HIRDETÉS

Az UNO készítője megerősítette, hogy nem szabad egymásra pakolni a +4 és +2 kártyákat

Egy kellemes kártyajáték a nyaralás alatt? Nincs is annál szórakoztatóbb. Legalábbis elméletben, a valóságban ugyanis a kártyajátékok, azon belül is az UNO az egyik legnagyobb konfliktus forrás, ami csak egy nyaralás alatt veszélyezteti a családokat és baráti társaságokat. Hátba szúrások, csalások és tudatos összejátszások? Az ezekből fakadó konfliktusokat már megszoktuk, ám az UNO készítője most csavart egyet a sztorin és a hivatalos Twitter oldalán egy olyan információt osztott meg, ami sok váláshoz és testvérviszályhoz vezethet még idén nyáron.


Mindannyian tudjuk, hogy amikor egy +4-es kártya előkerül az UNO-ban, akkor ott nem számít a család, nem számít a barátság, csak egy a cél: lehetőség szerint addig-addig pakolni egymásra a pluszos kártyákat, míg valaki a végén egy jó nagyot nem szív.

De mi van akkor, ha azt mondanánk, hogy egész idő alatt rossz szabályok szerint játszottuk a világ egyik legnépszerűbb kártyajátékát? Pedig így van, az UNO a hivatalos Twitter fiókján emlékeztette a játékosokat a játék egyik elfeledett alapszabályára, ami szó szerint sokkolta a rajongókat.

A hétvégén a játék készítői úgy döntöttek, hogy a közösségi oldalukon keresztül tisztáznak valamit, amit a játékosok 90%-a biztos, hogy rosszul tudott ezzel a népszerű játékkal kapcsolatban.

Eddig ugyanis, ha valaki egy +4-es lapot rakott elénk, akkor vakon rávágtuk a mi kezünkben lévő +4-es kártyát, és a +2-esekkel is a végtelenig tudtuk húzni egymás szívatását – ám kiderült, hogy minden eddigi UNO-partit rosszul játszottunk. Ahogy a hivatalos bejegyzésben is olvashatjuk ugyanis:

NEM PAKOLHATJUK EGYMÁSRA A +4 ÉS +2 KÁRTYÁKAT!

A Twitter bejegyzésben egy rövid magyarázat is olvasható: vagyis, ha valaki +4-es vagy +2-es kártyát rak le nekünk, akkor – hiába van nálunk pluszos kártya – nem rakhatunk rájuk semmit, egyszerűen fel kell húznunk az adott mennyiségű kártyát, majd az utánunk következő játékos következik.

Véleményünk szerint ez a rég elfeledettnek hitt szabály rendesen odavág a játék örömének, de hát a szabály az szabály – legalábbis elméletileg. A kérdés már csak az, hogy…

 1. Te a gyártó által előírt szabály szerint fogsz ezentúl játszani?

  0 szavazat
  Mutasd meg az eredményt másoknak:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
19
18 hozzászólás, 19 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

 • +4 esre nem lehet +2 est rakni, valamint +4 esre +4 eset sem, azonban a szabályban is benne van, hogy a +2-es lapok halmozhatóak!
  • Nem.Ha le rak valaki mondjuk egy +2est, akkor a következő játékosnak mindenképpen fel kell húzni a +2őt, és ő abban a körben nem rakhat le semmit. Az utána következő játékos már rá rakhat bármilyen +2est.A szabály lényege az, hogy nem lehet halmozni a felhúzandó lapok számát, szóval minden játékos csak +2t vagy +4et húzhat fel maximum.Legalábbis szabály szerint. :)
  • Rossz a fordítás.. Azt irja, ha valaki +4est rak, akkor nem rakhatsz rá +2est. De majd kiguglizom, nehogy ezzen múljon a családi béke... :D Szép napot!
   • Nem értem, miről beszélsz...világosan írja a twitter bejegyzés, hogy ha leraknak egy +4est, akkor fel kell húznod annyit és pont. Tökmindegy, hogy hány +4es vagy +2es van nálad, semmit nem rakhatsz le rá. És ugyanez van akkor is ha +2est rak le valaki.
 • Márpedig én 10 év óta így játszom, régebbitől újabb kiadásig több megfordult a kezemben, és egyáltalán nem erről szólnak a szabályok. Mivel a szín lehetősége vagy a kártya típusa megengedi, így márpedig semmi nem tiltja ezt és mindenki világéletében így is játszotta a körömben. Pontosan ez a legnagyobb buli benne. Illetve eredetileg valójában sokkal körmönfontabb szabályokkal rendelkezik, amik néphagyomány útján még így is le lettek rövidítve. Részemről ez a kinyilatkoztatás semmit nem fog változtatni, ettől jó buli része az Uno. Igazából nem is értem. De adok egy tanácsot: játssza mindenki úgy, ahogyan szíve szerint gondolja és megegyezik a társasággal. Mi is így teszünk. ^_^
 • mi pont azért szettetjük így játszani mert meg lehet egymást szivatni benne. még soha nem volt belőle vita.Ezek után is így játshuk nem az eredeti szabály szerint.
 • Szerencsés vagyok,olyan családom,és barátaim vannak,akikkel elöre meg tudjuk beszélni,hogy milyen szabály szerint játszunk,bár egyszerűbb lenne ,ha a játékszabályok eggyértelműek lennének😁Mivel több olyan játékot is találtunk,ami közel sem merìti ki ezt az igényünket,ezért döntöttünk a közös megbeszélésnél.💖
 • Király 😂 Feltételezem, hogy ugyan ez a helyzet a SOLO-val is 🤔 Szerintem ez teljesen rendben van így, elvégre sűrűn fogok 16+7 lapot😂😁 SOLO, UNO teljesen mindegy, én, mi imádjuk 😁 A fontos, hogy az elején tisztázzuk, hogyan is akarunk játszani avagy a magunk szabályai szerint  🤗😉
 • A szabaly szerint a +2-es kartyara lehet +2-es kartyat tenni, akkor a kovetkezo jatekos huz 4 lapot, de ha neki is van +2-es kartyaja, akkor a kovetkezo huz 6 lapot, es igy tovabb. A +4-es lappal mi ugy jatszunk, mivel szinek is vannak rajta, hogy kerunk egy szint, es ha van olyan szine a kovetkezo jatekosnak akkor lerakja, es megyunk tovabb, de ha nincs, akkor huz 4 lapot. Es lehet leutni +4-es lappal. Mi ugy vagyunk vele, hogy mindig elore megbeszeljuk a _hazi szabalyokat_, es aszerint jatszunk. Szerintunk igy izgalmasabb :) 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!