Hülyének lenni nem olcsó: íme a világ 10 legdrágábban elárverezett vacka

Fizetnél valaha 167 millió forintot egy megrágott rágógumiért? 83 ezer forintot egy falat csokoládéért? Esetleg 17 millió forintot egy palack ásványvízért? Valószínűleg nem, ahogy egy normális ember sem, ám a cikkünkben szereplő vackok ennek ellenére mégis csillagászati árakon kerültek értékesítésre, és hogy ki vagy inkább miért fizetett értük ennyit...arra még csak ötletünk sincs. Mindenesetre megtették.


 1. 1 Hal - 200 millió forint


  Egy arab üzletember 700 ezer dollárt, vagyis közel 200 millió forintot fizetett ezért a halért, aminek az oldalán az „Allah” szó olvasható arab nyelven.

 2. 2 Postai bélyeg - 650 millió forint

  forrás

  Ez a képen látható svéd bélyeg azért ilyen értékes, mert Svédországban egyébként kék színű bélyegzőket használnak, és ez az egy, ami sárga színű. Ezt a bélyeget egyébként 1855-ben adták ki, és akkor 7 svéd korona volt az ára. 2010-ben ezzel szemben egy bélyeggyűjtő 2,3 millió dollárt, vagyis több mint 650 millió forintot fizetett ezért a ritkaságért.

 3. 3 Kiköpött rágógumi - 167 millió forint


  Sir Alex Ferguson, a Manchester United edzőjének utolsó mérkőzésén rágott rágógumija 167 millió forintért kelt el egy online aukción. Az edző egyszerűen kiköpte azt a pálya szélére, majd egy szemfüles rajongó megtalálta, felvette, és bekeretezve meghirdette azt az interneten.

 4. 4 Csokoládé - 83 ezer forint


  Ez az ecuadori To'ak névre hallgató csokoládé a világ legdrágább csokoládéja. Eredeti ecudori kakaóbabból készül, és alig 50 grammos súlya ellenére, mégis több mint 80 ezer forintba kerül darabja.

 5. 5 Palack víz - 17 millió forint


  Az Acqua Di Cristallo Tributo a Modigliani névre keresztelt 1,25 literes palackban árult víz a világ legdrágább vize. Kétféle változat létezik belőle: az egyiknek az üvege kristályból (bal) a másiknak az üvege aranyból (jobb) készül. A víznek a belsejében is arany található, ugyanis több milligramm aranyat oldanak fel az egyébként izlandi gleccserek, kristálytiszta francia és fidzsi-szigetei források vizéből készült szomjoltóban.

 6. 6 Double Fantasy album - 127 millió forint


  John Lennon és Yoko Ono albumának létezik egy speciális, John Lennon által aláírt változata. Az 1980. december 8-án aláírt album néhány évvel ezelőtt 127 millió forintért talált gazdára egy aukción.

 7. 7 Gyártáshibás üdítős doboz - 80 millió forint


  Nem tudjuk ki és nem tudjuk miért, de egy névtelen személy 281 ezer dollárt, vagyis közel 80 millió forintot fizetett ezért a gyártáshibás alumínium dobozért az Ebay-en.

 8. 8 Baseball-labda - 141 millió forint


  A képen látható labda mögött szomorú történet rejlik, ugyanis 1920-ban fejen találták vele a Clevelandi indiánok egyik játékosát, Ray Chapman-t, aki 12 órával a baleset után belehalt a labda által okozott fejsérülésbe. Egy gyűjtő nemrég 141 millió forintot fizetett ezért a labdáért.

 9. 9 Muhammad Ali kabátja - 141 millió forint


  A bokszoló Muhammad Ali kabátja mögött nincs olyan tragikus történet, mint az iménti baseball-labda mögött, mégis pontosan ugyanannyit fizetett ért egy lelkes rajongó. Ali egyébként a XVII. nyári olimpián viselte ezt a kabátot, ahol könnyűsúlyú bajnok lett.

 10. 10 Baseball-kártya - 793 millió forint


  A Pittsburgh Pirates baseballcsapat játékosát, Honus Wagner-t ábrázoló kártyát 1909-ben dobták piacra a Piemont-cigaretták reklámozása céljából. Wagner nagyon egészséges életmódot folytatott, sohasem dohányzott és ezért nagyon ideges lett, amikor megtudta, hogy a fotójával ábrázolt cigarettát dobtak piacra. Ennek eredményeképpen el is érte, hogy beszüntessék a gyártását, ám 40 darabot így is sikerült értékesíteni belőle. Az egyik ilyenért pedig nemrégiben 793 millió forintot fizetett egy gazdag gyűjtő.

REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

0
Ez igen!
0
Nem tetszik!
0
Vicces
0
Imádnivaló
0
Meglepő
0
Szomorú
0
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!