Ilyen házakat tudnánk venni magunknak 20 millió forintból a világ különböző részein

A lakás és házvásárlás minden ember életében kulcsfontosságú momentum. Épp ezért nincs olyan ember a Földön, aki ne játszana el ilyenkor a gondolattal, hogy vajon milyen házakat is kaphatna magának a pénzből a világ más részein. Mi most egy fiktív ~20 millió forintos lakásvásárlási kerettel indultunk útnak az interneten és össze is szedtünk 20 olyan ingatlant, amit - nadrágszíjat meghúzva, de - megengedhetnénk belőle magunknak a világ nagyvárosaiban.


 1. 1 Pattaja, Thaiföld - 52 négyzetméter


  A legérdekesebb ebben a méretű stúdiólakásban, hogy a hálószoba és a konyha teljesen egy térben helyezkedik el, reggel pedig a hatalmas erkélyajtókat kitárva rögtön a lakópark közös használatú medencéjébe ugorhatunk. Biztonsági szolgálat és klíma is jár a házhoz, de ami még ennél is jobb, hogy a tenger mindössze 10 perc sétára található, az évi középhőmérséklet pedig általában 30 fok felett alakul. Csábító.

 2. 2 Párizs, Franciaország - 6 négyzetméter


  Párizs szívében lakást vásárolni nem egy olcsó mulatság, azt azonban még mi sem gondoltuk volna, hogy 20 millió forintért csak egy szekrényt kaphatunk. A hirdetési weboldal szerint azonban a szekrényhez jár konyhabútor, mikrohullámú sütő és egy nagy ablak, ami dél fele néz. Vécére és hasonló luxuscikkekre azonban már nem futotta.

 3. 3 Nápoly, Olaszország - 87 négyzetméter


  A Tirrén-tenger partján fekvő városban 20 millió forintért akár 2 emeletes, 3 szobás lakást is vásárolhatunk.

 4. 4 Barcelona, Spanyolország - 20 négyzetméter


  A galériázott stúdiólakás Barcelona egyik központi városrészében található és teljesen felújított. Az eladó szerint főként diákok számára lehet tökéletes választás, akik közel akarnak lenni a belvároshoz – igaza lehet.

 5. 5 Albuquerque, USA - 58 négyzetméter


  Ezek az apartmanok egy társasházban találhatók, így bizonyos részeket (pl. medence, udvar) meg kell osztanunk a ház többi lakójával. Ettől függetlenül a társasházban van edzőterem, szauna és medence is, ráadásul a lakás maga is teljesen rendben van.

 6. 6 Los Angeles, USA - 64 hektár


  Sajnos a ~20 milliós keretből nem tudunk lakást vásárolni magunknak Los Angelesben, legalábbis mi nem találtunk ingatlant ennyiért. Kivéve ezt az omladozó lepukkant porfészket a gettó közepén, ám mi akkor már inkább egy 64 hektáros földet vennénk, ami bár nincs közel a város központjához, de azért vannak benne lehetőségek a jövőre nézve.

 7. 7 Tokió, Japán - 15,67 négyzetméter


  Japánban sokan laknak ilyen vagy ennél is kisebb otthonokban, úgyhogy nem kellene különcnek éreznünk magunkat emiatt. Az ott kapható intelligens, helytakarékos bútorok segítségével ráadásul jól kombinálható az aprócska tér.

 8. 8 Sunny Beach, Bulgária - 81 négyzetméter


  Néhány európai üdülőhelyen lehetőségünk van a szállodákban található lakások megvásárlására. Befektetésnek sem rossz: a lakás ugyanis a miénk, ha pedig úgy tartja kedvünk akár bérbe is adhatjuk, a szálloda pedig gondoskodik ennek megszervezéséről. A bulgáriai Majestic Beach Resort is éppen ilyen, ahol 20 millió forint körül már rendkívül pofás lakásokat kapni.

 9. 9 Adelaide, Ausztrália - 25 négyzetméter


  A lakásvásárlásra szánt fiktív keretünkből pofás kis stúdiólakást vásárolhatunk magunknak erkéllyel és óceánra néző kilátással. Az épületben egyébként van ingyenesen használható edzőterem, könyvtár, és mosoda is.

 10. 10 Moszkva, Oroszország - 34,8 négyzetméter


  Moszkva északi részén egy 1 szobás panellakásra futja a ~20 milliós keretből, ami nem meglepő, tekintettel, hogy Moszkva az egyik legdrágább város a világon.

REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

5
Ez igen!
0
Nem tetszik!
0
Vicces
0
Imádnivaló
2
Meglepő
1
Szomorú
0
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!