a 20 éves Iglesias a szerencsétlen autóbaleset miatt kórházba került, az egyik nővér hozott neki egy gitárt – hogy segítsen visszanyerni a kézügyességét. Julio így fedezte fel a példátlan zenei képességeit.
  • Alig néhány évvel később Iglesias megnyert egy dalszerző versenyt Benidormban, ahol a La vida sigue igual című szerzeményével lépett fel. Ezt követte egy lemezszerződés, első szólóalbuma és az Eurovízión való részvétel. Julio a zenei verseny 4. helyét szerezte meg.

  Iglesias története 015
  • Iglesias az énekesi karrierjének kezdetén nem csak zenei sikerekkel, hanem szerelmi hódításokkal is büszkélkedhetett. Egyszer a művész elmondta, hogy Spanyolország minden városában van menyasszonya, ahová az 1970-es turné részeként ellátogatott. Ezen a listán 31 település szerepelt.
  • A spanyol szívtipró azonban 1971-ben úgy döntött, hogy házasságra adja a fejét. Választottja egy újságírónő, Isabel Preisler volt. Később bevallotta: „Nem kell azt mondani, hogy a nagy szerelem miatt házasodtunk össze. Valójában azért, mert terhes voltam. A pap, aki összeházasított minket, azt mondta, hogy soha életében nem látott még ilyen szomorú menyasszonyt. Még nem álltam készen a családra”.
  • Valóban, meglehetősen hamar az esküvő után a fiatal feleség gyermeket szült. De a pár akkoriban azt mondta a nyilvánosságnak, hogy a kis Chabeli koraszülöttként jött a világra. 1973-ban és 1975-ben Iglesias családja fiúkkal gazdagodott: megszületett a jól ismert Julio Jr. és Enrique.
  • Isabel pedig 1978-ban beadta a válást, mert nem érezte magát boldognak a házasságban. Ennek oka talán vélhetően a férje hűtlensége volt. Amikor Isabel a turnéja alatt felhívta őt a szállodai szobákban, a telefont gyakran idegen nők vették fel helyette.
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Iglesias története 014
  • Juliót egyszer megkérdezték, igaz-e, hogy több mint 3000 szeretője volt. Azt válaszolta: „Valószínűleg csak 1976 előttieket számolták.”
  • Válása után Juliónak viszonya volt Elvis Presley feleségével, Priscilla Presley-vel. Egy italfesztiválon találkoztak, de nem cseréltek elérhetőséget. Aztán a pár New Yorkban találkozott – Priscilla maga kereste meg a szállodát, ahol Julio megszállt, hogy felhívhassa őt telefonon. Később a szerelmesek kapcsolata nyilvánossá vált, amikor 1981-ben együtt kapták le őket a paparazzók. Amikor azonban Iglesiast megkérdezték Elvis volt feleségével való viszonyáról, azt válaszolta: „Ő csak egy barátom”.
  • Az énekes a „Bond-lány” Ursula Andress fejét is elcsavarta. Egy híres magazinnak adott interjújában a színésznő őszintén nyilatkozott: „Julio egy csodálatos szerető. Annyira romantikus”.
  • Az énekes karizmája előtt nem tudott ellenállni és Yolanda Hadid – a szintén híres Bella és Gigi híres anyukája sem. A modell 22 éves korában volt kapcsolatban Iglesiasszal. A pletykák szerint fel akarta adni a karrierjét, és családot akart alapítani a művésszel, de Iglesias nem támogatta a terveit.

  • A művész 1990-ben találkozott a nála 22 évvel fiatalabb holland modellel, Miranda Rainsburgerrel. A fiatal nő bevallotta: „Megijesztett a nőcsábász hírneve, de őrülten beleszerettem. Azt hiszem, ő is belém szeretett.”
  • Iglesias a maga részéről azt állította, hogy felhagyott azzal a szokásával, hogy a koncertek előtt és után különböző nőkkel randevúzzon. A művész azonban csak 2010-ben vette feleségül Mirandát.
  • A spanyol média azt állította, hogy a nőcsábász Julio hű maradt korábbi önmagához, Reinsburger pedig egyszerűen csak megtanulta megadni szerelmének azt a szabadságot, amit ő annyira szeretett és megszokott a fiatal évei során.
  • Mirandának 5 gyermeke született: a fiúk Miguel Alejandro, Rodrigo és Guillermo, az ikerlányok Victoria és Cristina. Az egykori modell egyszer azzal viccelődött, hogy ő volt az, aki halogatta az esküvőt, mert azt akarta, hogy a lányai legyenek a koszorúslányok.
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Iglesias története 013
  • 2019-ben kiderült, hogy Juliónak lehet még egy gyermeke, Javier Sanchez, aki egy portugál balerinától született, akivel az énekes 1975-ben találkozott. Iglesias tagadta az apaságot, és határozottan elutasította, hogy DNS-tesztnek vessék alá. Ezért Javier sunyi módon járt el – egy nyomozó segítségével megtalálta azt a palackot, amelyből vizet ivott Julio Iglesias Jr. és genetikai mintát adott a szakembereknek. Ők megerősítették, hogy Julio Jr. és Javier testvérek.
  • A bíró nem fogadta el ennek a DNS-tesztnek az eredményét, de ennek ellenére Javier javára döntött. Kijelentette: „A hasonlóság Iglesias és Sanchez között nyilvánvaló”.
  • Ennek ellenére Julio úgy döntött, hogy fellebbez az ítélet ellen, és a spanyol legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy nincs elegendő bizonyíték az apaságára. Javier azonban a mai napig védi az igazát, és azt állítja, hogy kész előre lemondani bármilyen örökségről, csak hogy elnyerje az énekes kegyeit. „Csak azt akarom, hogy találkozzon az unokájával” – magyarázza a férfi, aki azóta maga is apuka lett.

  Iglesias története 012
  • Ha már a nagy port kavart gyermekeiről beszélünk, lehetetlen nem megemlíteni híres fiát, Enriquét. Amikor a fiú 18 éves lett, 10 évre megszakított minden kapcsolatot az apjával. „Komoly veszekedésünk volt, mert nem akarta, hogy én is énekes legyek. Úgyhogy egyszerűen otthagytam, anélkül, hogy visszanéztem volna” – mesélte Enrique.
  • Julio pedig akkoriban azon kesergett, hogy Enrique nem mutatta be neki szerelmét, Anna Kurnyikovát: „Mindenkit bemutatott a lánynak: a volt feleségemet, a gyerekeinket …. …. De engem nem.” Ennek ellenére Julio már akkoriban jóvá hagyta fia választottját, és elismerte: „Anna egy szépség. Nagyszerű ízlése van”.
  • Enrique végül csak akkor békült ki az apjával, amikor neki is gyerekei születtek. „Volt egy szívhez szóló beszélgetésünk. Minden remekül ment, és boldog voltam” – mesélte az énekes. „Bemutattam apámnak az unokáit, ő pedig megnézte a gyerekeket, és próbálta kitalálni, hogy melyikük örökölt több vonást tőlem és melyikük Annától”.
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Iglesias története 011
  • Julio Iglesias mozgalmas magánélete semmilyen módon nem zavarta meg énekesi tevékenységét: a spanyol énekes karrierje során mintegy 80 albumot adott ki. A Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint az egyik legkelendőbb előadó.
  • A művész jelenleg a Dominikai Köztársaságban él, és fia, Julio Jr. elmondása szerint nagyra értékeli a nyugalmat és a magányt. Továbbra is sok időt szentel az alkotásnak.
  • Julio Iglesias a közösségi oldalakon időnként megható posztokat szentel feleségének, Mirandának. Felesége születésnapján például így gratulált neki: „32 év együtt töltött idő, köszönöm az odaadást és a szeretetet. Boldog születésnapot! Szeretlek.”

  Iglesias története 010

  Utólag is boldog születésnapot és hosszú, kreatív inspirációval teli életet kívánunk Juliónak.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.