HIRDETÉS BEZÁRÁS

14 szobor, amik Photoshopnak tűnnek, pedig ez a valóság

Ezek a szobrok dacolnak a józan ésszel.

  Az ember és a művészet elválaszthatatlanok egymástól. Vannak, akik szívesen nézegetik a műalkotásokat, míg mások az egész életüket festmények és szobrok létrehozásának szentelik.

  HIRDETÉS

  Mai gyűjteményünkben híres és kevésbé ismert szobrászok csodálatos alkotásait gyűjtöttük össze nektek, melyekben egy közös van: alig lehet elhinni, hogy tényleg léteznek!

  1 ,,UMI”

  Különleges szobrok 023

  Daniel Popper dél-afrikai művész alkotása. A női alakot ábrázoló szobor Földanyát szimbolizálja.

  2 ,,Kelpie”

  Különleges szobrok 022

  A világ legnagyobb lószoborpárja a Grangemouth-i Fort and Clyde-csatorna fölött tornyosul. A 300 tonna súlyú és 30 méter magas fémlovakat Andy Scott glasgow-i művész készítette.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Fátyolos leányzó

  Különleges szobrok 021

  A szobrot carrarai márványból készítette a híres olasz szobrász, Giovanni Strazza, 1818-1875. Az 1850-es évek elején Rómában készült, majd Kanadába szállították, és 1856-ban egy római katolikus püspök vette át. Azóta egy kolostorban van kiállítva.

  4 ,,Apukunaq Tianan”

  Különleges szobrok 020

  Az inka istenek szobrai a perui Cusco város mérföldkövének számítanak. Az „Apukunak Tianan” kecsua nyelven azt jelenti – az istenek lakhelye. Egy helyi kézműves faragta, és a világ minden tájáról vonzza a turistákat.

  5 Artúr király szobra

  Különleges szobrok 019

  Az angol királyi udvar megrendelésére állították ki a Tintagel-sziget sziklás fokán, 2016 áprilisában. Einon Rubin két méter magas bronzszobrát Arthur király legendája ihlette.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 ,,Ego erectus”

  Különleges szobrok 018

  Két óriási láb áttöri egy szoba mennyezetét – Mario Manchi spanyol művész installációja. Egy elhagyatott banképületben állították ki. A művész a munkája segítségével próbálta meg érzékeltetni az ambíciók és a korlátok ütközését az emberi életben. 2017-ben az épületet a szoborral együtt lebontották.

  7 ,,Hidakat építhetünk”

  Különleges szobrok 017

  Az olasz művész, Lorenzo Quinn szobra egy velencei csatorna fölött összekapcsolt hat kézpárt ábrázol, és a különbségek leküzdésének szükségességre, valamint a párbeszédre és a kölcsönös megértésre való törekvés fontosságára hívja fel a figyelmet.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.