14 dolog a házban, ami egykoron a luxus szimbóluma volt, de ma már csak a rossz ízlés jele

Mindenki azt szeretné, hogy az otthona egy hangulatos kis fészek legyen, ahová mindig kellemes érzés visszatérni egy fárasztó munkanap után. Éppen ebből kifolyólag azonban gyakran túlzásokba esünk az otthonunk díszítése közben, és olyan hibákat követünk el, amiket még a méregdrága bútorok vagy a divatos tapéták sem képesen ellensúlyozni.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál mindig érdeklődve figyeljük a különböző divattrendek alakulását, nemcsak az öltözködés, de a lakberendezés terén egyaránt. Cikkünkben ma olyan dolgokat gyűjtöttünk össze, melyek miatt még a legszebb lakás is könnyen rossz ízlésűnek tűnhet.

 1. 1 Előregyártott előszobaszekrények.

  282a6a55a3b43408014e36e124

  Ez az első hely, ahová belép az ember a házban, így sokszor már itt el tudjuk dönteni, hogy jó ízlése van-e a tulajdonosnak vagy sem. A 2000-es évek elején divatosnak számító előregyártott szekrények pedig ma már inkább olcsó és fantáziátlan hatást keltenek, sem mint lenyűgözőt.

 2. 2 Tükröződő mennyezet.

  f109cb57b6991e1aa73c40e436

  A tükröződő, fényes mennyezet már a múlté. A tervezők ehelyett inkább azt javasolják, hogy maradjunk a világos színeknél, és kerüljük a túl összetett dekorációs elemek alkalmazását. Ezzel egyébként nemcsak szebbé tehetjük az otthonunkat, de sokat spórolhatunk is egyben.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Aranyozott ajtókilincsek.

  2819a5595bbe81f3b3ad1b5b5a

  Az aranyozott bevonat vagy a görög templomokat idéző stukkó ma már tipikusan a rossz ízlés jelei. Napjainkban a divat inkább az egyszerűség felé hajlik, amivel az imént említett dekorációs elemek egyszerűen összeegyeztethetetlenek.

 4. 4 Műanyag élvédők.

  befa5358058fd0c68a0d304824

  Ezek az elemek nemhogy nem tesznek hozzá semmit a ház dizájnjához, de hihetetlen módon rombolják is azt. Az ilyen műanyag élvédőktől még a legszebb otthonok is olcsó hatást keltenek.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 5. 5 Mintázott szekrények.

  7fb7d75d779ae554d22f9267cf

  Mint arra már korábban utaltam, a modern lakberendezési divat a minimalista, egymással összhangban lévő elemek felé hajlik, ehhez pedig a túlságosan giccses, színes mintákkal tarkított szekrények egyszerűen nem tartoznak hozzá. Különösen érdemes ezt kerülni, ha a lakás maga kicsi, ettől ugyanis még zsúfoltabbnak tűnik majd.

 6. 6 Nagy térfogatú bútorok.

  6f8f7752a28b214c584787373d

  Valamikor régen a luxust képviselték még az ilyen díszes és hatalmas kanapék illetve fotelek, mára azonban már csak egy letűnt kor emlékei, és ráadásul nagyon sok helyet foglalnak. A túl csicsás bőr ülőgarnitúrák helyett inkább érdemes egyszerű, letisztult dizájnú modern kanapékat és foteleket választani.

 7. 7 Egybefüggő tévészekrény.

  2435405d2ea8c756a70297406b

  A tévé mögött monumentális erődöt alkotó egybefüggő bútorok már a múlté. Amellett, hogy ezek a dolgok ma már nem is illeszkednek egyáltalán a modern bútorokhoz, ráadásul rendkívül költségesek is egyben. A "kevesebb néha több" elven elindulva érdemes nem bezsúfolni a tévé mögötti falat, hanem csak annyi bútort venni rá, ami még kellemes a szemünknek, és amennyire tényleg szükségünk van.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
20
19 hozzászólás, 20 pont

Szólj hozzá!

19 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 1 éve
  Én már előre tudom hogy mekkora felháborodás lesz itt a komment szekcióban 😂
 • 1 éve
  Minimalizmus, modernizmus és fehér fehér fehér. Rémes mintha egy steril korház szobában élne az ember. Semmi kreativitás semmi egyéniség semmi szín vagy bármi ami egy picurkát is élővé vagy egyedivé tenné ezeket a "fantasztikusan trendi" lakásokat. Persze biztos van aki elre esküszik, de hogy hogyan lehet ilyen lélektelen cellában élni azt elképzelni sem tudom.
  • 1 éve
   A komcsi korszak mániája volt még a fehér. Végre kiszabadultunk ebből, erre újra csak a fehér...
 • 1 éve
  Én már előre tudom hogy ez a cikk is komment háborút fog kiváltani, mint az előző ilyen "ez ízléstelenné teszi a házat mert csak" stílusú iromány
 • 1 éve
  okéé.. Ízlések és pofonok.... Bár azt megnézem, hogy hogyan van vkinek beépített zuhanyzója egy olyan lakásba ahol nem feltétlenül a legegyenletesebbek a falak és nincs x százezre arra, hogy - ha talál - mestert, az megcsinálja. A süllyesztett lámpák pedig továbbra is kedveltek. 1-2 dolog kivételével nekem inkább szubjektívnak tűnik az egész...
 • 1 éve
  A házam nem a divat kedvéért van, szerencsére :) olyan , ahogy én szeretem :)
 • 1 éve
  A 12-es jó példa, csak nem mert mind a 2 képen törölközőszárító van 😁
 • 1 éve
  Néhánnyal egyetértek, de ne egy szubjektív véleményen alapuló cikk mondja meg, hogy hogyan nézzen ki a saját házam. Ez csak az aktuális "trend", ami megint csak szubjektív. Senki nem cserélgeti sem a csempét a WC-ben, sem a szoba ill. konyhabútort, nem b*ssza szét az álmennyezetet és a fürdőszobát fél/évente, amikor a divat úgy "kívánja"
  • 1 éve
   Igy igaz ,az a fotel nagyon sok helyet igenyel,de viszont,"piszok" kenyelmes,.Egy modern,szep szinu szovettel athuzattatni megerne!!!
 • 1 éve
  Hááát, én a jakuzzis kádamat el nem cserélném egy simára. Egy hosszú nap után abban, hogy a fenébe pezsegteted és masszírozod meg a tested?
  • 1 éve
   Mert a saját lakásodban az a lényeg, hogy a vendég mit gondol rólad, nem az, hogy jól érezd magadat :D
   • Jujj ne, nem trendi az otthonom 😨Tele van ostobaságokkal a cikk(pl csempét az ember nem cserélget fél évente azért mert az már nem "trendi") A lakásom nem azért olyan amilyen hogy a vendégnek tetszen hanem hogy én jól érezzem magam benne. 
 • Igazából a cikkben leírt dolgokkal nem lenne semmi gond, csak a stílussal, ahogyan előadják. Tényleg, ez a rámenős, nyomulós, erőszakos, (bunkó) "majdénmegmondomhogyanakarjélni" stílus manapság a jó ízlés jele? Ha így van, akkor kifejezetten büszke vagyok rá, hogy a lakásom és én is stílustalanok vagyunk.
 • A fehér szoba a domináns részeire értendő, nem mindenre, pontosan az apró darabokkal lehet ízlésesen színt és stílust vinni a lakásba (pl. Szekrény fehér, de képekkel, bútorokkal, parnakkal, agytakaroval, növénnyel feldobhato a helység) 
  • Hát. Nekem 36nm-ert egész jól sikerült. Igaz a fehér inkább mint kiegészítő szerepel,de egy letisztult - fekete-2 szürke árnyalat-fehér - minimalista designt kapott 2019 elején a lakás. Egy-két színes elem ( egy modern kép amin lilás-szürkés színek dominálnak), egy zöld vízipipa és zöld növények.És most jöhetnek kanapéharcosok fröcsögve, hogy garzon? Ja. Garzon. De a sajátom 26 évesen. És 23 évesen került a nevemre. És nem örökség / ingyen ajandékozott / banki hitel által. So what?! :) 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!