Ezt árulja el a járási stílusod a személyiségedről

Az egészségügyi és wellness szakértő, Caleb Backe által 2017-ben készített különleges tanulmány összehasonlította a „Big five” személyiségmodell öt jól elkülöníthető faktorcsoportjának séta sebességét és stílusát. Ezek alapján aztán különböző személyiségtípusokra osztotta az embereket, így például megszületett az „ügyvezető”, vagy például a „politikus”.

A Liked.hu-nál most összegyűjtöttük a legtipikusabb sétálási stílusokat, hogy mindenki megtudhatja, mit árul ez el pontosan a személyiségéről. 


 1. 1 Az ügyvezető


  Az ügyvezetők általában gyorsan és koncentrált lépésekkel járnak. A fejüket magabiztosan, felfelé emelik. Nem zavarja őket, hogy ki van körülöttük, bármikor könnyedén beleütköznek másokba. Nagyszerű problémamegoldó és célközpontú gondolkodásuk van, ugyanakkor sokszor barátságtalanok és rendkívül intenzív emberek.

 2. 2 A korrigáló


  A korrigáló vagy javító személyiségű ember kis lépésekben jár és lefelé néz. Kerüli a szembejövők tekintetét, ugyanis nagyon félénk és introvertált embert. Mielőtt bármilyen komoly kapcsolatot is létesítene, fontos számára, hogy teljesen biztos legyen a dolgában.

 3. 3 A politikus


  A politikus személyiség mindig magabiztos lépésekkel jár, fejét magasan tartja, mellkasát kihúzza, vállait hátra húzza. Elismerésre vágyik, élvezi a kihívásokat, szeret új tapasztalatokat szerezni, ugyanakkor könnyen unatkozni kezd. Kiváló szónok és szereti az emberekkel való kapcsolattartást és a nagy társaságot.

 4. 4 A zsarnok

  8560260 8171660 26b61d9e6a542fb412c171e6fcb0e6a089af9299 1500 1 1575014592 728 32e9147584 1577463802
  forrás

  Az ilyen személyiségű ember hajlamos lassan és óvatosan járni. Általában rövid lépéseket tesz, a férfiak esetében pedig szinte mindig a földön tartják a szemüket és zavartnak tűnnek. Introvertált, sérülékeny, ugyanakkor bizonyos esetekben félelmetesnek is tűnhet.

 5. 5 A laza.


  Ő a könnyű járású ember. Lassan és közepes mozdulatokkal jár, testtartása laza. Inkább saját magára összpontosít, de éppen ezért elveszettnek is tűnhet. Nyugodt és intuitív személy, ugyanakkor könnyen befolyásolható is.

 6. 6 A magabiztos


  Ez a személy magabiztosan és kissé beképzelten jár. Túlzottan mozgatja karját és csípőjét, valamint élvezi, ha mindenki vele foglalkozik. Fejét magasan tartja, kihúzza magát. Önellátó, ugyanakkor megbízhatatlan emberek, parancsnoki és karizmatikus személyiségjegyekkel.

 7. 7 A támogató


  Közepes tempóban, magabiztos léptekkel közlekedik. A támogató személyiség jó hallgatóság, együttműködő csapatjátékos. Nagyon segítőkész, hűséges és megbízható. Szeret szemkontaktust létesíteni azzal, akivel találkozik vagy beszél. Olyan egyszerű dolog, mint a szerelme telefonhívása, képes felvidítani az egész napját.

 8. 8 A rövid lépésű


  Rövid lépéseket tesz és magasan hordja az orrát. Rendkívül önközpontú ember, nem érdekli, hogy mi történik másokkal vagy hogyan érzik magukat. Lehet ez egy belső fájdalom kifejezése, amit nem mondanak el senkinek. Ugyanakkor egy csípőprobléma jele is lehet.

 9. 9 A keresztbe tett karú


  A járás közben keresztbe tett kéz a magány és az elzárkózottság jele. Ez az ember sérülékeny, nem szeret társaságban lenni és beszélgetni. Vágyik az egyedüllétre, nem kíváncsi senkire. Éjszaka ez különösen veszélyes is lehet, ugyanis ez alapján a járás alapján könnyű áldozatot jelképez a támadó számára.

 10. 10 A bélyegzőgép


  Ez a járás haragot, frusztrációt és kitartást jelezhet. Lépései magabiztosak, dühösek és erőteljesek.

 11. 11 Mr. Multitasking


  Ez a személy több feladatos típusú sétáló. Rendkívül kreatív, egyedi. Egyszerre több dologra is képes koncentrálni. Gyaloglás közben gyakran telefonál, irányít másokat és áthalad az úttesten, mindegyik dologra pontosan figyelve teszi mindezt. Bátor és ügyes problémamegoldó, illetve szívesen segít a rászorulóknak.

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!