HIRDETÉS
Sztárok és celebek

10 tény Marilyn Monroe-ról, ami megmutatja, hogy miért csodáljuk őt a mai napig

  Marilyn Monroe még ma is a világ egyik legismertebb híressége. A legtöbbeknek az általa a filmekben játszott naiv hősnő szerep jut róla eszébe, miközben fújja a ruháját a szél, és tagadhatatlan is, hogy ezek a pillanatok rendkívül ikonikusak maradtak, de Marilyn valójában jóval több volt ennél.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál elmerültünk kicsit Marilyn életébe, hogy olyan érdekes tényeket és információkat gyűjtsünk össze róla, amit a legtöbben valószínűleg még sosem hallottak.

  1 Különféle jótékonysági szervezeteken keresztül támogatta a gyerekeket.

  Mindenki tudott Marilyn nagylelkűségéről. Számos jótékonysági szervezetet támogatott, köztük az alacsony jövedelmű családok gyermekeit támogató szervezeteket és az árvaházakat segítő szervezeteket.

  2 Marilyn szorgalmas volt, és mindent egyedül ért el.

  Marilyn alacsony jövedelmű családba született, és gyermekkorának nagy részét nevelőcsaládokban töltötte. Modell lett, végül filmszerepet kapott, de kisebb szerepekben kezdte. Karrierje folyamatosan fejlődött, és hamarosan a színésznő már a főszerepeket is megkapta.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 A színésznő szembe mert szállni a hollywoodi rendszerrel.

  Az 1950-es években a színészek egyetlen számukra felajánlott szerepet sem utasíthattak vissza, különben a karrierjük azonnal véget ért. Így hát Marilyn kénytelen volt szerepelni A folyó, ahonnan nincs visszatérés című filmben. A színésznő annyira kényelmetlenül érezte magát a cselekmény és maga a szerep miatt, hogy a jövőben összeszedte a bátorságát, és visszautasította azokat a szerepeket, amelyek nem tetszettek neki. Ennek hatására a Marilynnel együttműködő stúdió pert indított ellene, de a lányt ez nem érdekelte, mert változtatni akart a rendszeren.

  4 Ő lett a második nő, aki saját produkciós céget alapított.

  A perek miatt Marilynnek el kellett hagynia a Twentieth Century Fox-ot, és az ország másik végébe repülnie. A cég azzal fenyegetőzött, hogy véget vet karrierjének, de ehelyett a színésznő megalapította saját cégét, a Marilyn Monroe Productionst, amely sokkalta nagyobb művészi szabadságot biztosított számára.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5 Marilyn bebizonyította, hogy különböző szerepeket tud játszani.

  Sokan Marilynt “buta és naiv szőkének” ismerték, de a színésznőnek nem tetszett ez a kép. Úgy érezte, hogy többre képes, és bebizonyította azzal, ahogy Sherit játszotta a Buszmegállóban. A kritikusok dicsérték teljesítményét, és megjegyezték, hogy a lány megmutatta tehetségét, és “nagy lépést tett a karrierjében”.

  6 A színésznő mindenkivel kedves volt és segített, amikor tudott.

  Marilyn összebarátkozott Ella Fitzgerald jazzénekesnővel, aki a bőrszíne miatt nem léphetett fel a színpadon. A helyzet orvoslására végett a színésznő megígérte a klub tulajdonosának, hogy minden Ella-előadáson az első sorban fog ülni. Marilynnek köszönhetően az énekesnő munkát kapott.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  7 Marilyn világhírű sztár lett, de továbbra is szerény maradt.

  Amikor a hírességekre gondolunk, gyakran elképzeljük, mekkora vagyonuk lehet, és hogyan költenek pénzt olyan dolgokra, amelyek az utca átlagemberei számára elérhetetlenek. De úgy tűnik, hogy Marilyn nem hagyta, hogy a hírnév befolyásolja karakterét. Mindig is meglehetősen szerény maradt. Például a színésznő mindig is vazelint használt sminkalapként, noha lehetősége lett volna jóval drágább termékek vásárlására is.

  8 Nem érezte magát magabiztosnak.

  A kamera szerette Marilynt, de a lány maga a források szerint félénk volt és gyakran elbizonytalanodott a kamerák kereszttüzében. Azt mondják, hogy a színésznő nem volt túl magabiztos, ám a profizmusa ennek ellenére hozzásegítette, hogy tovább folytathassa munkáját.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9 Olvasott és művelt volt.

  Marilyn több mint 400 könyvből álló gyűjtemény tulajdonosa volt. A lányt gyakran fényképezték, és leginkább azok a képek tetszettek neki, amelyeken olvasott. A színésznő megosztotta a könyvválasztás módszerét: kinyitott egy véletlenszerű oldalt, és elolvasta. Ha Marilynt lenyűgözte a stílus és a történet, megvette a könyvet.

  10 A színésznő ruhatára a mai napig ikonikus maradt.

  Monroe ruhái

  A 2022-es Met-gálán Kim Kardashian azt az ikonikus 1962-es ruhát viselte , amely kifejezetten Marilyn számára készült. Ebben a színésznő egyszer előadta a “Happy Birthday, Mr. President” című dalt, amelyet John F. Kennedynek szenteltek.

  Milyen egyéb tényeket ismersz Marilyn Monroe-ról?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.