HIRDETÉS
LakberendezésOtthon

14 dolog a házban, ami egykoron a luxus szimbóluma volt, de ma már csak a rossz ízlés jele

Mindenki azt szeretné, hogy az otthona egy hangulatos kis fészek legyen, ahová mindig kellemes érzés visszatérni egy fárasztó munkanap után. Éppen ebből kifolyólag azonban gyakran túlzásokba esünk az otthonunk díszítése közben, és olyan hibákat követünk el, amiket még a méregdrága bútorok vagy a divatos tapéták sem képesen ellensúlyozni.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál mindig érdeklődve figyeljük a különböző divattrendek alakulását, nemcsak az öltözködés, de a lakberendezés terén egyaránt. Cikkünkben ma olyan dolgokat gyűjtöttünk össze, melyek miatt még a legszebb lakás is könnyen rossz ízlésűnek tűnhet.

  1. 1 Előregyártott előszobaszekrények.

   282a6a55a3b43408014e36e124

   Ez az első hely, ahová belép az ember a házban, így sokszor már itt el tudjuk dönteni, hogy jó ízlése van-e a tulajdonosnak vagy sem. A 2000-es évek elején divatosnak számító előregyártott szekrények pedig ma már inkább olcsó és fantáziátlan hatást keltenek, sem mint lenyűgözőt.

  2. 2 Tükröződő mennyezet.

   f109cb57b6991e1aa73c40e436

   A tükröződő, fényes mennyezet már a múlté. A tervezők ehelyett inkább azt javasolják, hogy maradjunk a világos színeknél, és kerüljük a túl összetett dekorációs elemek alkalmazását. Ezzel egyébként nemcsak szebbé tehetjük az otthonunkat, de sokat spórolhatunk is egyben.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Aranyozott ajtókilincsek.

   2819a5595bbe81f3b3ad1b5b5a

   Az aranyozott bevonat vagy a görög templomokat idéző stukkó ma már tipikusan a rossz ízlés jelei. Napjainkban a divat inkább az egyszerűség felé hajlik, amivel az imént említett dekorációs elemek egyszerűen összeegyeztethetetlenek.

  4. 4 Műanyag élvédők.

   befa5358058fd0c68a0d304824

   Ezek az elemek nemhogy nem tesznek hozzá semmit a ház dizájnjához, de hihetetlen módon rombolják is azt. Az ilyen műanyag élvédőktől még a legszebb otthonok is olcsó hatást keltenek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 5 Mintázott szekrények.

   7fb7d75d779ae554d22f9267cf

   Mint arra már korábban utaltam, a modern lakberendezési divat a minimalista, egymással összhangban lévő elemek felé hajlik, ehhez pedig a túlságosan giccses, színes mintákkal tarkított szekrények egyszerűen nem tartoznak hozzá. Különösen érdemes ezt kerülni, ha a lakás maga kicsi, ettől ugyanis még zsúfoltabbnak tűnik majd.

  6. 6 Nagy térfogatú bútorok.

   6f8f7752a28b214c584787373d

   Valamikor régen a luxust képviselték még az ilyen díszes és hatalmas kanapék illetve fotelek, mára azonban már csak egy letűnt kor emlékei, és ráadásul nagyon sok helyet foglalnak. A túl csicsás bőr ülőgarnitúrák helyett inkább érdemes egyszerű, letisztult dizájnú modern kanapékat és foteleket választani.

  7. 7 Egybefüggő tévészekrény.

   2435405d2ea8c756a70297406b

   A tévé mögött monumentális erődöt alkotó egybefüggő bútorok már a múlté. Amellett, hogy ezek a dolgok ma már nem is illeszkednek egyáltalán a modern bútorokhoz, ráadásul rendkívül költségesek is egyben. A "kevesebb néha több" elven elindulva érdemes nem bezsúfolni a tévé mögötti falat, hanem csak annyi bútort venni rá, ami még kellemes a szemünknek, és amennyire tényleg szükségünk van.

  8. 8 Színes képek a konyhafalon.

   d1cb4d54809e7c14f25ce4b500

   A lakberendezők ma már egyértelműen azt javasolják, hogy kerüljük az ilyen dolgokat a konyhában. Óriás virágok, gyümölcsök, kávébab, víz alatti képek vagy éjszakai nagyvárosok - régen ezek a képen nagyon menőn festettek volna a konyhafalon, ma már azonban az egyszerű, konyhabútorokkal összhangban lévő fali panelekre esküsznek a tervezők.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Fém oszlopos bárpult.

   ebd0495c779dda3a89c660d08d

   Nem is olyan régen a fémoszlopos bárpultokat még a menőség netovábbjának tartották, ma már azonban ez inkább egy haszontalan dizájnelem, ami azontúl, hogy drága, még az otthonunk összhatását is rontja. Ha mindenképpen ragaszkodunk a bárpulthoz, akkor próbáljunk meg minimalista változatot keresni belőle, és ami a legfontosabb: ne lekerekíttet végűt.

  10. 10 Előregyártott zuhanykabin.

   2f45cc54989831aed34b6266df

   Az előregyártott zuhanykabinok egykor nagyon futurisztikusnak tűntek, ezért sokan vásárolták őket, ma már azonban inkább fölöslegesen hatalmasak, ráadásul igazán semmilyen dizájnhoz sem illenek, ezért nagyon kilógnak minden fürdőszobából. Helyettük válasszunk inkább egyszerű, beépített zuhanyzókat, amiknek a burkolatát könnyedén a szobához tudjuk igazítani.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  11. 11 Régimódi csempék a WC-ben és a fürdőszobában.

   55f0a35c99b88a0b4e424f6a4e

   A régi szovjet módszereket idéző alul sötét, fölül világos csempék ma már visszafordíthatatlanul elavultak. Hasonló a helyzet a túlságosan díszes csempékkel. A belsőépítészek ma már azt javasolják, hogy válasszunk egyszerű csempéket, amik jól kombinálhatók a kő, beton vagy éppen fa elemekkel.

  12. 12 Nem rejtett radiátorcsövek.

   716500509baf7820c4a2ae5a15

   Még a legszebb fürdőszobát is könnyedén tönkretehetik a kiálló és éktelenkedő csövek. Praktikus megoldás rá a fűtött törülközőtartó, ám ha ez valamiért nem megvalósítható, akkor próbáljuk meg egyéb kreatív módon, például gipszkarton dobozzal eltakarni a kilógó csöveket.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  13. 13 Jakuzzis kád.

   ce8ca857779fb7f7359371d693

   A jakuzzis fürdőkád még 10 évvel ezelőtt is az irigység tárgyát képezte, és a gazdagság szimbóluma is volt egyben, ma már azonban sokkal inkább a rossz ízlés jele. Hatalmas méretéhez képest nem sok extrát nyújt, nehéz tisztítani és a műanyag borítás is ócska hatást kelt. Ma már célszerűbb a sokkal letisztultabb és szebb ovális, kör vagy téglalap alakú fürdőkádakat választani.

  14. 14 Gipszkartonba épített lámpák.

   4c1cfb5c2cb037d9bdb710b11c

   Valaha nagy divatja volt a többszintes gipszkarton mennyezetnek, és a bele rejtett világításnak, ez azonban ma már anti-trend. A beépített mennyezeti világítással vagy spotlámpákkal rendelkező lakások sokkal inkább keltenek irodai hatást, mintsem kellemes lakóteret. Alternatív megoldások lehetnek erre a különféle mennyezeti lámpák, illetve a modern állólámpák, amik nagyon jól képesek feldobni az egyébként unalmas szobákat.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

19 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Én már előre tudom hogy mekkora felháborodás lesz itt a komment szekcióban 😂
 • Minimalizmus, modernizmus és fehér fehér fehér. Rémes mintha egy steril korház szobában élne az ember. Semmi kreativitás semmi egyéniség semmi szín vagy bármi ami egy picurkát is élővé vagy egyedivé tenné ezeket a "fantasztikusan trendi" lakásokat. Persze biztos van aki elre esküszik, de hogy hogyan lehet ilyen lélektelen cellában élni azt elképzelni sem tudom.
  • A komcsi korszak mániája volt még a fehér. Végre kiszabadultunk ebből, erre újra csak a fehér...
 • Én már előre tudom hogy ez a cikk is komment háborút fog kiváltani, mint az előző ilyen "ez ízléstelenné teszi a házat mert csak" stílusú iromány
 • okéé.. Ízlések és pofonok.... Bár azt megnézem, hogy hogyan van vkinek beépített zuhanyzója egy olyan lakásba ahol nem feltétlenül a legegyenletesebbek a falak és nincs x százezre arra, hogy - ha talál - mestert, az megcsinálja. A süllyesztett lámpák pedig továbbra is kedveltek. 1-2 dolog kivételével nekem inkább szubjektívnak tűnik az egész...
 • A házam nem a divat kedvéért van, szerencsére :) olyan , ahogy én szeretem :)
 • A 12-es jó példa, csak nem mert mind a 2 képen törölközőszárító van 😁
 • Néhánnyal egyetértek, de ne egy szubjektív véleményen alapuló cikk mondja meg, hogy hogyan nézzen ki a saját házam. Ez csak az aktuális "trend", ami megint csak szubjektív. Senki nem cserélgeti sem a csempét a WC-ben, sem a szoba ill. konyhabútort, nem b*ssza szét az álmennyezetet és a fürdőszobát fél/évente, amikor a divat úgy "kívánja"
  • Igy igaz ,az a fotel nagyon sok helyet igenyel,de viszont,"piszok" kenyelmes,.Egy modern,szep szinu szovettel athuzattatni megerne!!!
 • Hááát, én a jakuzzis kádamat el nem cserélném egy simára. Egy hosszú nap után abban, hogy a fenébe pezsegteted és masszírozod meg a tested?
  • Mert a saját lakásodban az a lényeg, hogy a vendég mit gondol rólad, nem az, hogy jól érezd magadat :D
   • Jujj ne, nem trendi az otthonom 😨Tele van ostobaságokkal a cikk(pl csempét az ember nem cserélget fél évente azért mert az már nem "trendi") A lakásom nem azért olyan amilyen hogy a vendégnek tetszen hanem hogy én jól érezzem magam benne. 
 • Igazából a cikkben leírt dolgokkal nem lenne semmi gond, csak a stílussal, ahogyan előadják. Tényleg, ez a rámenős, nyomulós, erőszakos, (bunkó) "majdénmegmondomhogyanakarjélni" stílus manapság a jó ízlés jele? Ha így van, akkor kifejezetten büszke vagyok rá, hogy a lakásom és én is stílustalanok vagyunk.
 • A fehér szoba a domináns részeire értendő, nem mindenre, pontosan az apró darabokkal lehet ízlésesen színt és stílust vinni a lakásba (pl. Szekrény fehér, de képekkel, bútorokkal, parnakkal, agytakaroval, növénnyel feldobhato a helység) 
 • 50nm2 es nappaliban csak elfér a pingpong asztal mellet egy nagy kényelmes fotel
 • Próbàljunk meg egy panelt berendezni modern dizàjnnal,mikor minden helyiség kicsi😁
  • Hát. Nekem 36nm-ert egész jól sikerült. Igaz a fehér inkább mint kiegészítő szerepel,de egy letisztult - fekete-2 szürke árnyalat-fehér - minimalista designt kapott 2019 elején a lakás. Egy-két színes elem ( egy modern kép amin lilás-szürkés színek dominálnak), egy zöld vízipipa és zöld növények.És most jöhetnek kanapéharcosok fröcsögve, hogy garzon? Ja. Garzon. De a sajátom 26 évesen. És 23 évesen került a nevemre. És nem örökség / ingyen ajandékozott / banki hitel által. So what?! :) 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Ezek is érdekelhetnek

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.