HIRDETÉS BEZÁRÁS
Egyéb

9 trükk, ami segít abban, hogy mindig csak jó gyümölcsöt és zöldséget válassz

Ezeket kell figyelni.

    A gyümölcs- és zöldségvásárlás néha igazi kihívás lehet. Előfordul, hogy a termék nem érett, túlérett, sérült vagy íztelen.

    HIRDETÉS

    Hogy ne érhessen kellemetlen meglepetés, íme néhány tipp, hogyan válassz tökéletes alapanyagokat a piacon vagy a boltban:

    Gránátalma:

    granatalma
    • Az érett gránátalma nehéz és élénk színű.
    • Ha a gránátalmák egyformák, figyelj a „koronára”: nyitottnak kell lennie, vörös színűnek és egy virággal/maradványával a közepén.
    • A zöldes, zárt korona a nem kellően érett gyümölcs jele.

    Csiperkegomba:

    gomba
    • A friss csiperkegomba egyenletes színű, kemény tapintású és kellemes illatú.
    • A zárt kalap friss, semleges ízű gombára utal.
    • A levált kalap és a „harmonikaszerű” gallér erőteljesebb gombaízt jelez.
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    Füge:

    fuge
    • Minél sötétebb lila a füge, annál érettebb.
    • Zöld fajtáknál az érettséget az alján lévő nyílás jelzi: a kinyílt nyílás ízletes gyümölcsöt jelez.
    • A mézíz biztos jele a füge alján lévő megszilárdult gyantaszemcse.
    • A kellemes, gyümölcsös illat frissességet jelez, míg a savanyú szag romlásra utal.

    Birsalma:

    birsalma
    • A birsalmát nem fogyasztjuk nyersen, mert fanyar íze van.
    • Az érett birsalma kevésbé szőrös, egyenletesen sárga és kemény tapintású.

    Narancs:

    narancs
    • A szín nem megbízható jelző a narancs érettségére. A zöldes színű narancs is lehet édes, ha nem kapott elegendő napfényt az érés során.
    • A „köldök” a narancs alján jó jelző lehet az érettségre, de nem minden fajtánál van.
    • A súly is fontos: a súlyosabb narancs lédúsabb.
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    Datolyaszilva:

    datolyaszilva
    • A puha tapintású datolyaszilva, sötét foltokkal érett és édes.
    • Ez a fajta nem tárolható sokáig, ezért csak akkor vásároljunk, ha azonnal fogyasztani szeretnénk.

    Pomelo:

    pomelo
    • Sárga vagy halványzöld színű pomelót válasszunk.
    • A legnehezebb példányokat keressük, dudorok és horpadások nélkül.
    • Az illat is fontos: az érett pomelo édes citrusos illatú, míg a nem érett fűszeres-savanykás illatú.
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    Fehér retek:

    feher retek
    • A kisebb méretű fehér retket válasszuk, mert a nagyobbak valószínűleg keserűek.
    • Kerüljük a fekete foltokkal és vágásokkal rendelkező fehér retkeket.

    Tök:

    sutotok formaja
    • A dinnyéhez hasonlóan kopogtatással ellenőrizhetjük a tököt. A tompa hang érett tököt jelez.
    • Ne feledjük, hogy a nagyobb tökök rostosabb húsúak.
    • A nagy tökök kiválóak levesekhez, a kisebbek pedig sütéshez.

    Természetesen még a trükkök ismerete mellett is előfordulhatnak hibák. Azonban ezek a tippek jelentősen növelik az esélyünket arra, hogy tökéletes gyümölcsöket és zöldségeket vásároljunk.

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.