HIRDETÉS BEZÁRÁS
Interneten talált dolgokMűvészet

10 népszerű műalkotás, aminek a restaurálásától legszívesebben sírni tudnánk

  Nehéz létrehozni egy gyönyörű festményt, szobrot vagy épületet, de mint kiderült, még nehezebb restaurálni őket. A restaurátorok néha éveket töltenek el azzal, hogy egy történelmi tárgy újra az eredeti pompájában tündökölhessen. Természetesen ilyenkor a hajszálpontos eredeti állapotot szinte lehetetlen elérni, de azért akadnak olyan restaurált műalkotások, amik feltűnően különböznek az eredeti változatoktól.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 10 olyan kudarcba fulladt restaurálást gyűjtöttünk össze, amikor a restaurátorok túlzott képzelőerővel, vagy hozzá nem értéssel próbálták meg felújítani a történelmi örökségeket.

  1. 10 Tarka szentek

   f84f9b529b8d5b65b9b8091130

   Ezek a 15. századi fából készült szobrok egy spanyol falucska kápolnájában találhatók. A szobrok restaurálását egy helyi lakatosra bízták, aki a fa csiszolása helyett valamilyen okból kifolyólag élénk színre festette az antik kincset. Mint azt sejteni lehetett, a papok és az egyházközösség nem volt elragadtatva az önjelöl művész munkájától.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 9 A Kínai nagy fal

   9e9a315b908b6f7cd514f629cc

   A hatalmas méretű Kínai nagy fal helyreállítása túl sok pénzt emésztett volna fel, de mivel szerették volna, ha nem omlik tovább, ezért csaknem egy kilométeren keresztül egyszerűen betonnal, mésszel és homokkal töltötték fel. A fal ezen része most inkább hasonlít egy autópálya, mint egy történelmi emlékműre.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 8 Stukkó formázás alacsony részletességgel.

   dd8d065d3e92ce4754c7b58a19

   Ezek a díszek egy szentpétervári épület homlokzatán találhatók. Az épület regionális építészeti emlékműként van számon tartva, ezért szerették volna visszaállítani a 20. század elejéről származó dekorációk eredeti állapotát. A végeredmény rosszabb lett, mint volt.

  4. 7 "Krumpli" Madonna


   Egy valenciai restaurátor hosszú ideig dolgozott Bartolomé Esteban Murillo "Szeplőtelen fogantatás" című festményének helyreállításán, ám a folyamat során valami kisiklott, melynek eredményeképpen most Madonna teljesen felismerhetetlen. A spanyol szakértők azóta a törvények szigorítását kérik, hogy a restaurálási munkákat kizárólag profi szakemberekre lehessen bízni. Ez mondjuk valljuk be, érthető.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 6 Rajzfilm freskó

   dc78f85001a5e103fe2fb8c0cf

   Ennek a kínai Chaoyang városban található buddhista templomnak a falán ősi freskóknak kellene díszelegniük, a restaurátorok azonban látszólag nem tudták visszatartani az élénk fantáziájukat: sem a rajzok stílusa, sem azok színvilága nem hasonlít az eredeti freskókra. A restaurálást végző szakembereket természetesen elbocsátották.

  6. 5 Elvesztett vonzerő

   999fc451c9b2a4de391af13e26

   Ezen a 19. századi moszkvai épületen a női alakokat szerették volna felújítani, de a terv teljes kudarcba fulladt. Az épületen található hölgyek nemcsak elvesztették a vonzerejüket, de valószínűleg még a saját anyjuk sem ismerte volna fel őket az új arcuk alapján.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.