30 zseniális találmány, ami az egész életünket megváltoztathatná

Már persze, ha széleskörűen is elterjednének, amire egyelőre nem sok esély van, zömük ugyanis még csak Japánban és Kínában elérhető jelenleg. Ez persze mit sem von le értékükből és abból a napnál is világosabb tényből, hogy ha egyszer idehaza is elterjednek majd, (amit mi speciel nagyon várunk) akkor kétségkívül egyszerűbbé és könnyebbé tehetik majd a mindennapjainkat.


1.  Metrójegy-automata Pekingben, aminek műanyag palackokkal is fizethetünk.

2.  QR-kóddal ellátott házi feladat, melyet ha beolvas a gyermek a mobiljával, automatikusan egy, az adott feladat megoldását bemutató YouTube videóra dobja őt a készülék. Zseniális!!!

3.  Eltérő színű bevásárlókosár a céltudatos vásárlóknak, és azoknak, akiknek némi segítségre lenne szüksége az eladóktól.

4.  Fogorvosi rendelő, aminek a mennyezetén a régi ,,Keresd meg Vilit?" játék (angolul: Where's Wally?) egyik jelenete látható, hogy a gyermekek lefoglalják magukat és ne unatkozzanak annyira, amíg a fogorvos dolgozik.

5.  Téli ruha-tesztelő fülke, amiben direkt fagypont körüli hőmérséklet uralkodik, hogy a vevők eldönthessék, hogy a ruha amit vettek, elég meleg lesz-e nekik a téli hónapokra.

6.  Széktámla, táskaakasztóval. Apróság, de mégis ötletes!

7.  Utcai pad, aminek a felületét egyszerűen tovább tudjuk tekerni, ha egy esőzés miatt mondjuk megázott, így gyakorlatilag mindig száraz padra ülhetnek a járókelők.

8.  Zöldségcímke, ami megmutatja, milyen színűnek kellene lennie az érett zöldségnek.

9.  Apró, ám annál ötletesebb megoldás, mely tulajdonképpen egy szavazódoboz, amiben a járókelők az elnyomott csikkekkel tudnak szavazni a rajta látható, különféle kérdésekre. Ezáltal ösztönözve őket, hogy ne az utcán dobálják szét a csikkeket, hanem inkább szavazzanak velük és gyűjtsék egy helyre őket.

10.  Forgatható nyitva-zárva tábla.


Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!