HIRDETÉS BEZÁRÁS

Egy dél-afrikai pár úgy tett, mintha 10-es ikreket várnának, csak azért, hogy támogatást kapjanak

  A közelmúltban villámcsapásként rázta meg a közösségi oldalakat és a nagyobb híroldalakat a dél-afrikai nő, Gosiame Thamara Sithole hihetetlen története. A nő azzal került a figyelem középpontjába, hogy állítólag 10 babával volt terhes. A nőt ezután számtalan tévéműsorba hívták, ahol rendszerint anyagi segítséget kért a nézőktől és a segélyszervezetektől, mivel az úton lévő 10 gyermeke mellett állítólag születtek már egyszer hatos ikrei.

  HIRDETÉS

  Két dél-afrikai híroldalnak, a Pretorie News-nak és az Independent Media-nak azonban feltűnt, hogy a nő sohasem készített képet a gyerekeiről, és nem lehetett tudni például még azt sem, hogy milyen iskolába vagy óvodába járnak, sem azt, hogy hol születtek.

  10 es ikrek

  A híroldalak ezzel kapcsolatos cikkei után az ország hatóságai is elkezdték vizsgálni az ügyet, ki akarták deríteni, hogy melyik kórházban szült a nő és mi történt a babákkal, mivel korábban már jókora anyagi támogatást kapott a civil emberektől és jótékonysági intézményektől a hatosikrek nevelésére.

  átverős terhesség

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A vizsgálat kimutatta, hogy egyetlen dél-afrikai kórházban sem születtek hatos ikrek az utóbbi évtizedekben, ahogy azt is, hogy a nő állítólagos férjének valójában egy másik nő, Sibongile Gxwkwa a hivatalos felesége, akikkel 3 közös gyermekük is van, de a nő pert indított a férfi ellen, mert nem akarta gondozni a gyerekeket, sem gyerektartást fizetni

  délafrikai

  A dél-afrikai Nemzeti Egészségügyi Minisztérium ezután egy hivatalos közleményt adott ki, melyben megerősítették, hogy a pár hazudott a terhességről és a már megszületett gyerekekről egyaránt, hogy anyagi hasznot húzzanak a helyzetből. Miután a 10 gyermekkel várandós nőt megtalálta a hatóság, azonnal feltűnt nekik, hogy hiányzott a képeken hatalmasnak tűnő pocakja, ezért fizikai és pszichiátriai vizsgálatoknak vetették alá, ami kimutatta, hogy a nő soha nem is volt terhes, ezért azonnal arra kérték az embereket és szervezeteket, hogy hagyják abba az adományok küldését.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  átverés terhesség

  A dél-afrikai hatóságok jogi lépéseket tettek nemcsak a pár, de egy újság ellen is, ennek volt ugyanis köszönhető, hogy a pár egyáltalán bekerült a köztudatba és elterjedt a történetük. Az újság később elismerte, hogy valójában soha nem vizsgálták meg a tényeket, csak a hozzájuk eljutott információk alapján úgy gondolták, hogy ez egy szép történet, amit érdemes megosztani az olvasókkal.

  A párnak egyelőre vissza kell fizetnie minden pénzt, amit adomány címszóval kapott, és várhatóan nem is ússzák meg ennyivel, jó eséllyel börtönbüntetés is vár majd rájuk az átverésért.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.