HIRDETÉS

12 emoji, amit egész életünkben rosszul használtunk

  Az emberek több okból kifolyólag szeretik az emojikat: egyrészt ezek segítségével szavak nélkül fejezhetik ki az érzéseiket, másrészt pedig hihetetlen mértékben képesek feldobni a barátokkal közös csevegést. Így vagy úgy, a hangulatjelek kétségkívül az életünk részévé váltak, ami csak azért furcsa, mert bár általában nap mint nap használjuk őket, sokszor mégsem vagyunk tisztában a jelentésükkel.

  HIRDETÉS

  A gyakorlatban persze arra használjuk ezeket az aranyos szimbólumokat, amire csak akarjuk, de mint minden mással a világon, a tervezők ezekkel a kis hangulatjelekkel is konkrét dolgot próbáltak szimbolizálni – ám néhány esetben ezt teljesen félreértették a felhasználók. Cikkünkben most megmutatjuk, hogy mi a valódi jelentésük pontosan ezeknek a gyakran tévesen használt emojiknak.

  1. 12


   Legtöbben az imádkozás és fohászkodás jeleként használjuk, de eredetileg ez az emoji egy japán kéztartást szimbolizál: a keleti kultúrában ez a bocsánatkérés jele. Egyesek még a „pacsi adás” szimbólumaként is használják, de az is téves.

  2. 11


   Első ránézésre legtöbbször a kacsintós csókdobás jelképének gondolják az emberek, de valójában a fütyülést szimbolizálja. Könnyű összekeverni a csókdobással, mivel a pusziküldős-szerelmes emojik mellett található.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 10


   Tévesen használjuk ezt a hangulatjelet a boldog ünneplések és események jelképeként, ez ugyanis nem egy szimpla ajándékra biggyeszthető rózsaszín masni: ez a rák elleni küzdelem szimbóluma.

  4. 9


   Ezt a hangulatjelet legtöbbször arra használjuk, hogy a beszélgetőpartnerünk figyelmét a jel alatti tartalomra összpontosítsuk. Valójában ez a jel azonban azt szimbolizálja, hogy a küldője rendkívül maga alatt van és rosszul érzi magát.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 8


   A jobbra néző ököl a tisztelet és a gratuláció szimbóluma.

  6. 7


   Ez nem egy szimpla répa, ahogy azt sokan gondolják. Ez valójában a sült édesburgonyát szimbolizálja, amit yaki-imo-nak hívnak a japán emberek.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
7 hozzászólás, 9 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!