HIRDETÉS BEZÁRÁS
KVÍZ

Kiváló logikád van, ha képes vagy 8/8 pontot elérni ezen a teszten

Ne kapkodj a válaszadással, gondolj végig mindent.
🔥 3 hozzászólás

  Gyakran keresek logikai feladatokat a gyermekeimnek. Ezúttal a második osztályos gyerekemnek gyűjtöttem össze néhányat. Próbáld ki őket te is, mert a feladatok valójában nem is olyan egyszerűek. Még a férjem sem volt képes mindet segítség nélkül megoldani.

  HIRDETÉS

  Csak egy állítás igaz. Melyik az?

  egy-allitas-igaz

  1

  2

  3

  Csenge kártyaházakat épít. Egy sima házhoz két kártya is elég neki, de egy kétszintes házhoz már 7 kártyára van szüksége. Hány kártyára lesz szüksége Csengének, hogy három szintes házat építsen?

  kartyahaz

  8

  14

  15

  16

  20

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A három kismalac úgy döntött, hogy dámajátékot játszanak. Minden játékos 2 partit játszott a másikkal. Összesen hány partit játszottak?

  3

  6

  8

  9

  Pinokkió elindult az iskolába. Amikor félúton járt, eszébe jutott, hogy otthon hagyta az iskolai felszerelését, ezért visszafordult. Végül 30 percet késett az óráról. Hány perc alatt ért volna Pinokkió az iskolába, ha nem lett volna ilyen feledékeny? (Pinokkió végig ugyanolyan sebességgel megy.)

  15 perc alatt

  30 perc alatt

  45 perc alatt

  1 óra alatt

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A domb tetejére 4 út vezet. Hányféleképpen lehet felmenni és lejönni a dombról?

  4

  8

  12

  16

  36

  Számold ki.

  alma-es-gyumolcs

  5

  12

  3

  10

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Egy négyzet alakú asztalhoz négy ember tud leülni (mindegyik oldalról egy). A születésnapi ünnepségre a gyerekek négy ilyen asztalt toltak össze úgy, hogy egy hosszú téglalap alakú asztalt kapjanak. Hány ember tud leülni ehhez az asztalhoz?

  8

  10

  16

  20

  Márk és Miklós 20 cukorkát osztottak el egymás között úgy, hogy Miklósnak 18 cukorkával több jutott, mint Márknak. Hány cukorkát kapott Márk?

  1

  2

  3

  18

  Ez a kvíz most kifogott rajtad!

  Aggodalomra semmi ok, a világ legnagyobb zsenijei is mellényúlnak néha. Talán egy kis pihenés és újratervezés segíthet. Nézd meg újra a kérdéseket, és próbálkozz újra – a logika mestere ott rejtőzik benned is!

  Nem rossz, de azért van még hova fejlődni! 👍

  Ez most egész jól sikerült, de azért van még mit fejleszteni a logikus gondolkodásodon. Az agyad már most is jól dolgozik, de egy kis plusz gyakorlás és odafigyelés segítségével csodákra lehetnél képes. Még néhány ilyen teszt, és a logikai király vagy királynő cím elérhető közelségben lesz számodra!

  85
  Jobb eredményt értél el, mint a kvízt kitöltő emberek 85%-a.

  Bravó! A logika királya/királynője vagy! 👑

  Hihetetlen teljesítmény! Úgy tűnik, hogy neked a kisujjadban van a logika és a problémamegoldás. Sherlock Holmes is megirigyelhetné a képességeidet! Használd ezt a szuperképességet, és hódítsd meg a világot az éles elméd segítségével!

  99
  Jobb eredményt értél el, mint a kvízt kitöltő emberek 99%-a.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Ha három kismalac dámajátékot játszik, és minden játékos 2 partit játszik a másikkal, akkor összesen 6 partit játszanak.Íme a lebontás:Az első kismalac 2 partit játszik a második kismalac ellen.Az első kismalac 2 partit játszik a harmadik kismalac ellen.A második kismalac 2 partit játszik a harmadik kismalac ellen.Fontos megjegyezni, hogy minden partit kétszer játszanak, egyszer az egyik játékos, egyszer pedig a másik játékos szemszögéből. Ezért a 3 játékos 2 parti / játékos * 3 játékos = 6 parti eredmény.Tehát a három kismalac összesen 6 partit fog játszani.Szóval nem a 9 a helyes, kedves Liked.hu.
 • Pinokkiónak is vissza kellett menni fél útrol! Tehát szerintem a helyes válasz a 20 lett volna.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.